Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.06.2010, 17:50:26
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Instrumentele de recunoastere ale ortodoxiei sunt simple: daca e de-al nostru e bun. Daca e dincolo de gard e rau, satanic si pitonicesc.
Draga Doriana, nu am putut raspunde mai devreme la postul tau.

Problema credintei noi o punem in modul urmator si nu in modul in care ai pus-o tu.

Credinta noastra nu este rezultatul unei compilatii proprii a unui grup de oameni a unor adevaruri din Scriptura. Nu este aparuta peste noapte. Toate afirmatiile Ortodoxe au fost conturate in timp, in 2000 de ani.

Ce este important legat de invataturile principale Ortodoxe este ca acestea au girul unor oameni mari, care au dovedit ca sunt identici in putere si har cu Apostolii, dupa cuvantul Domnului Hristos, care spune ca ucenicii Sai vor face asemenea Lui si mai mari lucruri decat El.

Pe langa modul in care noi avem adevarurile de credinta confirmate, de oameni Apostoli, noi mai avem continuu in Biserica oameni mari, plini de Duhul Sfant si de Duhul lui Hristos, asemenea Apostolului Pavel; iar acestia marturisesc clar, ca invatatura Ortodoxa este de la Dumnezeu.

Cum putem noi sa lepadam pe Sf. Ioan Gura de Aur, pe Sf. Vasile cel Mare, pe Sf. Grigorie Teologul cand acestia au facut vindecari mari de leprosi, de orbi, cand acestia cand se rugau toata camera se umplea de lumina si stralucea de se vedea de departe, cand chiar Dumnezeu a descoperit altor oameni cat de mari sunt acestia?
La fel cu acestia sunt toti oamenii mari din Biserica. Cum putem noi sa ignoram duhul lui Hristos care este in ei, la fel cum duhul lui Hristos era in Apostolul Pavel?

Noi nu ne cramponam asupra nici unei institutii, pentru ca Bisericile Ortodoxe locale (Greaca, Rusa,.... etc) sunt independente bine de tot, deoarece invatatura Ortodoxa este conturata, nu prea mai este nimic de relevat si adaugat si clarificat dupa 2000 de ani.

Biserica nu este o institutie in sensul propriu al cuvantului; are un minim aparat administrativ, dar este o comunitate crestina care adera la invatatura si marturia ortodoxa.

Problema importanta in ziua de astazi este urmatoarea:

noi ortodocsii tinem cu pretul vietii noastre la marturia sfintilor; deoarece stim ca acestia au duhul lui Hristos, si Hristos salasluieste in ei; nu noi marturisim ca Hristos salasluieste in ei, ci Hristos descopera in vedenii mari altor oameni ca El este in ei; prin minunile lor mari la fel Hristos ne arata ca salasluieste in ei.

Daca Hristos salasluieste in ei, si chiar voi protestantii (poate nu toti, dar sfintii ortodocsi sunt primiti ca sfinti de teologii protestanti, insa marturia lor nu este socotita importanta) marturisiti ca sfintii nostri sunt sfinti si sunt valorosi, noi marturisim mai mult - acestia nu sunt doar sfinti, sunt chiar purtatori de Hristos, asemenea Sf. Apostol Pavel.

Mai zice Hristos ca la sfarsitul veacurilor multi prooroci mincinosi se vor arata si acestia vor zice ca Hristos este la ei, si vor face minuni mari, dar minunilor lor vor amagi lumea, si nu vor fi de la Hristos.

Intelegand versetul asta, pe langa proorocii adevarati vor fi si multi prooroci mincinosi.

Ori noi stim ca protestantii au si ei multi prooroci, si ca protestantii au aparut acum, la sfarsitul veacurilor.

La fel, proorocii lor arata naivilor si credulilor mici amageli duhovnicesti, pe care cei nestiutori si care nu au experienta in astfel de lucruri le cred. Oare nu sunt intre protestantii romani 90% ortodocsi naivi care habar nu aveau de credinta lor inainte de convertire? Tocmai asta subliniaza Hristos.

