![]() |
![]() |
|
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Inchinatu la moaste face parte din invatatura ortodoxa. Vad ca nu ai zis nimic de Sf Scriptura ceea ce denota ca nu pui un f mare accent pe ea. Un om care nu cunoaste scrierile Sf Parinti dar care cunoaste Sf Scriptura poate fi un f bun crestin, contrar cu ceea ce crezi tu. Invers e mult mai greu. Citat:
Cu autoritatea Sf Scripturi contest acele invataturi, si nu mai imi vantura aceesi placa "cu ai tu intelepciune sa interpretezi" ca nu stii tu daca mi-a dat sau nu Dumnezeu intelepciune. Arata-mi la Sf Polycarp unde spune despre pomeni , sau botezul la prunci. Nu ai sa gasesti ca atunci nici macar nu erau aceste invataturi introduse. Citat:
Daca botezul ar fi inceputul restaurarii de ce e plina ma tara de curvari betivi hoti? Ca majoritatea is botezati deci pe drumul restaurarii. Tu nu vezi ca realitatea va contrazice teoriile? Citat:
Sfintirea e un proces care dureaza toata viata, un crestin autentic isi doreste sfintirea , nu gata a fost mantuit si nu mai trebuie sa lupte impotriva pacatului. Motivatia luptei impotriva pacatului nu este "ca sa fiu mantuit" ci lupt impotriva pacatului pentru ca am fost mantuit. Ceea ce e o diferenta. Daca cineva afirma ca a fost mantuit dar nu lupta impotriva pacatului inseamna ca nu a fost mantuit. Tu se pare ca nu intelegi ca prin credinta in IIsus omul se schimba, e nascut din nou. E o noua viata, si omul va trai pentru Dumnezeu cu ajutorul lui Dumnezeu. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poi tocmai ca nu ai spus adevarul, ai afirmat intai ca erai un ortodox practicant si aveai cunostinte solide despre ortodoxie apoi ai reformulat spunand ca tu desi erai ortodox practicant nu ai auzit de Sf Parinti, de Biblie si de pocainta in ortodoxie, ceea ce denota ca afirmatiile dumitale se bat cap in cap, e ca si cum asi spune ca eu sunt matematician dar matematica mea nu trece mai sus de o ecuatie de gradul 2 Normal ca nu cunosti, despre pomeni si botez trebuie citit mult, nu se pot dezbate intr-o fraza, nu tot ceea ce nu da cu invatatura neo-protestanta este rau, Viziunea larga asupra mantuirii se regaseste in Scriptura, vezi indemnurile lui Iisus la purtarea crucii zi de zi si a le lui Pavel la alergarea dupa cununa, mantuirea legalista "vanduta" de neo-protestanti reiese dor din versete luate aleator din Scriptura fara a cerceta practica bisericii primare, dar si aci sunt multe de discutat si trebuie luate pe rand si in niciun caz cu sloganul "Sola scriptura" care nici macar nu este un slogan biblic Aici nu discutam despre nivelul de credinta a unora sau altora, fiecare e liber sa isi aleaga calea, sau vrei sa zici ca neo-protestantii sunt toti sfinti si fara prihana? eu stau pe o strada cu 10 familii de penticostali si vad in fiecare zi "roadele" sfinteniei lor, Poi cum sa nu aiba un rol decorativ sau facultativ in cel mai bun caz, daca omul oricum a fost mantuit, i s-a rezervat locul in cer, faptul ca mai face sau nu fapte bune nu mai conteaza daca pana la urma rolul lor este =0, asta inteleg eu din dogma neo-protestanta, tu ce intelegi altceva? Crezi in Hristos, iti marturisesti credinta public in apa botezului, prin Jertfa Lui ai fost rascumparat , iertat si mantuit, daca mai faci sau nu fapte bune, este putin important din moment ce tranzactia mantuitoare s-a facut,
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa daca omul a fost cu adevarat nascut din nou, el isi va da toate silintele sa uneasca cu credinta lui fapta. Si o va face datorita noii lui naturi nu neaparat pentru a obtine un loc in cer. Sfintirea ar putea avea o motivatie mai inalta decat rasplatirea. Si aceasta motivatie este dragostea pentru Hristos. Asa inteleg eu. Last edited by sfiosul; 29.07.2010 at 17:01:08. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca avem numai rasplatiri in fata ochilor cand facem o fapta buna, atunci e degeaba, problema de caracter ramane. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, in acest caz, de ce oare ii indeamna Apostolul Petru pe cititorii sai sa isi dea toata sirguinta pentru a uni cu credinta lor fapta buna? „puneți și din partea voastră toată sârguința și adăugați la credința voastră: fapta bună”. 2Petru 1:5 |
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
