![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si eu contez ca fiinta umana creatie a lui D-zeu si faptul ca sunt femeie nu va da dreptul sa ma judecati, daca ati fi fost in locul femeilor cred ca ati fi dat bir cu fugitii. Daca ati asista la nasterea sotiilor voastre cu siguranta ati fi mult mai toleranti ca soti si intelegatori iar familia ar fi mult mai rezistenta. Dar ce sa-i faci...femeia a fost asuprita de cand a fost creata lumea asta...noroc de Iisus Hristos care ne-a redat drepturile luate tot de egocentrismul masculin altfel si acum am fi fost neindreptatite. Imi pare rau ca sunt dura dar asta e realitatea:) In cazul in care viata imi este amenintata, da aleg avortul! Nu doresc sa fiu martira si aceasta ideea este mai degraba sinucidere. Tot pe Biblie ma bazez: Trupul este templul lui D-zeu...asadar in cazul unei sarcini care nu are nici un final sau duce la moartea mamei constinenta...eu cred ca e sinucidere curata! Si sunt intrigata de calugari care nu stiu ce inseamna o femeie sa judece o femeie si sa o condamne la MOARTE prin simplul fapt ca habar nu are de ginecologie. Si printre altele cred ca un calugar de a ajunge preot necesita studii si experienta de viata pentru a intelege viata si a putea jdueca aceste cazuri. Viata mi-a dat-o D-zeu si nu o voi oierde fara as gandesc doar ca un calugar a spus asta. Un preot adevarat ar analiza toate situatiile. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar ce sa-i faci...trebuie sa ne iertam unii pe altii, mai ales ca esti barbat si habar nu ai problemele cu care se confrunta femeia. Mia invata si apoi judeca cu mintea. Iar de judecarea pacatelor...Iisus ti-a recomandat clar in Biblie...cine nu are pacat sa arunce cu piatra in pacatos:) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Articolul asta e doar sa atraga atentia femeii care face avortul...dar nu am gasit nici un articol care sa condamne tatal...ca de fapt astia sunt beleaua in general. Isi fac mendrele cu tinere apoi cand apare problema le conving sa faca avortul ba chiar le platesc avortul. Spunea cineva ca nimeni nu are dreptul sa aleaga in a pastra copilul sau nu...dar se pare ca D-zeu a dat mult mai multe drepturi femeii asupra copiilor, faptul ca e folosit corpul femeii spune meulte. Iar copilul chiar apartine in totalitate femeii in timpul conceptiei 9 luni...deci redati drepturile femeilor si sotiilor voastre si nu le oropsiti ci respectatile...sunt prea multe divorturi si familii destramate in Romania care e cica 80 % ortodoxa. Si cred ca nu prea ati citit a Biblia care spune clar .Nu ucideti! Dar tot in Biblie viata incepe o data cu nasterea. Iar Adam a devenit fiinta umana cand i-a fost data suflarea. Deci prima suflare a primului copil ii da dreptul la denumirea de fiinta umana. Si daca tot esti asa documentat ai 3 situatii: 1. gemenii indentici rezuta dintr-un ovul si spermatozoid fecundat si aparitia gemenilor apare dupa 2 saptamni. Si cum Biserica (nu Biblia) sustine ca conceptia este in momentul fecundarii ovulului...cate suflete avea zigotul?unul la inceput si apoi s-a divizat sufletul in doua? Tot dupa invatatura Bisericii divizarea sufletelor nu este posibila. 2. In cazul in care doi zigoti (doua ovule fecundate de 2 spermatozoizi) si apoi se unesc rezultand chimera http://en.wikipedia.org/wiki/Chimera_%28genetics%29 Chimera -va rezulta o singura persoana din doi zigoti (daca zigotii au cromozom sexual diferit a rezulta un hermafrodit ) si are doua tipuri de ADN distincte. Intrebarea e...doua suflete sau unit intr-unul? 3. Stiai ca 60% din conceptii se termina prin avort spontan? Se pare ca D-zeu e cel mai mare avortor (Doamne iarta-ma). Si sunt femei care nici macar nu au stiut ca sunt insarcinate dar avorteaza spontan ca o menstrautie intarziata! Deci unde e adevarul??? |
|
|||
|
|||
![]()
Vai, dillema draga, dar tare suparata esti.
