Citat:
În prealabil postat de Florin09
Buna! Eu impreuna cu prietenii mei practicam un sport "Free running", seamana oarecum cu gimnastica (aici un filmulet ca sa vedeti mai bine despre ce este vorba http://www.youtube.com/watch?v=MZ59e...eature=channel ). Ma intrebam daca este bine ceea ce facem ne punem intr-un fel viata in pericol, dar ne place foarte mult ceea ce facem.Am avut cateva accidente cu toti, un prieten chiar ieri s-a accidendat ( nu grav dar ne-am speriat putin).Ma gandesc daca nu sunt aceste accidentari niste semne de la Dumnezeu pentru a ne opri.Nu stiu ce sa fac sunt destul de confuz imi place foarte mult acest sport.
|
Doar o sugestie. Orice sport este bun fiindca iti antreneaza atat corpul dar si psihicul insa depinde de felul in care este practicat si pentru ce este practicat sportul respectiv. La parintele Paisie a venit odata un tanar care practica alpinismul, iar parintele i-a spus ceva de genul ca ar trebui sa se lase de alpinism nu fiindca este un sport extrem ci fiindca parintele fiind vazator cu dujul stia ca cel in cauza practica alpinismul pentru a-si hrani orgoliul propriu, mandria. Fapt asupra caruia ii si face observatie, dar tot parintele ii spune mai apoi ceva de genul nu renunte la munte (la plimbarile pe munte) fiindca acolo esti un pic mai aproape de Dumnezeu Concluzia care am putut-o trage in ceea ce ma priveste pe mine este ca atata timp cat practici un sport pentru ati hrani ego-ul nu este prea bine si nu numai din punct de vedere spiritual ci si practic. Am avut un prieten alpinist care spunea ca atunci cand nu simte frica, cand se simte prea increzator in puterile proprii nu se catara fiindca atunci poti sa faci cele mai multe greseli iar unele pot fi fatale.
Acuma a face un sport de genul freeruning presupune ca nici macar nu esti asigurat, nu-ti iei nici macar niste masuri minime de siguranta iar error humano est. Gandeste-te si tu un pic. Pur si simplu iti primejduiesti viata fara a avea o marja de siguranta adica te bazezi numai pe fortele proprii, prin urmare egoul celor care practica acest sport trebuie sa fie destul de bine dezvoltat banuiesc.