![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
BBC: Sistemul sanitar romanesc e in pragul colapsului .
Din 2007 incoace 8000 de medici au cerut sa plece din tara (chiar acum am vazut scris pe realitatea). Cine e de vina ? Pai hai sa vedem. 90% ortodocsi => 90% copiii lui Dumnezeu. => Dumnezeu n-are grija de copiii lui . Unde gresesc ? Eram intrebat care e legatura lui Dumnezeu cu sistemul economic. Pai hai sa vedem, care e legatura lui Dumnezeu cu tara asta ? |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Bineinteles, asta daca bisericile alea chiar ajutau la ceva.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Tu il crezi pe Dumnezeu un fel de Iliescu umblind dupa noi si incercind sa ne cumpere cu o bucata de salam. Lucrurile nu stau asa. Dumnezeu nu-si cumpara prietenii si nici nu are nevoie de ceva/cineva. Cei care au nevoie de Dumnezeu sintem noi! Acum ca sa fi prieten cu Dumnezeu nu-i de loc usor. Vezi matale cit de greu este sa fi doar angajatul unui imbogatit din frauda, cite scoli si cite probe trebuie sa treci. Dumnezeu doreste prieteni sinceri NU INTERESATI si de o valoare minima...numai ca minimul asta a Lui noua ni se pare imposibil! Nu stiu daca ai copii sau nu, dar daca n-ai iti spun eu cum sta treaba cu copiii. Cind un copil de-al meu face o gresala eu il pedepsesc si incerc adesea constrictiv sa-l indrept. Daca copilul unui vecin face o astfel de gresala....greseala asta ma cam lasa rece! (Stiu n-ar trebuii dar....) Copiii lui Dumnezeu, poporul ales a trecut si trece prin nenumarate incercari, este vadit ca nu-i "normal" ce li se intimpla, de ce doar lor si de ce tot timpul? Dupa venirea lui Iisus au aparut si copiii vitregi, adica noi crestinii care nu stiu de ce ar trebuii sa fim lasati de capul nostru cam cum fac eu cu copiii vecinilor!!! Legatura cu economia este simpla: bogatia nu face casa buna cu credinta! Exista exceptii ca in orice dar fapt este ca cel bogat este Dumnezeul lui! Problemele noastre incep nu din saracie sau necazuri ci din faptul ca dorim sa fim crestini dar dupa legile lumii nu a lui Dumnezeu, iar asta nu-i posibil! Citat:
Hai sa raportam numarul de biserici nu la spitale ci la crime, la injuraturi, la furt, la avort, la perversitati ca sa intelegem ce nu functioneaza si de unde atita necaz. Si nu sintem noi cei mai loviti, sint altii care n-au nici o biserica in tara pentru ca cu totii sintem creatia lui Dumnezeu si El are copiii Lui "preferati" dar de iubit ne iubeste pe toti! Faptul ca exista aceste biserici si o mina de preoti si credinciosi adevarati face ca Romania sa nu fie distrusa complet asa cum am merita! Last edited by bmd; 12.08.2010 at 11:23:35. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Tot asa ti i-ai ales? Tot asa trebuie sa treaca prin probe grele? Trebuie ei sa sufere, sa treaca fara cartire prin lipsuri, etc, pentru a se bucura de prietenia ta? Tot asa le judeci prietenia si la cel mai mic indiciu de nesinceritate sau egoism ii arunci ca pe niste carpe murdare? Iar cand ei nu-si sacrifica viata, familia, cariera, etc, pentru prietenia cu tine, cum procedezi? Incearca sa-mi raspunzi serios si concret. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu nu sint Dumnezeu si faptul de a-mi fi mie prieten nu aduce mintuirea. Diferenta asta face ca si sacrificiile sa fie mult mai reduse. Prietenia mea, nu aduce binele absolut ci cel mult un zimbet doua, o sustinere minuscula si multa critica. Nu am prieteni pentru ca intr-adevar sint f. exigent si cer de la ei ceea ce ei primesc de la mine, nu magulesc mai bine critic, nu ma conformez la regulile de politete ale lumii care-ti cer sa minti si cite si mai cite. Da, eu renunt la o prietenie destul de usor, diferenta