![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cindva va trebuii sa te decizi daca crezi sau nu, daca vrei sa te mintuiesi sau nu si la urma sa-ti pui intrebarea, functie de raspunsuri,ce faci pentru asta.
Eu, prietene nu sint departe de tine, atita doar ca dupa ce dau banii pe un concediu undeva aiurea, ma gindesc ca altii nu au ce sa manince si sincer ma mustra constinta... Ma gindesc daca Dumnezeu o sa discute cu mine prietenos despre locurile unde am fost si ce am vazut.... Cind doresti sa devii crestin, vezi ca drumul spre acest ideal devinde dintr-odata din autostrada o poteca tare ingusta. Iar tu nu mai poti fi un om ca toti oamenii. Devii "ciudat" pentru majoritatea cu atit mai "ciudat" cu cit esti mai crestin...Incepi sa-ti pierzi "prietenii" care nu-ti mai doresc prezenta...pentru ca esti...."ciudat"! Pelerinajul la Ierusalim, Athos sau la minastiri, este cu totul altceva decit vederea lumii. Si ele pot fi doar excursii, admirarea naturii, arhitecturii, oamenilor samd dar pot devenii.... sprijin pe cararea cea ingusta. Exista bucurii si bucurii. Inteleg bucuria ta lumeasca, de a vedea lumea si ma bucur pentru tine. Aceasta bucurie insa e doar un surogat, fata de bucuria cea adevarata pe care ti-o doresc sa o cunosti din toata inima! Cu drag, Marius |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intr-adevar, pasiunea ta poate parea egoista, adica mergi numai pentru folosul tau personal, dar pe de alta parte daca asta simti sa faci......adica daca te-ai gandi sa faci si fapte d emilostenie cu acei bani, stiu eu...sa ajuti pe altii, dar tu nu esti impacat cu sufletul pentru ca te gandesti ca de acei bani ce locuri frumoase puteai vedea......in acest context cred ca mai bine iti vezi de drum. Probabil ca la un moment dat nu vei mai umbla atat, acum banuiesc ca esti tanar. Da, trebuie sa ai grija si de sufletul tau. Ai un duhovnic? Ai discutat cu el problema asta? "E rau ca simt ca ma apropii si mai mult de Dumnezeu prin faptul ca imi da astfel de prilejuri de a vedea tot felul de locuri si de oameni, ce de multe ori nu au legatura cu credinta mea?" Mi-a placut cum ai scris, semn ca tu te gandesti la Dumnezeu si esti recunoscator pentru ceea ce poti face. Poate o discutie cu un preot si cu rugaciune din partea ta, vei gasi rspunsul. Doamne ajuta! |
|
|||||||||||
|
|||||||||||
![]()
Va multumesc tuturor celor care in doar cateva ore mi-ati raspuns cu atata bunatate.
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Va multumesc pentru raspunsurile voastre Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
V-ati gandit ca in timpul acestor calatorii ajuti oamenii din locurile vizitate?
De exemplu, in drum spre destinatia ta, opresti la marginea soselei si cumperi rosii sau pepeni direct de la producator, ajutandu-l pe acesta. Sau, vizitand diverse obiective turistice, cumperi (ca suvenir) obiecte confectionate de localnici (figurine de lemn, stergare, batiste, etc). Nu mai spun de oportunitatile de munca ce sunt create: cazarea, masa, divertismentul (jocuri, dansuri populare, etc) implica personal platit, asadar oameni care pun o paine pe masa familiilor lor. Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]()
Va invidiez... intr-un sens pozitiv.