Proorocii protestanti indeplinesc TOATE CONDITIILE Scripturii:
- sunt aparuti la sfarsit - proorocii ortodocsi sunt de 2000 de ani si ei marturisesc uniform, in acelasi glas aceleasi lucruri
- toti proorocii spun ca Hristos este la ei si incearca sa traga pe altii la ei
- toti incearca sa arate ca sunt prooroci - ori este bine cunoscuta proorocia de tot rasul a lui Charles Russel, despre venirea lui Hristos de la 1875 - pai daca astia sunt proorocii protestanti atunci ei chiar confirma ca sunt mincinosi

Dar argumentul fundamental, pe care Scriptura il arata pentru a intelege care sunt proorocii mincinosi este urmatorul:

prin prooroci vorbeste Duhul Sfant, care este Duhul Adevarului
nu poate grai Duhul Sfant ca adevarul este penticostal si apoi sa graiasca prin baptisti ca adevarul este baptist iar apoi prin ortodocsi sau prin catolici si sa spuna ca adevarul este ortodox sau catolic.

Dintre proorocii ortodocsi, baptisti, catolici, penticostali, adventisti, DOAR UNII au dreptate.
Nicidecum toti - si asta pentru ca Duhul Sfant nu spune minciuni si lucruri diferite prin gura fiecaruia.

Persoana Duhului Sfant nu este o persoana mincinoasa, Duhul Sfant nu minte.
Ori daca nu minte atunci dintre toti acesti prooroci raman doar unii care au dreptate, iar ceilalti mint.

Ei, acum cum poti tu sa-mi spui ca proorocii penticostali au dreptate si nu cei baptisti si nu cei adventisti?

Cum poti sa-mi dovedesti asta?

Eu stiu clar, ca sfintii mei cei mari erau prooroci in DUHUL SFANT. Sf. Serafim de Sarov este cea mai mare marturie Ortodoxa poate in ceea ce priveste desavarsirea. Este un argument forte care arata clar, ca in Ortodoxie Duhul Sfant este deplin.
Iar Duhul Sfant marturiseste prin Sf. Serafim de Sarov Ortodoxia si condamna protestantismul.

Cum poti tu sa-mi spui ca aceeasi Persoana a Duhului Sfant isi schimba marturia si apoi prin proorocii vostri spune total opusul, ca Ortodoxia nu este cale de mantuire, ca adevarul Ortodox nu este adevar?
Este Duhul Sfant care vorbeste sau sunt duhuri demonice, bagate in prooroci mincinosi, care amagesc pe cei nevinovati si neexperimentati?

SUNT 2 PUNCTE IMPORTANTE CA MARTURIE A CREDINTEI IN ZIUA DE AZI:

- cine are Duhul Sfant cu adevarat si ce marturiseste prin gura aceluia Duhul Sfant
- cine sunt cei care NU au Duhul Sfant, desi ei spun ca il au.

Scriptura arata clar - vor fi unii care vor spune ca Hristos este cu ei, ca Duhul Sfant este la ei, dar de fapt nu-L vor avea si vor minti, si vor fi prooroci mincinosi, adica se vor arata in chipul adevarului si al proorocilor, dar vor fi mincinosi, si mai mult, ei chiar vor crede aceste lucruri, dar de fapt toata tot ce au crezut ei e gresit.

Daca imi raspunzi la acest post lung te rog sa cugeti putin la ce am spus.
As dori un raspuns cugetat la afirmatiile mele.
Din cate vad, ai o pregatire deosebita teologica, iar in cultul penticostal nu cred ca ai o pozitie simpla de crestina, ci cred ca ai o pozitie misionara, de aceea am asteptari mari de la tine :).

Numai bine!
Vechi 04.06.2010, 17:57:31
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Daca imi raspunzi la acest post lung te rog sa cugeti putin la ce am spus.
As dori un raspuns cugetat la afirmatiile mele.
Din cate vad, ai o pregatire deosebita teologica, iar in cultul penticostal nu cred ca ai o pozitie simpla de crestina, ci cred ca ai o pozitie misionara, de aceea am asteptari mari de la tine :).
:))) Incep cu sfarsitul...spunandu-ti ca sunt o simpla crestina, fara pregatire teologica, dar asa sunt penticostalii, mai bine pregatiti. Mananca Biblia pe paine. :). Oricum adventistii ne depasesc cu mult la harnicia cu care studiaza, iar eu personal am multe lipsuri la capitolul teologie.

