Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.07.2010, 15:15:31
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Vor veni alegerile ! Incercati efortul de a sta de vorba cu oamenii, macar in parohiile pe care le frecventati si sa-i convingeti de necesitatea de a vota numai nationalisti crestini.
Reply With Quote
Vechi 31.07.2010, 16:30:31
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Vor veni alegerile ! Incercati efortul de a sta de vorba cu oamenii, macar in parohiile pe care le frecventati si sa-i convingeti de necesitatea de a vota numai nationalisti crestini.
Eu am sentimentul ca ori pe cine am vota iese tot cine "trebuie"... Mi s-a spus de catre cineva care a fost acolo o zi intreaga la alegeri si a venit raspunsul alegerilor mai inainte ca ei sa numere voturile asa ca eu nu mai cred ca cel ales reprezinta vocea poporului in schimb sunt convinsa ca ceea ce primim e consecinta departarii poporului de Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 31.07.2010, 23:14:23
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Noi sa votam cu nationalistii, ei sa masluiasca alegerile si mai vedem. Voi sa vorbit cu neamu' pe unde ajungeti. Nationalist hot mai rar s-a pomenit !
Reply With Quote
Vechi 01.08.2010, 01:01:33
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
desi merg regulat la biserica, desi m-am spovedit de curand si m-a invrednicit Dumnezeu sa iau Sf. impartasanie, nu cred ca Dumnezeu ma ia in seama pe mine, un amarat care-si zice "Omu'bun", sa schimbe soarta acestei tari. Nu ca n-as fi optimist ci doar realist (daca in credinta acest cuvant poate avea un sens!)
Eu am mult mai mare incredere in puterea Bisericii, in Sf. Altar, decat in ceea ce pot face eu singur. DA!! Ma alatur cu drag rugaciunilor facute acolo, dar mai intai trebuie sa intervin pentru ca acest lucru sa se petreaca.
Pe mine nu ma deranjeaza daca, pe langa pomelnicile de vii si adormiti, mai adaug ceva special pentru tara, cu lumanarea si banutul aferent! Ce-ar trebui sa contina biletelul? Nu stiu; ma gandeam la ceva simplu:

Pentru conducatorii acestei tari,
Cu Puterea si Dreptatea Ta,
Intelepteste-i, Doamne,
Si vindeca-i de minciuna si hotie!
Amin!"
Iti aduc la cunostinta ca la fiecare Sfanta Liturghie preotul si Biserica intreaga se roaga de mai multe ori pentru conducatorii tarii noastre si pentru multi altii pomeniti fara de nume. Acel simplu "Doamne miluieste!" spus in gand sau cu voce tare de catre cei atenti la slujba are mai multa putere decat orice alta rugaciune pe care ne-o inchipuim noi, pentru ca e rostit in paralel de catre multi crestini, indiferent de locul unde se gasesc si de timpul cand se savarseste rugaciunea respectiva. Sunt folositoare oricum si celelalte rugaciuni particulare, insa sa nu-l neglijam pe acest simplu "miluieste" care se raspunde in cor mereu si mereu pana la Judecata de Apoi.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2010, 04:50:04
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Iti aduc la cunostinta ca la fiecare Sfanta Liturghie preotul si Biserica intreaga se roaga de mai multe ori pentru conducatorii tarii noastre si pentru multi altii pomeniti fara de nume. Acel simplu "Doamne miluieste!" spus in gand sau cu voce tare de catre cei atenti la slujba are mai multa putere decat orice alta rugaciune pe care ne-o inchipuim noi, pentru ca e rostit in paralel de catre multi crestini, indiferent de locul unde se gasesc si de timpul cand se savarseste rugaciunea respectiva. Sunt folositoare oricum si celelalte rugaciuni particulare, insa sa nu-l neglijam pe acest simplu "miluieste" care se raspunde in cor mereu si mereu pana la Judecata de Apoi.
Teoretic, ai dreptate. Practic insa...
Nu suspectez de formalism, rugaciunea in cor "Doamne miluieste!", ci doar faptul ca rautatea si pacatul s-au adancit atat de mult incat trebuie o implicare mult mai mare si pe cat se poate de special indreptata catre schimbarea directiei acestei tari.
Am mai spus-o si cu alte ocazii: pentru seceta, preotii fac slujbe speciale, pentru oprirea ploilor la fel, pentru boli si molime, pentru calamitati sau stare de razboi... Si totusi, starea actuala in care se afla biata Romanie, nu este considerat un motiv de atitudine si implicare speciala a Bisericii! Oare e un mod de a ne face ca nu vedem, sau e o nepasare pentru batranii nostri si soarta copiilor nostri? Carui Dumnezeu slujesc cei ce ne conduc? Iar daca nu slujesc aceluiasi Dumnezeu, atunci unde ne conduc, oare? Aratati-mi un staret de manastire, unul singur care sa accepte sa-l spovedeasca pe presedintele tarii de exemplu... Or... asta poate spune enorm de mult pentru directia in care ne indreptam.
Eu nu zic ca ne cufundam capul in nisip pentru a ne face ca nu vedem, ci doar ne complacem in blandete si toleranta, in acceptarea ideii ca asa ne trebuie sau ca asta este soarta acestei natii: suntem ceea ce meritam sa fim si avem conducatorii pe care ni-i meritam!