Eu ma gandeam acum la un alt aspect. Un crestin in tari straine de crestinism, dar care a venit sa cunoasca, intersat de cultura, nu a venit nici sa-si faca poza cu camila, nici sa-si dea ifose de european superior. Oamenilor cu care intrii in contact le creezi o parere buna, si nu despre tine insuri, ci despre crestinism. Vrem, nu vrem, suntem mesageri ai religiei noastre oriunde ne ducem. Asa cum noi ii consideram pe ei barbari, pagani, inapoiati, cu siguranta nici ei nu ne pun pe noi pe un piedestal si se roaga: "da doamne sa ajung ca ei" si nu ma refer aici la masina din garaj sau mobila din sufragerie. Oare faptul ca deschizi oamenilor mintea spre crestinism nu se trece ca o fapta buna? Nu te duci sa-i crestinezi, dar schimbi o parere, un gand... Pana la urma crestinismul nu se refera numai la individ, trebuie sa ii doresti aproapelui tau ce iti doresti si pentru tine. Si in plus, daca aceste calatorii iti intaresc credinta... ce rau ar putea decurge din asta? |
|
||||
|
||||
![]()
Noi nu cunoastem nici macar creatia lui Dumnezeu dar avem
pretentia ca-L cunoastem pe Autorul creatiei. Calatori suntem pe acest pamant iar a cunoaste creatia lui Dumnezeu e una din caile de a-L cunoaste chiar pe Dumnezeu. Daca o faci cu acest scop cred ca e un lucru bun si placut Domnului. Sa admiri toata faptura ce a fost creata spre desfatarea omului, iar omul dator e sa se grijeasca de ea ca un bun gospodar, iar bunul gospodar e cel ce-si cunoaste "ograda" sa. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
@coralina - aveti dreptate, probabil ca pentru multi localnici, tuuristii ce le viziteaza tara reprezinta o gura de oxigen dpdv financiar. Din pacate, nu pot sa zic ca as fi un turist foarte darnic la cumparaturi :)
@adelina.e - multumesc pentru mesaj. Am constatat, intr-adevar, ca atunci cand calatoresti in tari cu o alta credinta majoritara decat cea crestina, exista si de o parte si de alta o anumita prejudecata (mai ales datorita propagandei media). Ulterior, dupa ce intri in contact cu oamenii locului, atat timp cat tu esti un bun crestin prin faptele tale fata de ei si prin comportamentul tau, oamenii respectivi isi vor schimba parerea in bine nu numai despre tine, dar si despre tara ta si oamenii ce provin din ea, si chiar si despre credinta ta, ceea ce zic eu, este foarte important. Acelasi lucru il traiesc si eu, pentru ca de exemplu, mult timp am avut anumite prejudecati legate de musulmani, pentru a vedea cu ochii mei ca multe dintre ele nu sunt intemeiate, ca multi dintre acei oameni sunt mult mai omenosi si mai "iubitori ai aproapelui" decat as putea fi eu vreodata, iar faptul ca exista si fundamentalisti, nu trebuie sa conduca la o blamare generalizata a unor oameni. @MariS_ - Va multumesc pentru postare, am luat aminte. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exista tari in care Biblia este o infractiune! Acum nu stiu cit de bun crestin esti tu, nu-ti cunosc nici faptele nici comportamentul si ceea ce voi spune sint ipoteze pe care tu ca turist le poti verifica. Incearca cind ajungi in Instambul la Hagia Sofia, pardon Ayasofya sa te rogi in genunchi cu fata spre est si sa-ti faci cruce ca doar este Catedrala Ortodoxiei . Sa-mi spui apoi cit e propaganda din cele auzite. Ca bun crestin inainte de fiecare masa fa-ti semnul sfintei cruci, poate o rugaciune in tarile musulmane, nu trebuie neaparat sa incepi din Sudan sau Arabi Saudita! Si daca vorbim de Arabia Saudita de ce nu ai vizita si tu meteoritul lor inchinindu-te axcolo? ![]() Nu stiu cit de iubitor de aproape esti deocamdata, dar crestin fiind si perseverind pe drumul acesta o sa ajungi cu siguranta...sfatul meu este insa sa devii mai profund. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
intrebari... | victortiti89 | Din Noul Testament | 7 | 17.12.2011 17:39:11 |
Intrebari | sebastian1988 | Homosexualitatea | 7 | 01.06.2011 19:21:23 |
Intrebari | mihai.radulescu2003 | Generalitati | 13 | 14.04.2011 13:37:38 |
intrebari | catalinabalhui | Nunta | 4 | 26.03.2009 19:38:37 |
|