Acum imi voi lua timp sa cuget la ceea ce ai scris si sa-ti raspund. Din nou am o tema luuunga.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14

Last edited by Doriana; 04.06.2010 at 18:03:34.
Vechi 04.06.2010, 18:25:54
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

E un post al eclesiastului la care nu i-am raspuns.
Dar sa nu isi faca grija, ii voi raspunde :).
Vechi 06.08.2010, 09:03:19
Clau44 Clau44 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.02.2009
Implicit

Citat:
:))) Incep cu sfarsitul...spunandu-ti ca sunt o simpla crestina, fara pregatire teologica, dar asa sunt penticostalii, mai bine pregatiti. Mananca Biblia pe paine. :). Oricum adventistii ne depasesc cu mult la harnicia cu care studiaza, iar eu personal am multe lipsuri la capitolul teologie.

Acum imi voi lua timp sa cuget la ceea ce ai scris si sa-ti raspund. Din nou am o tema luuunga.
cam degeaba, deoarece așa vor intra în iad cu tot cu Bibliile lor în mână.
Nu există limbi îngerești, cum pot spune sectarii penticostali această aberație?
1. Corinteni 13:
1. De aș grăi în limbile oamenilor și ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare și chimval răsunător.
2. Și de aș avea darul proorociei și tainele toate le-aș cunoaște și orice știință, și de aș avea atâta credință încât să mut și munții, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
3. Și de aș împărți toată avuția mea și de aș da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folosește.

Iată dovada clară că nici Sfinții Aostoli nu au avut acest dar de a vorbi în lmbile îngerești!
Sau voi sunteți mai sus decât Apostolii Domnului? Cu ce chip veți merge la Judecata Domnului Iisus Hristos?

Faptele Apostolilor 2

4. Și s-au umplut toți de Duhul Sfânt și au început să vorbească în alte limbi, precum le dădea lor Duhul a grăi.
5. Și erau în Ierusalim locuitori iudei, bărbați cucernici, din toate neamurile care sunt sub cer.
6. Și iscându-se vuietul acela, s-a adunat mulțimea și s-a tulburat, căci fiecare îi auzea pe ei vorbind în limba sa.
7. Și erau uimiți toți și se minunau zicând: Iată, nu sunt aceștia care vorbesc toți galileieni?
8. Și cum auzim noi fiecare limba noastră, în care ne-am născut?
9. Parți și mezi și elamiți și cei ce locuiesc în Mesopotamia, în Iudeea și în Capadocia, în Pont și în Asia,
10. În Frigia și în Pamfilia, în Egipt și în părțile Libiei cea de lângă Cirene, și romani în treacăt, iudei și prozeliți,
11. Cretani și arabi, îi auzim pe ei vorbind în limbile noastre despre faptele minunate ale lui Dumnezeu!

Iată dovada clară că este vorbirea în limbi străine PĂMÂNTEȘTI!!! Deoarece în acele vremuri erau foarte puțini învățați! Nici Apostolii Domnului nu au avut toți carte! Sfântul Apostol Luca care a fost doctor și aveea știința zugrăvitului, si așa s-au pictat Bisericiile din acele vremuri, ca cei prezenți să audă și să vadă ce vrea să transmită Apostolii Domnului. Doar după pogorârea Duhului Sfânt au început să scrie și restul Apostolilor!

Revin la limbile în care vorbea Apostolii:

1 Corinteni 14:

9. Așa și voi: Dacă prin limbă nu veți da cuvânt lesne de înțeles, cum se va cunoaște ce ați grăit? Veți fi niște oameni care vorbesc în vânt.
10. Sunt așa de multe feluri de limbi în lume, dar nici una din ele nu este fără înțelesul ei.
11. Deci dacă nu voi ști înțelesul cuvintelor, voi fi barbar pentru cel care vorbește, și cel care vorbește barbar pentru mine.

