Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.08.2010, 23:44:34
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Diferenta este facuta de cei care oficiaza slujba in momentul in care painea si vinul se prefac in Trupul si Sangele lui Hristos. Preotii ortodocsi au har,cei (neo)protestanti nu!

Intelegeti ca Hristos NU s-a impartit! El a lasat o singura biserica,nu de prdinul sutelor!
Reply With Quote
Vechi 05.08.2010, 23:53:28
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Diferenta este facuta de cei care oficiaza slujba in momentul in care painea si vinul se prefac in Trupul si Sangele lui Hristos. Preotii ortodocsi au har,cei (neo)protestanti nu!
Nu vorbeam despre convingerile dumneavoastra personale ci despre diferentele care pot fi vazute de orice observator

Citat:
Intelegeti ca Hristos NU s-a impartit! El a lasat o singura biserica,nu de prdinul sutelor!
In ce ma priveste, sub nici o forma nu cred ca exista mai mult de o singura Biserica.

.

Last edited by penticostalulmantuibil; 05.08.2010 at 23:58:14.
Reply With Quote
Vechi 05.08.2010, 23:55:52
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Nu vorbeam despre convingerile dumneavoastra personale ci despre diferentele care pot fi vazute de orice observator.
Nu e convingerea mea. E ceva stiut,demonstrat,logic etc.

Citat:
In ce ma priveste, sub nici o forma nu cred ca exista mai mult de o singura Biserica.
Exact,una singura exista (sau ar trebui sa existe). Ori Iisus in mod sigur nu a lasat bisericile care au aparut incepand cu secolul XVI sau mai recent.
Reply With Quote
Vechi 06.08.2010, 00:10:04
Banned

Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
Nu e convingerea mea. E ceva stiut,demonstrat,logic etc.
Domnul meu va repet: sunt unele chestiuni care pot fi vazute prin credinta si altele care pot fi vazute sau auzite cu ochii si urechile noastre.

Harul apartine credintei nu vederii cu ochii fizici.

Cum poti dumneata sa afirmi ca prezenta harului poate fi „stiuta, demonstrata, logica”?
Prezenta harului poate fi perceputa prin credinta nu prin logica.

Citat:
Exact,una singura exista (sau ar trebui sa existe). Ori Iisus in mod sigur nu a lasat bisericile care au aparut incepand cu secolul XVI sau mai recent.
Biserica nu a inceput nici in secolul XVI nici in 1054, a inceput la Cincizecime. Dar aceasta nu are legatura cu subiectul discutat.

Last edited by penticostalulmantuibil; 06.08.2010 at 00:12:46.
Reply With Quote
Vechi 06.08.2010, 00:18:38
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Stiu ce a aparut la Cincizecime,dar NU cultele de dupa secolul XVI! In fine,nu intram in detalii.

Harul se transmite prin hirotonie,care este o Sfanta Taina. Gasiti detalii in Biblie. Preotii ortodocsi sunt urmasi directi ai Sfintilor Apostoli,ceea ce nu se poate spune si despre "preotii" celorlalte confesiuni.

PS ma opresc aici,nu ma intereseaza daca acceptati asta sau nu,am spus doar adevarul.
Reply With Quote
Vechi 06.08.2010, 09:03:59
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Implicit

Citat:
Domnule George, am o intrebare pentru dumneavoastra.
Dar mai inainte cateva precizari:

In Biserica Penticostala atunci cand are loc solemnitatea Impartasirii la Masa Domnului, Slujitorii Bisericii se roaga si binecuvinteaza painea si rodul vitei pentru ca ele sa capete valoarea Trupului si a Sangelui Domnului.

Nimeni nu crede ca a mancat o simpla bucata de paine si a baut un paharel de vin.
Sau, daca cineva crede asa ceva el a fost, oricum, avertizat ca isi va primi osanda pentru ca nu a deosebit Trupul si Sangele Domnului.

Impartasirea cu Trupul si Sangele lui Hristos este un act al credintei.
Prin credinta dumneavoastra mancati Trupul lui Hristos si beti Sangele Lui.
Prin credinta noi mancam si bem elemente care au valoarea si puterea de reprezentare a Trupului si a Sangelui lui Hristos.
Poate dumneavoastra aveti dreptate. Cum este cu adevarat realitatea vom vedea doar in ceruri.

