Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.07.2010, 14:32:10
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Eu cred ca reusesc cei care stau in manastiri ,pustie ,se roaga mult.
Dar preotii traiesc in lume ,e mult mai greu.

Mie discutia despre cat este de irealistic celibatul preotilor catolici mi se pare jignitoare nu numai la adresa celor dintre tinerii catolici care aleg aceasta cale, ci a tuturor tinerilor care sunt necasatoriti si au mai mult de 20 de ani. Vrei sa spui ca daca vezi pe strada un tanar sau o tanara intre, sa spunem, 25 si 35 de ani, necasatorit(a), imediat tragi concluzia ca precis duce o viata nu tocmai crestineasca, fiindca este neaparat imposibil sa nu calci stramb daca nu esti casatorit. Sau este foarte greu, si cei mai multi pica. Ceea ce este total fals. Cu ajutorul lui Dumnezeu, viata casta este absolut posibila. De fapt Dumnezeu ne cheama pe toti, casatoriti sau nu, preoti catolici sau nu, la castitate. Nu ne cheama pe toti la casatorie neaparat, sau nu ne da jumatatea imediat ce iesim din adolescenta, dar la castitate ne cheama pe toti. Si nici nu ne trimite in pustie daca nu ne treimite jumatatea. Cere cumva Dumnezeu de la noi ceva care este imposibil? Nu.
Vechi 27.07.2010, 14:53:35
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Bisericile in general s-au golit in vestul Europei.

In Africa, de exemplu, bisericile catolice s-au umplut.

In orice caz, Adevarul nu se masoara nici prin lungimea Liturghiei, nici prin numarul de oameni din biserica.
Gresita conceptie ! Sfanta Liturghie, taiata, nu mai ofera Duh Sfant. La fel si in cazul celorlalte slujbe bazate pe sfintele taine. Nu le elimini si nu le schimbi !
Mai vrei sa iesi cu copilul botezat si nu ritualizat? Lasa slujba intreaga !
Mai vrei sa iesi casatorit cu adevarat, incarcat de Duh Sfant prin taina casatoriei? Lasa slujba intreaga !
Mai vrei sa te impartasesti cu adevarat ? De ce elimini vinul? De ce elimini sangele lui Hristos ? Te impartasesti doar cu paine ?
Nu mai zic de "primatul papal" Sa te dai infailibil, mantuit, numai ca ai devenit cap de biserica?

Last edited by IonelS; 27.07.2010 at 15:03:42.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2010, 16:18:33
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Acum știm și noi unde stă Duhul Sfânt la Liturghie: în lălăiala psalților, în boscorodire și în cântările pe nas. Cum te lipsești de astea, cum nu mai ai Duh Sfânt !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 27.07.2010, 16:26:39
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Implicit

Duhul Sfant este primit in mod egal de toti, insa numai o parte se folosesc. Ghici cine ?

La fiece Sfanta Liturghie are loc reeditarea rastignirii lui Hristos. Cum poti s-o reduci la 45 de minute, adaptand-o la plictisul nu stiu carui ciudat cu aere de crestin ? Ultima ciuntire a Sfintei Liturghii la catolici a avut loc in anii 60 ai secolului XX. Da "mareti" au fost acei episcopi sa se asemene apostolilor !

De aceea ne si numim ortodocsi, pt ca in smerenia inaintasilor nostri nu s-au schimbat slujbele si canoanele lasate de sfintii apostoli.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2010, 16:35:27
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Domnule Ionel, dumneavoastra chiar credeti sincer ca Liturghia, asa cum e celebrata astazi in BOR, este identica cu cea lasata de Sf. Ioan Hrisostomul ?

Daca da, va inselati amarnic. Credeti ca nu s-a scos nimic ? Din nou va inselati !

Nu stiu ce ma amuza sau ma intristeaza mai tare la pozitia dumneavoastra: pretentia sectara de a pune monopol pe Duhul Sfant, neascultarea de Biserica (pt. ca BOR recunoaste validitatea tainelor savarsite in BC), ignoranta in materie de liturgica si eclesiologie sau suficienta cu care afisati aceasta ignoranta...