PS - Referitor la "semnatura" ta, iata o idee nemaipomenita de a ajuta si pe altii sa descopere ceea ce ne este de trebuinta. Personal as recomanda celor care doresc sa asculte Sf Scriptura, varianta Pr Mircea Stoleriu. Eu am inregistrat integral tot ce a inregistrat dumnealui (inclusiv Psaltirea) iar modul fragmentat al inregistrarilor este mult mai usor de controlat si localizat pe mp3 de exemplu. Ca sa nu mai spun ca parintele Stoleriu are un har cu totul aparte si nu te mai saturi ascultandu-l. Il recomand cu toata increderea!
Reply With Quote
Vechi 01.08.2010, 07:05:06
Ostasul's Avatar
Ostasul Ostasul is offline
Member

Data înregistrării: 10.05.2010
Locație: Romania
Implicit

Sa incercam sa ne salvam fiecare si va fi salvata si Romania.
Reply With Quote
Vechi 05.08.2010, 17:36:15
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Dar ce zic eu galaxia... Intreg universul e intr-un haos!....
Curat parol, domle!

Lasand gluma si lamentarile la o parte, ce propui concret?
Exemplu: propun ca toti crestinii ortodocsi sa se roage la ora 10 seara, in fiecare zi, aceasta rugaciune __________. Rugaciunea sa fie calculata sa dureze pe la 3-5 minute sa nu li se para "prea grea incercarea". Asa poate i-i inveti cu rugaciunea seara si pe cei care inca nu au deprins sau au uitat aceasta preocupare.
Vechi 05.08.2010, 17:50:19
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Carui Dumnezeu slujesc cei ce ne conduc?!
Zeului CE si SUA

Citat:
Iar daca nu slujesc aceluiasi Dumnezeu, atunci unde ne conduc, oare? !
...catre o alta forma de indobitocire si spre repetarea greselilor din trecut.

Citat:
Aratati-mi un staret de manastire, unul singur care sa accepte sa-l spovedeasca pe presedintele tarii de exemplu... Or... asta poate spune enorm de mult pentru directia in care ne indreptam.
De ce sa nu-l spovedeasca?. Oricine ar face-o dar sa auda ce?... Tu crezi ca presedintele-i naiv sau prost sa spuna ceva?
Reply With Quote
Vechi 05.08.2010, 17:56:27
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
Ca sa nu mai spun ca parintele Stoleriu are un har cu totul aparte si nu te mai saturi ascultandu-l.!
Nu neg ceea ce spui, dar daca nu te superi, cum reusesti tu sa observi harul acestui parinte ascultind ....cuvinte.
Pentru tine si pentru multi altii,... intonatia, tonalitatea, elocventa, harul oratoric in general este vazut drept har?

Oare atunci majoritatea actorilor cu talent oratoric si gesticulatie faciala care ar citi din psalmi de ex, ar dobindi har pe loc?

Dar din nou poate gresesc si tu intradevar ai un dar anume de "a citi" harul de care nu stiu eu, caz in care jos palaria! si-mi cer iertare!
Reply With Quote
Vechi 05.08.2010, 18:01:42
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Curat parol, domle!

Lasand gluma si lamentarile la o parte, ce propui concret?
Eu... nu mai propun nimic. "Cartile" au fost facute, iar primul "joc" s-a sfarsit demult. A urmat apoi altul, iar acum este deja altul in desfasurare.
Ce propun "concret"? Ma tem ca mi s-au terminat cuvintele pe care am avut dreptul sa le folosesc pentru a convinge. Cine a dorit sa inteleaga ceva, a inteles, cine nu, a trecut mai departe, cu sau fara "bascalie". Fiecare roman, daca intelege sa faca ceva, o face pentru el in primul rand. Ce? Poate pare penibil, dar chiar si a renunta la fumat, e un gest de solidaritate cu cei ce se roaga!!! De ce? Orice infranare, est bine-placuta Lui Dumnezeu!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Salvati Copenhaga! andreicozia Generalitati 7 03.01.2010 04:45:16
salvati o viata andreicosminus Umanitare 0 30.12.2009 17:57:32
SOS!Salvati viata unui copil nou-nascut! heaven Umanitare 8 10.09.2009 21:13:19
Salvati Iconostasul de la Cotroceni simona76 Stiri, actualitati, anunturi 1 26.03.2009 09:56:37
salvati un suflet bm Generalitati 18 02.09.2007 15:10:53