Ceea ce asa vrea sa subliniez este ca nici unul dintre noi nu poate dovedi ca ceea ce se mananca este Carne si Sange, sau are valoarea Trupului si a Sangelui. Si intr-un caz si in celalalt ochiul fizic nu poate vedea decat paine si vin.
Domnule sectar, iarăși vrei să te pui împotriva lui Dumnezeu și a Sfintei Lui Biserici ? Am impresia că totuși nu vrei să înțelegi anumite lucruri cu nici un chip: valoarea de reprezentare este doar o valoare de reprezentare; împărtășirea ortodoxă nu are valoare de reprezentare, ci valoare de existență, adică pâinea și vinul nu reprezintă trupul și sângele Domnului, ci sunt trupul și sângele Domnului !!! Însă această prezență este una tainică, misterică, sacramentală, însă mai reală decât îți poți dumneata închipui !!! Deosebirea dintre cele două este faptul că pâinea și vinul de la liturghia ortodoxă sunt sfinte datorită prezenței reale în ele a sfântului trup și a sfântului sânge al Domnului Hristos, pe când la "împărtășirea" sectară pâinea și vinul nu sunt sfinte, ci sunt lucruri naturale care nu au nici o putere de a Îl împărtăși pe Hristos, ci doar de a crea o amăgire, o închipuire, o înșelare, o contrazicere a evangheliei, o "reprezentare" mincinoasă și eretică, o "valoare" nulă !!!

Pe de altă parte, "predicile cu copy/paste" pe care le-am publicat pe forum nu sunt ale mele, ci ale unor mari teologi români, preoți ortodocși, cum sunt prof. Dumitru Stăniloae, prof. Dumitru Popescu, precum și ale unor mari sfinți părinți și teologi ai Bisericii lui Hristos, oameni care cu adevărat au fost inspirați de Duhul Sfânt, iar nu de niște "duhuri sfinte", ca de exemplu: sfântul Chiril al Alexadriei, sfântul Ioan Damaschinul, sfântul Ioan Gură de Aur, sfântul Simeon Noul Teolog, sfântul Ioan Evanghelistul, iar exemplele ar mai putea continua foarte mult de aici înainte însă mai există și niște restricții de timp care nu mă lasă să stau tot timpul să îți fac dumitale cateheză creștină !

Citat:
In Biserica Penticostala atunci cand are loc solemnitatea Impartasirii la Masa Domnului, Slujitorii Bisericii se roaga si binecuvinteaza painea si rodul vitei pentru ca ele sa capete valoarea Trupului si a Sangelui Domnului.
Secta penticostală nu este biserică, ci sectă "creștină". Biserica lui Hristos e doar Una, Sfântă, Universalâ și Apostolicâ, adică Biserica Ortodoxă !! "Slujitorii "bisericii"" sunt instructori și predicatori sectari penticostali, ei nefiind niște slujitori ai Bisericii; rugăciunile și "binecuvântările" lor nu au nici cea mai mică valoare sacramentală, și de aceea ei nu au nici cea mai mică îndreptățire, binecuvântare și putere de a săvârși taina euharistiei, ci doar de a aduce anumite invocații magice, făcute prin tehnica copy/paste "biblic", invocații magico-religioase prin intermediul cărora le vând iluzii și erezii, ca să nu spun direct jertfe aduse idolilor, adepților sectari cărora nu le place adevărul ci le place să fie mințiți și amăgiți la nesfârșit !!!

Citat:
Nimeni nu crede ca a mancat o simpla bucata de paine si a baut un paharel de vin.
Sau, daca cineva crede asa ceva el a fost, oricum, avertizat ca isi va primi osanda pentru ca nu a deosebit Trupul si Sangele Domnului.
"Împărtășirea" sectarilor "pocăiți" este simplă bucată de pâine și simplă înghițitură de vin, și nimic mai mult de atât, oricâte invocații magico-religioase "biblice" ar aduce instructorii sectari ! Lipsa harului Duhului Sfânt îi împiedică de a avea orice putere sacramentală, și deci orice legătură cu adevăratul trup și adevăratul sânge ale Domnului Hristos !

Citat:
Totusi exista ceva vizibil, ceva care poate face diferenta chiar si in ochii unui observator uman neutru.
Si unii si altii credem ca nu am mancat o masa obisnuita ci una care ne-a transformat, care ne-a dat viata. Care ne-a apropiat de Hristos pentru ca ne-am hranit in mod spiritual cu El.

In concluzie: daca cineva, in urma Impartasirii, umbla cu minciuni pe forum, injura, dracuie si blestema, poate fi el crezut ca Impartasania lui este cea corecta?
Cu alte cuvinte cei care predica de zor ( cu copy/paste) despre Sfanta Impartasanie corecta, nu ar trebui sa arate integritate in vorbele si faptele lor?
Eu ți-am mai explicat odată această problemă, însă se pare că te cam faci că uiți lucrurile importante, ceea ce în cazul tău nu este de mirare ! Îți recomand http://www.crestinortodox.ro/forum/s...172#post270172
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...138#post270138
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...109#post270109
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...187#post270187
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...199#post270199
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...407#post270407

Last edited by kesarion_breb; 06.08.2010 at 09:27:51.
Reply With Quote
Vechi 06.08.2010, 16:58:36
Banned

Implicit

Domnule Kesarion, dupa cum ati fi putut vedea daca erati mai atent, m-am adresat domnului George.
De ce?

