![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca isi retrage Harul sau cel putin se diminueaza atunci cand suntem indiferenti si nu conlucram cu El.
|
|
|||
|
|||
![]()
Gabriela, nu te inteleg, ce vrei sa zici cu a conlucra cu Dumnezeu? sa facem lucrarile pe care le face EL? In cazul asta tre' sa cautam ce ne-a lasat scris in Scriptura sau in Traditie? 16. "Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos spre învățătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înțelepțire".poti spune acelasi lucru despre Traditie?
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru a fi botezat conform Scripturilor,trebuie mai intii sa auzi si sa crezi Evanghelia lui Isus Hristos(Marcu 16:15,16;Faptele Apostolilor 2:41). si astfel sa fie convins de pacat(Faptele Apostolilor 2:36,37) si apoi sa te caiesti si sa te intorci de la pacat(Faptele Apostolilor 2:38) si sa marturisesti credinta in Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu(Faptele 8:37;Romani 10:9,10).:"Pocaiti-va si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus Hristos,spre iertarea pacatelor voastre"(Faptele apostolilor 2:38).i
Biblia nu spune ca nou nascutii au fost botezati.Botezul,pt increstinare presupune anumite conditii pe care copiii nu le pot indeplini. |
|
|||
|
|||
![]()
Un copil s-a nascut in tribul lui.
Familia s-a bucurat peste poate si l-au insemnat cu semnele tribului asa cum se facea in neamul acela de la inceputul vremiilor. Desigur fara sa-l intrebe, cum ar fi putut de altfel, era abia nascut!!! Oamenii s-au gindit ca fiind singe din singele lor nu puteau naste decit un membru al familiei lor! Peste ani, o soapta rea i-a spus copilului, acum ajuns tinar in putere, ca apartenenta la tribul lui este valabila pentru ca nu a fost admisa constient. Tinarul a ris si i-a raspuns: "De ce m-ar fi intrebat, doar eram copilul lor, finta pe care o iubeau cel mai mult pe pamint, si pentru care ar fi facut orice sacrificiu. Erau parintii mei care imi doreau binele, asa cum mi-l doresc si astazi!? Dar daca m-ar intreba acum, desigur ca imi doresc sa fiu parte a tribului meu! Asa ca bine au facut ce au facut! Toate cele cerute de trib ca sa fi membru au fost infaptuite si daca eu nu m-am dezis de ele, ramin membru al tribului" |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Crestin sau Ortodox | catehumen | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 109 | 20.01.2014 12:21:02 |
pomelnice pe crestin ortodox | steliana-steli | Generalitati | 1 | 22.12.2011 18:49:45 |
Catehismul ortodox - audio | strajeru | Generalitati | 0 | 03.08.2011 03:48:32 |
Reactia familiei adventiste la botezul ortodox al sotului | elenavioletacocos | Secte si culte | 0 | 27.10.2009 09:24:06 |
|