Iată altă dovadă clară că au vorbit in limbi străine PĂMÂNTEȘTI!

Last edited by Clau44; 06.08.2010 at 09:08:11.
Vechi 06.08.2010, 17:08:27
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Clau44 Vezi mesajul
cam degeaba, deoarece așa vor intra în iad cu tot cu Bibliile lor în mână.
Mai domnule Clau dumneata nu zici rau in restul postarii dar ai cam inceput cu stangul.

Nu cumva iti arogi o functie pe care nu o ai? De unde stii dumneata ca penticostalii vor intra in Iad?
Speri cumva sa ajungi un Agent care va dirija circulatia trimitandu-i pe unii in Rai si pe altii in Iad?
Vechi 11.08.2010, 15:35:54
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:

Vezi tu, daca la ortodocsi apare un prooroc, repede e divinizat, sanctificat, si tot ce spune el luat de bun.

l.
poi nu e chiar asa, orice duhovnic vazator cu Duhul ar invata ceva impotriva invataturii Bisericii, este cam pus sub semnul intrebarii
Sunt curios la voi pe ce baza va dati seama ca prorocia este de la Dumnezeu sau de la diavol?
Poate ca ceea ce pentru tine pare a fi de la Dumnezeu pentru altii pare a fi de la satana, daca nu aveti o teologie si o Traditie Bisericeasca, cum va puteti contrazice prorocii?

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Vechi 12.08.2010, 23:06:33
Banned

Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Lupii se imbraca in piei de oi si satana se preface in inger de lumina.
A deosebi un prooroc fals de unul adevarat nu este o sarcina usoara.

Cred insa ca sunt trei criterii care pot ajuta:

- Implinirea profetiei. Uneori proorocii prevestesc viitorul. Daca proorocia nu se implineste proorocul este unul fals.
- Caracterul. Iisus a zis: Dupa roadele lor ii veti cunoaste. Proorocul lipsit de integritate este unul fals.
- Biblia. Daca spusele unui prooroc nu sunt conforme literii sau spiritului Scripturii el este un prooroc fals

Last edited by penticostalulmantuibil; 12.08.2010 at 23:13:21.
Vechi 13.08.2010, 17:54:51
danyel danyel is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul

- Implinirea profetiei. Uneori proorocii prevestesc viitorul. Daca proorocia nu se implineste proorocul este unul fals.
- Caracterul. Iisus a zis: Dupa roadele lor ii veti cunoaste. Proorocul lipsit de integritate este unul fals.
- Biblia. Daca spusele unui prooroc nu sunt conforme literii sau spiritului Scripturii el este un prooroc fals
Cam discutabile criteriile,
aceste conditii sunt exhaustive?

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Vechi 13.08.2010, 17:56:24
danyel danyel is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul

cam discutabile criteriile, mai ales primele doua
sunt exhaustive conditiile?

Vechi 13.08.2010, 19:26:44
Banned

Implicit

Probabil par discutabile dar sunt teste pe care Scriptura ne indeamna sa le folosim:

Implinirea profetiei. Deuteronom 18: 21, 22.
De vei zice în inima ta: Cum vom cunoaște Cuvântul pe care nu-l grăiește Domnul?
Dacă proorocul vorbește în numele Domnului, dar Cuvântul acela nu se va împlini și nu se va adeveri, atunci nu grăiește Domnul Cuvântul acela, ci-l grăiește proorocul din îndrăzneala lui; nu te teme de el".

Caracterul. Matei 7: 15 - 20
15. Feriți-vă de proorocii mincinoși, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.
16. După roadele lor îi veți cunoaște. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini?
17. Așa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele.
18. Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune.
19. Iar orice pom care nu face roadă bună se taie și se aruncă în foc.
20. De aceea, după roadele lor îi veți cunoaște.

Probabil ca lista nu este una exhaustiva doar ca eu alte criterii nu mai stiu.
Stie altcineva?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10