Pentru ca doream sa aflu opinia unui ortodox nu a unui sectar.
Ceea ce credeti dumneavoastra stiu deja, iar cand voi dori sa aflu parerea oficiala a SEO, va voi solicita un punct de vedere.

Pana atunci, cele bune .
Reply With Quote
Vechi 06.08.2010, 19:54:03
Banned

Implicit

Citat:
Domnule Kesarion, dupa cum ati fi putut vedea daca erati mai atent, m-am adresat domnului George.
De ce?

Pentru ca doream sa aflu opinia unui ortodox nu a unui sectar.
Ceea ce credeti dumneavoastra stiu deja, iar cand voi dori sa aflu parerea oficiala a SEO, va voi solicita un punct de vedere.

Pana atunci, cele bune .
Domnule sectar "pocăit", eu nu mi-am dat o opinie, ci v-am făcut cateheză creștină dintr-aia adevărată, nu sectărească și eretică așa cum ați primit la secta "penticostală" ! Dealtfel chiar așa-zisa denumire de "penticostală" este improprie și impertinentă, de vreme ce această sectă nu are nimic comun cu ziua pentecostului, adică cu ziua pogorârii Duhului Adevărului peste sfinții apostoli, pentru că dacă ar avea ceva comun ar mărturisi credința apostolică și patristică referitoare la sfânta euharistie, printre alte mărturisiri ale adevăratei credințe, însă datorită lipsei călăuzirii Duhului Adevărului ei nu pot să facă așa ceva. În schimb știu și se lasă învățați de tot felul de "duhuri sfinte" spre erezii grosolane pe care le proferează cu cea mai mare îndrăzneală și lipsă de rușine, făcându-și lor iluzia că aberațiile pe care le îndrugă au vreo legătură cu adevăratele învățături primite prin revelație dumnezeiască !
Reply With Quote
Vechi 06.08.2010, 20:35:33
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de kesarion_breb Vezi mesajul
eu nu mi-am dat o opinie...
Bine atunci, domnule Kesarion daca tineti neaparat sa va exprimati si dumneavoastra punctul de vedere, atunci raspundeti punctual la intrebarea mea:

Cum comentati faptul ca:
1. Dumneavoastra predicati frumos despre Sfanta Impartasanie corecta,
2. Pretindeti ca va impartasiti in modul cel mai real cu Trupul si Sangele lui Hristos

dar apoi,

In loc sa vorbiti ca un om care tocmai a primit viata si s-a hranit cu Hristos, veniti pe forum si dracuiti si blestemati?
Cum explicati aceasta?

P.S. V-am mai pus o intrebare si ati avut un raspuns ambiguu.
Eu sunt gata sa raspund clar la orice intrebare legata de credinta mea.
Va rog nu mai evitati si nu ocoliti raspunsurile directe.

Last edited by penticostalulmantuibil; 06.08.2010 at 20:37:46.
Reply With Quote
Vechi 06.08.2010, 20:45:18
Banned

Implicit

Citat:
Bine atunci, domnule Kesarion daca tineti neaparat sa va exprimati si dumneavoastra punctul de vedere, atunci raspundeti punctual la intrebarea mea:

Cum comentati faptul ca:
1. Dumneavoastra predicati frumos despre Sfanta Impartasanie corecta,
2. Pretindeti ca va impartasiti in modul cel mai real cu Trupul si Sangele lui Hristos

dar apoi,

In loc sa vorbiti ca un om care tocmai a primit viata si s-a hranit cu Hristos, veniti pe forum si dracuiti si blestemati?
Cum explicati aceasta?

P.S. V-am mai pus o intrebare si ati avut un raspuns ambiguu.
Eu sunt gata sa raspund clar la orice intrebare legata de credinta mea.
Va rog nu mai evitati si nu ocoliti raspunsurile directe.
Domnule sectar, eu ca și creștin ortodox pot să mai și greșesc uneori, nu sunt perfect, nu sunt Ioan Iacob Hozevitul și nici Chiril al Alexandriei. Probabil că anumite scăpări în limbaj s-au datorat unui zel exagerat văzând nerușinarea sectarilor și dorința mea de a le combate cu orice chip părerile lor greșite. Pe de altă parte, așa-zisele blesteme nu sunt propriu-zis ale mele, ci sunt ale sfintelor sinoade ecumenice și ale sfinților părinți ai Bisericii lui Hristos; eu mai mult v-am făcut să conștientizați că sunteți sub anatemă !
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi georgeval Botezul 22 21.02.2012 23:08:48
Cele 12 rugaciuni ale Sf. Impartasanii carmina Impartasania (Taina Euharistiei) 18 19.12.2010 13:50:01
Taina sfintei impartasaniei DAMIAN Impartasania (Taina Euharistiei) 4 18.12.2010 16:32:23
Despre Taina Spovedaniei adimirea Generalitati 10 10.11.2009 15:09:52
taina sfintei spovedanii rotarufelicia Pocainta 6 02.01.2007 13:41:14