![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Aceasta mi se pare a fi o abordare echilibrata. In spiritul crestin al primelor veacuri si nu numai a existat aceasta asteptare, si ea era benefica pentru ca mentinea trezvia, spiritul treaz si dorinta de fi cat mai bine pregatit pentru Judecata. Sigur, scenariile si mai ales multimea si fictiunea unora mai mult strica decat ajuta, insa Apocalipsa da unele indicii din ce parte vine ispita cea mare si aici rolul ei e benefic pentru ca ne putem pregati apararea (nu apararea siciliana, si aici sahistii stiu ce spun, ci apararea duhovniceasca). Si eu m-am interesat de Apocalipsa si i-am citit pe multi sfinti, din cei pe care sherlock_holmes i-a citat, dar si altii, si am ajuns la aceasi concluzie cu ei ca acest secol pare a fi ultimul. Asa arata semnele. Iar o directie de inselare pe care antihristul o va folosi e paradigma CANTITATII, care va fi pusa sa distruga efectul CALITATII. Antihristul se va folosi de cantitate, de numere, de socoteli, de matematica si mai ales de informatica. Daca veti fi atenti cine si cum foloseste internetul, in care noi suntem o oaza de liniste si bunacuviinta (ma rog, cata o mai avem si noi!), in rest in f mare parte e utilizat spre cele rele si ne-curate. Mass-media, revistele la fel, satelitii si ei ne supravegheaza din cosmos. Control, control, control, totul tinde spre control. Iar controlul tinde si el la o centralizare si la un unic supercontrol! In mainile cui va fi supercontrolul??? Al lui antihrist, binenteles. Dar toate astea nu trebuie sa ne sperie, ce suntem noi: pui de gaina sau luptatori in oastea Domnului? Si cine este Cel ce va lupta langa noi? Hristos Biruitorul. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Vine Sfarsitul lumii? | mihailt | Generalitati | 23 | 29.11.2012 23:56:32 |
| sfarsitul lumii | costi21 | Din Noul Testament | 23 | 07.09.2009 17:53:57 |
| Luminatorii lumii | trandafiralb | Generalitati | 20 | 11.05.2009 18:57:10 |
| Vine sfarsitul lumii? | mihailt | Generalitati | 71 | 10.04.2009 23:04:53 |
| Din durerile lumii... | silverstar | Generalitati | 30 | 22.11.2008 17:50:11 |
|
|