Acum, depinde cum vrei sa vezi problema. Dai vina pe barbati. Da, si eu as fi tentata sa fac acelasi lucru, dar intrebarea este, vrea numai el sex, sau amandoi. Nu pun problema violurilor!!! Si inca ceva. Ai auzit de femei care nu s-au lasat convinse de barbat? Ba din contra au luat si bataie, dar copilul tot l-au pastrat? Da, amandoi poarta vina, dar la urma urmei femeia se duce pe masa, nu el, si daca eu nu vreau, apai, NU VREAU. Iar finalul mesajului tau...mai bine lasa!!! |
|
|||
|
|||
![]()
dillema, aici ne spunem parerea din perspectiva crestina, nu e nevoie sa o iei ca pe un atac personal. Si barbatul are greutati pe care femeia nu le are, nu te considera napastuita ca esti femeie. Dumnezeu a impartit fiecaruia sarcini egale, doar diferite. Daca aperi cu atata indarjire "dreptul" de a avorta, inseamna ca asta vrei, restul nu mai conteaza, nu e nevoie sa rastalmacesti Biblia ca sa cauti motivatii pentru fapta asta. Dumnezeu da viata, noi o luam.
Ai toata libertatea, nu "dreptul", deci ucide daca asta vrei. Fiecare va da seama pentru faptele lui. Multe se pot ierta unui om intr-o viata plina de pacate, dar avortul greu, greu ... nu as vrea sa fiu femeie si nadajduiesc sa ma pot spala si pentru crima comisa. Sa dea Dumnezeu si Maicuta Domnului sa-ti schimbe gandurile sa nu iei viata nici unui copilas ca grea osanda te asteapta. Nu te amagi. Dumnezeu sa te ajute! Liviu |
|
|||
|
|||
![]()
Dar de abstinenta ati auzit???
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta nu inteleg eu ...de ce barbatii asa mari si tari trebuie sa convinga femeia sa faca sex...in loc sa o invete ca de fapt sexul e pacat:) Si de fapt e invers nu doar ca o forteaza folosind orice mijloace fizice psihice etc sa faca sex dar o si violeaza uneori...tu ce ai face ma rog daca ai ramane insarcinata in urma unui violului facut de un tigan ...biata de tine venind obosita de la serciviu cu sot si copii acasa? Iar ce zici de o femeie care a are la activ 3 cezariene sau are o sarcina extrauterina...care cu siguranta ii va cauza moartea sau pur si simplu are 6 copii si fizic nu este in stare sa mai aduca un copil pe lume!!! Tu zici de abstinenta? Asta supne-o barbatului ca daca nu stai la pat mai si divorteaza sau isi ia amanta. In primul rand eu cred ca multe ar rezolva o buna educatie a barbatilor in a respecta si femeia. Si sincer nu doresc un dar care mi l-a dat D-zeu sa se transforme intr-un blestem...sa stiu ca mor pentru o potentiala viata. Sa las ce? trezeste-te si mai gandeste. Tot citesc totfelul de materiale ca copii avortati ar fi suflete fara mantuire etc. Dar Biblia nu specifica nimic. Toate aceste povesti sunt rodul imaginatiei. Eu cred doar in Biblie! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
22. De se vor bate doi oameni si vor lovi o femeie insarcinata si aceasta va lepada copilul sau fara alta vatamare, sa se supuna cel vinovat la despagubirea ce o va cere barbatul acelei femei si el va trebui sa plateasca potrivit cu hotararea judecatorilor. 23. Iar de va fi si alta vatamare, atunci sa plateasca suflet pentru suflet, 24. Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, mana pentru mana, picior pentru picior, Haide cum as fi putut altfel interpreta aceste versete din Sfanta Biblie? Ce zice versetul? In cazul in care doi barbati se bat si ranesc o femeie provocandu-i avort sa ii plateasca daune...in cazul in care provoaca alte daune sa lateasca viata penru viata! Deci viata femeii este mai importanta. embrionul sau fatul sunt potentiale persoane. Iar stiti prea bine versetul:" trupul este templul lui D-zeu" si sinuciderea este pacat. Sinucidere este atunci cand stii ca mori sigur si moare si potentiala viata din tine. Iar daca sarcina afecteaza sanatatea trupului care este templul lui D-zeu este iar pacat... Deci va rog nu transformati acest,dar intr-un blestem. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne ajuta! Aceasta situatie mi-a adus in minte imaginea unei femei adultere condamna la moarte in legea iudaica prin moartea cu pietre...in acelasi lucru se afla femeia cu o sarcina cu probleme care ii pune viata in pericol obligata de preoti sa moara cu toate ca nu a facut nici un pacat. Unde va este iubirea crestineasca fratilor? Puteti lasa si vedea cum moare o femeie in chinuri doar pentru ca a avut nenorocul sa aiba o sarcina fara finalitate? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Avortul- canon de pocainta | annajanette | Generalitati | 192 | 11.12.2013 21:45:32 |
Avortul in BC | camy_d | Biserica Romano-Catolica | 108 | 04.07.2012 05:57:38 |
Avortul selectiv | Mihnea Dragomir | Stiri, actualitati, anunturi | 22 | 04.06.2012 23:54:52 |
STOP avortul in Romania | Floare de lotus | Umanitare | 9 | 26.04.2011 21:43:26 |
AVORTUL | roxanica | Generalitati | 170 | 16.02.2008 23:00:39 |
|