Dumneavoastra puteti sa va numiti ortodox, dar din smerenia inaintasilor ma tem ca n-aveti nici o farama.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2010, 16:39:57
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Pana una alta nu ne impartasim din acelasi Sfant Potir. Ceea ce spune multe, daca nu totul.
Vechi 27.07.2010, 16:45:53
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Implicit

Ultimii sfinti care si-au pus amprenta pe Sfanta Liturghie au fost Sf Ioan Gura de Aur si Sf Vasile cel Mare, acum aproximativ 1700 de ani. Dar acestia nu i-au subtituit pe sfintii apostoli. Nu au redus Liturghia la un simulacru de reeditare a rastignirii !

Chiar din gura unui ierarh catolic am auzit concluzia: ".. de cum am taiat Sf Liturghie si am relaxat canoanele, bisericile noastre s-au golit de oameni"

La noi, la ortodocsi, invocarea Duhului Sfant, intru transformarea vinului si a painii in sangele si trupul Mantuitorului Hristos, se face cu succes. Bisericile sunt pline ochi, oamenii simt din plin prezenta Duhului Sfant, se impartasesc cu folos,....

Dar nu va faceti probleme ! Noi va asteptam sa veniti inapoi la dreapta credinta .

Last edited by IonelS; 27.07.2010 at 16:49:07.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2010, 16:49:52
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Acum știm și noi unde stă Duhul Sfânt la Liturghie: în lălăiala psalților, în boscorodire și în cântările pe nas. Cum te lipsești de astea, cum nu mai ai Duh Sfânt !
Imi pare rau de tine(pot spune si ..ne pare rau) ca nu ai inteles nimic din ceea ce ESTE esential intr-o adunare unde se pogoara Duhul Sfint.

Insa din fericire nu toti catolicii sunt asa!

Ii rog pe utilizatori sa nu considere aceste "perle" ca fiind general valabile pentru catolici crezind ca Duhul Sfint si schimbarea in bine a fiintei se face pontind cartela la ceas, in 45 de minute( In & Out) ca la magazinul de incaltaminte, luind HAPUL si Pa!.

De acord cu IonelS.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2010, 16:51:47
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Pana una alta nu ne impartasim din acelasi Sfant Potir. Ceea ce spune multe, daca nu totul.
Mai avem, mai avem până acolo ! Asta va fi când o vrea Dumnezeu.
S-a împărtășit un preot ortodox din același Sfânt Potir cu noi, ba era, mi se pare, ditamai mitropolitul. Dar i-au sărit ortodocșii lui în cap, cerând caterisirea ipochimenului. Sinodul BOR, care l-a sancționat numai cu apostrofare, a fost considerat "vândut ecumeniștilor".

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 27.07.2010, 17:12:29
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Implicit

Lasa ca am aflat si noi de "virtutile" organizatiilor internationale, in care catolicii au un cap de pod prin traditie....Nu-i vorba de un singur ierarh din BOR, ci de trei si toti dovediti ca fiind ecumenisti, avand un trecut dubios,.., santajabili prin dosare ale fostei Securitati..., supectati ca fiind in gratiile acelor organizatii internationale..
Fenomenul este mai amplu in alte biserici ortodoxe si nu pt ca acestia au fost sedusi de dogma catolica...

Nu stiu cum m-as simti daca m-as numara printre cei convertiti cu tunul acum doua secole..

Last edited by IonelS; 27.07.2010 at 20:07:20.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce se intampla? alex.petrisor Despre Biserica Ortodoxa in general 4 10.02.2020 15:14:15
Ce se va intampla cu lumea? BogdanBogdan Generalitati 33 12.04.2011 15:43:45
Nu stiu ce mi se intampla.. Z.Lidia Vrajitoria 10 31.08.2008 14:47:08
Ce se intampla? Mirela333 Biserica Ortodoxa Romana 0 06.08.2008 19:34:45
Ce se intampla? Mirela333 Generalitati 0 06.08.2008 19:00:56