![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
aceasta ar fi teoria cuantica clasica a materiei. Intre timp au mai luat nastere alte teorii, dintre care foarte moderna si actuala este teoria stringurilor, ceva de neinteles pentru majoritatea oamenilor. In esenta, nu trebuie sa va bateti capul cu intelegerea unei teorii, pentru ca in scurt timp ea va fi infirmata si inlocuita cu alta mai noua si mai avangardista. Astfel, ideea de gol in atom nu isi mai are rostul la ora actuala, si multa lume inca mai retine ce a invatat in liceu, adica lucruri care inca de pe acea vreme nu mai erau valabile, dar explicau aproximativ materia. |
|
||||
|
||||
![]()
studiaza un pic dualitatea unda-particula, experimentul celor 2 fante si vei intelele ca un electron poate fi tratat in ecuatii in doua moduri, fie ca o particula fie ca o unda.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Exista multe teorii care incearca sa explice mai departe existenta, dar deocamdata raman la stadiul de simple exercitii de inteligenta. Adica fictiune.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Singurul lucru care s-a masurat a fost sarcina electronului. Restul au fost calculate. Ai dreptate ca exista atom, s-au cel putin exista un agregat de componente caruia i s-a dat numele de atom. Ceea ce nu are sens este notiunea de gol in atom, adica pe intelesul tau, ce e intre electron si nucleu ? Cu alte cuvinte, notiunea ta despre atom difera de a unui cercetator de la CERN, cand tu afirmi ca "Atomul exista", ar putea fi echivalent cu "Exista un set de solutii finite ale ecuatiei Schrodinger pentru un anumit sistem sau altul". |
|