1)am inceput sa merg la biserica, nu stiam nimic despre Biblie, Sf Parinti. 2)Dupa ce am inceput sa merg la biserica nu m-a indemnat nimeni sa citesc Sf Scriptura sau despre scrierile Sf Parinti. Ce voiai, ca eu la 14-15 ani sa stiu de ce am nevoie si ce imi trebuie pentru cresterea mea spirituala? Nu trebuia sa faca cineva o cateheza si sa iti spuna ce trebuie sa faci ca sa cresti?BO nu face cateheza , oamenii sunt lasati doar cu ceea ce li se ofera dum dimineata la biserica si atat. Pocainta in ortodoxie e facultativa in conditiile in care omul poate fi mantuit si fara pocainta(prin pomeni). Deci nu am mintit in ceea ce am zis, poate doar formularea de ortodox practicant a fost gresita, si am schimbat, am zis ortodox care mergea la biserica. Pentru unu de clasa a 7-a sa stie sa rez ecuatii de gradul 2 inseamna ca e matematician, nu acelasi lucru se poate spune despre unu de cls 12-a. Si afirmatiile tale dintr-un post anterior, ca ai cochetat cu NP 3 ani, ori eu merg la o biserica NP in cluj(in Iris, nu stiu daca ai fost si pe acolo in cei 3 ani) si stiu ce se predica , si in nici un caz nu se facuza ortodoxia pentru simplu motiv ca mesajele sunt bazate pe texte din Sf Scriptura si nu sunt atacuri la alte denominatiuni. Pot sa iti dau linkul pe net unde sunt predicile din ultimul an si sa imi arati unde vezi ortodoxia atacata. N-as putea sa incep si eu sa te fac mincinos si ca discreditezi NP? Ca din postarile tale imi dau seama ca nu cunosti invataturile NP in schimb le judeci cu nonsalanta. Citat:
Despre pomeni la fel, daca Hristos spune ca fara pocainta este cu neputinta sa fim mantuiti, de ce as imbratisa o invatatura care ofera o cale alternativa? Adica nu te-ai pocait cat ai trait mai ai o sansa prin milostenia facuta de urmasi. Pentru un om pacatos asta este o scuza pentru a trai in pacat ca oricum poate fi mantuit dupa ce moare.De ce sa se pocaiasca in timpul vietii daca poate gusta din plin viata(asa cum o intelege el, intr-un mod pacatos) si sa fie mantuit dupa ce moare? Citat:
Crestinul pe langa mantuire primeste si o rasplata si nu stiu daca tu cunosti lucrul acesta. Ori ceea ce spui tu, fapte bune etc sunt in vederea rasplatii, si nu in vederea mantuirii pe care Dumnezeu o da in DAR. Citat:
Sola Scriptura inseamna ca orice invatatura necesara vietii spirituale se regaseste acolo si orice alta invatatura trebuie sa fie in armonie cu Scriptura, adica sa nu o contrazica in nici un fel. Citat:
Citat:
Citat:
Tu daca te casatoresti, faci un act, tu crezi ca asta e casatoria? Doar un act si gata, fiecare cu viata lui?Sau prin declaratia respectiva tu iti exprimi dragostea si actul respectiv nu face altceva decat sa oficializeze acest lucru. Asa e si cu omul care se increde in Hristos, nu e un simplu act, ci e o declaratie urmata de o viata intreaga de traire cu Hristos. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa-zisa voastra viata "crestina" este de fapt doar o amagire, un surogat de viata crestina, un fenomen mort sufleteste datorita lipsei sfintelor taine si a lucrarii reale (nu inchipuite !!) a Duhului Sfant in sufletele credinciosilor ! Asa cum foarte bine spunea Sfantul Nicolae Cabasila, nu exista viata crestina reala, autentica, adevarata, in afara sfintelor taine !! Restul de pretinsa viata crestina este de fapt un fenomen amputat, lipsit de viata reala, si asta datorita lipsei puterii reale de sfintire, lipsei harului Duhului Sfant, lipsei sfintelor taine, si in special a sfintei euharistii care il transmite pe Hristos Cel Inviat credinciosilor care sunt adunati in Trupul Sau Mistic, Biserica. Sectele "crestine", pe langa "bunele intentii" pe care le pretind a le avea mai ales in fata celor naivi, reprezinta de fapt, in special in ceea ce priveste Rumania si celelalte tari in care Biserica Ortodoxa este mai raspandita, un cal troian folosit de mari grupuri oculte anti-crestine, implantat in aceste "terenuri" pentru a ataca si a slabi sau chiar de a distruge adevarata Biserica a lui Hristos, anume Sfanta Biserica Ortodoxa !! Asta este durerosul adevar care se ascunde in spatele "bunelor intentii" ale sectarilor "crestini" !! Adevaratul lor scop este de a propovadui un alt Hristos decat Cel propovaduit de Sfanta Biserica, asa incat sa rupa cat mai