![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu prea deduc din Evanghelii ca ar fi voia lui Dumnezeu ca cineva sa moara. Ba chiar vad contrariul, Mantuitorul insusi savarseste invieri multiple de copii(fetita de 12 ani), tineri(fiul vaduvei) sau mai varstnici cum era Lazar, dovada ca viata aceasta merita traita indiferent cum este, ca doar nu facea asta ca sa impresioneze sau sa castige adepti.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Spuneam ca nu voi mai scrie pe acest forum dar vad ca intreceti orice imaginatie. Deci voi nu stiti altceva sa faceti decat sa gasiti scuze si explicatii pentru o crima fie ea si din greseala? Daca era comisa de un ateu,daca de pilda calca un ateu un copil pe trecerea de pietoni din greseala pariati ca nu venea nici unul din voi cu nici o scuza? Dar fiind insa preot trebuie scuzat.
Si am mai spus si o repet pana incepe sa inteleaga cineva de pe acest forum : crestinismul este nihilist, adica dispretuieste viata prezenta, cea biologica, cea reala, palpabila, in favoarea unei asazise vieti viitoare. Ce dovada mai buna vreti decat aceasta atitudine tipic crestin ortodoxa de interpretare a unei crime fie ea si comisa prin imprudenta? Ce sa intelegem de aici? Ca viata de acum este nimic fata de cea viitoare, si ca este spre binele copilului ca a murit pana la urma, ca doar asa e voia domnului. Rationalizati totul pana va iese ceva care sa va linisteasca constiinta si sa va continuati somnul ratiunii mai departe. Si de ce desi oamenii normali trebuie sa raspunda in fata justitiei cand comit o greseala si omoara pe cineva preotii ar trebui scutiti? Ei ce sunt? Elita suprema a divinitatii? Suntem o societate medievala de stapani si sclavi? Si daca nici atitudinea de tipul ''bine ca a murit totusi botezat'' nu vi se pare nihilista, adica incarcata de dispret fata de viata omeneasca, atunci nu stiu ce ar mai putea trece drept nihilist in acest sens. Nu am nimic cu crestinii care accepta ca si preotul poate si chiar trebuie sa fie judecat intr-un asemenea caz de o instanta juridica. Cu restul insa nu pot sa va spun decat ca imi este rusine ca apartinem aceleiasi specii.... |
|
|||
|
|||
![]()
Nu prea sta in picioare, atatia altii au ajuns criminali, violatori etc. Nu ar fi fost mai bine daca se intampla asta cu viitorii tirani ai omenirii care au dus prin deciziile lor la moartea a milioane de oameni, dar nu i-a impiedicat nimeni? Atatia ar fi fost scapati.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
dar cum ramane cu vorba "nici un copil nu a murit in urma botezului"?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
este important ca putea fi salvat daca i se acorda primul ajutor, asta mi se pare si mai grav |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
pana la urma este acuzat de omor din culpa, ar putea sa scape cu o condamnare cu suspendare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Icoane nefacute de mana omeneasca | Mihnea Dragomir | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 18 | 22.04.2025 08:44:12 |
Icoane nefacute de mana omeneasca. | georgeval | Arta bisericeasca in general | 9 | 09.08.2012 00:57:35 |
Dovada rationala ca ateismul e o prostie ! | flying | Generalitati | 677 | 13.05.2010 10:35:18 |
Icoane nefacute de mana omeneasca | ben_gal | Intrebari utilizatori | 43 | 09.04.2010 09:42:10 |
Bunatate=prostie? | sergiu | Generalitati | 3 | 12.10.2009 00:35:52 |
|