este ca Dumnezeu nu o face, eu nu iert cum face Dumnezeu in schimb nici nu pun pe nimeni sa se caiasca...ca n-am iubirea lui Dumnezeu...eu pun punct si intorc spatele, nu dau posibilitatea de impacare pina in ultima secunda a vietii. Faptul ca El nu eu procedeaza corect ma face sa-mi doresc sa-i seaman ca sa-i pot fi prieten. Dumnezeu si-a sacrificat "familia" pentru noi nu crezi ca-i de bun simt reciproca?Noi l-am tratat (si o facem inca) ca pe o cirpa murdara, l-am scuipat, batut, pironit (si o facem inca) si totusi El nu ne distruge! Am impresia ca nu intelegi despre cine vorbim. Dumnezeu nu-i un batrin acru undeva pe un scaun sus in ceruri! Gindeste-te (ca sa-l poti intelege cit de cit) la ce a realizat miinile Lui, Cuvintul Lui....incepind de la atom si terminind cu universul (macar cel) vazut, gindeste-te la cit de armonios sint toate imbinate intre ele, cum functioneaza de atitea mii de ani....... Noi sintem mai mult decit nimic raportat la creatia Lui si totusi El ne doreste ca prieteni! Pe noi, nimicurile...Ne-a "construit" in asa fel incit sa-l putem cit de cit percepe (gindeste-te la o furnica careia trebuie sa-i explici sistemul solar) iar noi in loc sa incercam sa o facem, il aducem la nivelul nostru de oameni ca sa-i putem aplica scala noastra umana. Pe noi ne deranjaza ca masurile Lui sint altele decit ale noastre, ca El gindeste altfel decit noi si desigur El greseste in nemarginirea Lui!!!! Nu noi! Noi cu siguranta nu. E drept ca dupa mii de ani de existenta abia "am ajuns" la litera "a"" din alfabetul Lui, dar totusi sintem convinsi ca noi avem dreptate si El este cel care greseste. A nimerit-o cu Universul dar in privinta noastra a gresit! Daca am fi noi Dumnezeu altfel am proceda! Am folosii politica salamului asa incit sa fie clar ca Dumnezeu exista si are grije de "ai lui"! Am face din Dumnezeu un....Basescu! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Tu nu esti crestin ... Iti aduci aminte de parintele ce a fost intrebat cand va veni sfarsitul lumii? Ce a raspuns? "Cand nu va mai exista carare, de la vecin la vecin" (citat aproximativ). Te incadrezi perfect. "dupa mii de ani de existenta abia "am ajuns" la litera "a"" din alfabetul Lui" - si cu toate astea, toate religiile lumii ne vorbesc despre cum Dumnezeu ii pedepseste, cu chinuri vesnice, pe cei care nu l-au inteles, nu l-au ascultat si nu i s-au supus. |
|
|
|||
|
|||
|
Nu am citit tot topicul. Dar ideea acestei statistici mi se pare o crasa forma fara fond. Vom avea spitale cand vom avea medici. Vom avea scoli cand vom avea profesori. Avem Biserici pentru ca oamenii IL iubesc pe Dumnezeu si dau acolo cate un banut.
Daca va incerca cineva sa adune bani din milostenie pentru a ridica un spital, oamenii cred ca nu vor da pentru ca platesc deja prea multe asigurari care nu le asigura nici cel mai elementar drept la o aspirina. \unde se duc banutii miilor de asigurati din sistemul de sanatate nu preotii trebuie sa ne spuna. Spitale pentrusuflet sunt Bisericile si sa ne ajute Domnul sa ne rugam in aceste lacase cu evlavie si credinta. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Carari mai am citeva.... |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Copiii din spitale | Adriana Cluj | Umanitare | 0 | 11.04.2012 09:30:57 |
| Biserici din Romania cu moaste 1 | Bucurie | Moaste | 10 | 09.07.2011 01:21:12 |
| taxele in biserica si in spitale | Mirela0110 | Generalitati | 53 | 18.02.2011 21:19:40 |
| Biserici Ortodoxe si Biserici Schismatice | adelin | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 4 | 27.01.2010 23:34:48 |
| Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! | elenavioletacocos | Generalitati | 22 | 22.11.2009 23:58:28 |
|
|