mult Trupul lui Hristos, Biserica Ortodoxa. Bineinteles ca aceste scopuri nu sunt comunicate sectarilor, poate doar celor cu scaune foarte inalte si aflati in afara spatiilor ortodoxe, in strainatate, si sunt foarte bine ascunse si ocultate asa incat oamenii sa creada ca "intentiile bune" (adica malefice) chiar si sunt intentii bune !! Nu intamplator au fost si sunt atatia parinti duhovnicesti care au acuzat sectele "crestine" de inainte-mergatori ai antihristului, tocmai datorita faptului ca, culmea, sub chiar masca propovaduirii lui Hristos, se ascunde lupta care se duce impotriva adevaratei pastratoare a Traditiei Crestine si a Vietii Crestine, anume Sfanta Biserica Ortodoxa !! Deasemenea, nu intamplator aceste atacuri s-au desfasurat foarte aprig in anii de dupa evenimentele din 1989, cand Rumania si alte tari majoritar ortodoxe trecusera prin totalitarismul comunist, iar adevarata viata crestina a fost pur si simplu vlaguita, rastignita, atacata, haituita de puterile intunericului manifestate prin totalitarismele ateiste !!! Acest moment a fost bine calculat de grupurile oculte care sprijina sectele "crestine" in atacarea si a ceea ce a mai ramas din Sfanta Biserica a lui Hristos, asa incat sa stearga, daca ar putea, locul pe care Dumnezeu Si L-a ales, anume Sfanta Biserica Ortoodoxa, pentru dreapta si placuta pomenire si cinstire a Numelui Sau !! Nu intamplator, sectele "crestine" permanent au atacat Sfanta Biserica Ortodoxa, poate la inceput mai virulent decat o fac acuma, cand au reusit deja sa isi castige naivi de partea lor, si asta tocmai datorita faptului ca sectele nu au venit cu gandul de a Il propovadui pe adevaratul Hristos (lucru pe care ei nu il pot face, oricat s-ar chinui si s-ar screme si oricate scene lacrimogene si sentimentaliste si pietiste ar face pentru amagirea celor slabi de inger, naivi, creduli !!!), ci cu scopul de a propovadui un Hristos fals, ciuntit, "sectar" si de dezlocui prin forta adevaratul spatiu de propovaduire a adevaratului Hristos si a adevaratei vieti crestine, anume Sfanta Biserica Orotodoxa !!! Asta este adevaratul scop ocult, ascuns, ocultat, diavolesc, antihristic, antieclesial, care se ascunde in spatele "bunelor intentii" ale sectelor "crestine", iar realitatea dovedeste cu asupra de masura acest lucru !!! De aceea chiar si Hristos a avertizat pe apostoli ca in vremurile din urma vor veni multi propovaduitori mincinosi care se vor pretinde ca sunt de la Hristos, insa in realitate sunt slujitori ai altor forte, idoli, etc !!! Asta este adevaratul adevar care se ascunde in spatele "evanghelizarilor", "vorbirilor in limbi", "proorociilor", etc pe care le aduc in fata sectele "crestine" spre a ii insela pe cei care nu sunt intariti in credinta, pe cei naivi, creduli, usor impresionabili, usor manipulabili, impulsivi, sau insetati de putere si de afirmare, pe care nu le-au capatat sau nu le-ar fi capatat sau nu au avut rabdare sa le capete in Biserica lui Hristos !!! IOANICHIE BALAN : Comunismul si evreii , “ TRAIM VREMURI APOCALIPTICE “ – video http://saccsiv.wordpress.com/2009/01...2%80%93-video/ PARINTELE ILIE CLEOPA http://www.ortodoxmedia.com/dn/0433/...xmedia.com.wma http://www.youtube.com/watch?v=bMGsuG2I2e4 Last edited by kesarion_breb; 30.07.2010 at 00:09:25. Motiv: completare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doamne ajuta |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de alta parte, ti-am mai spus si iti repet: sfantul Nicolae Cabasila a spus foarte clar ca nu exista viata crestina adevarata in afara sfintelor taine, care sunt administrate si traite in Sfanta Biserica Ortodoxa. Asa-zisul crestinism al sectelor este doar o imitatie nereusita si mincinoasa a crestinismului, asa-zisa viata crestina a sectarilor este doar una simbolica, iar nu reala !!! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Din minune in minune,Cristian vrea sa devina preot. | tigerAvalo9 | Intamplari adevarate | 4 | 20.12.2012 12:22:21 |
Un preot a fost înjunghiat mortal la Focsani ! | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 63 | 23.06.2012 15:50:29 |
Un preot din Focsani a fost injunghiat | Simply_me | Preotul | 23 | 19.06.2012 17:54:57 |
Ion Creanga - preot ortodox | maria32 | Generalitati | 4 | 11.06.2010 00:02:09 |
|