![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ceangăii de prin păpușoi !
|
|
|||
|
|||
![]()
Saboani, judetul Neamt
|
|
||||
|
||||
![]()
Uau ! Cred că e cea mai puternică parohie rurală din țară.
http://www.sabaoani.cnet.ro/PreotiParohie.html
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am vazut ca aveti la semnatura o frumoasa rugaciune a Sf. Ignatiu de Loyola. Tocmai am inceput sa citesc "Istoria pelerinului. Jurnalul miscarilor launtrice". Sf Ignatiu se ruga multe ore pe zi, in genunchi. As vrea sa il imit si sa ajung si eu sa ma rog mai mult si sa vorbesc mai putin. Sper sa reusesc. Dumnezeu sa ne dea harul sa nu facem nici un lucru care L-ar ofensa. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Constat cu regret ca toata buna cuviinta si finetea pe care le cultivati nu reflecta nimic profund, nu va impiedica sa va prostituati intelectual cind ramas fara argument recurgeti cu dezinvoltura la instincte. Poate ar trebui sa va limitati la a conversa cu cei pe care ii apreciati si care va apreciaza, ecumenisti si tot soiul de “yoghini” care dintr-un motiv sau altul insista sa-si spuna “ortodocsi”, cu care puteti exersa impreuna discursul fara logica si disciplina pentru a va justifica in pace viciile si ereziile. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am auzit de tot felul de cazuri de papi mai "ciudati": unul avea copii si cateva femei tiitoare, altul era femeie si avea copii papa fiind, altul organiza orgii la sediul papalitatii. Sunt adevarate aceste cazuri? De ce papa inainte de a-l numi este literalmente controlat la oua? De ce se aseaza pe acel scaunel si trebuie sa fie verificat ca are testicole? Si daca acesti papi erau infailibili sa insemne oare ca de fapt Dumnezeu agreaza faptele lor? Sa inteleaga enoriasii ca Dumnezeu iubeste depravarea sexuala?? (Iarta-ma Doamne!) Iar daca acestea au fost niste cazuri nefericite si izolate (cum probabil au fost) se mai poate sustine in continuare infailibilitatea papei? Iar daca papa nu este infailibil (cum nu este) si voi sustineti in continuare ca este, nu traiti oare in minciuna?? Oare nu ne-au invatat Sfintii Parinti cine este tatal minciunii? Cum se face ca biserica catolica a ascuns cazuri de molestari de copii cu buna stiinta??? Cum a putut sa ascunda Adevarul?? Iar argumentul suprem este faptul ca enoriasii pleaca din biserica catolica. Pentru ca omul simte instinctiv ca nu este ceea ce se vrea a fi. Revista Times care reprezinta cercurile anti-Dumnezeu declara victorios pe coperta prin anii 60: "God is dead!" si venea cu statistici despre cum mai merg bisericile catolica, protestanta si anglicana. Si constata (inca atunci) ca au avut scaderi de enoriasi de 50-60%. Asta este unul din teste: simte lumea ca e buna acea biserica sau nu? Ofera-i omului ceva castig sufletesc si va deveni "dependent de adevar" si va veni iar si iar, si cand va pleca se va intoarce. Scoate-l pe Dumnezeu din ecuatie si lasa doar o birocratie si rezultatul va fi pe masura. Si mai am si o alta nelamurire cu faptele acestei biserici catolice in evul mediu cand au manipulat si au stat in spatele la atatea razboaie. Si atunci propovaduiau dragostea lui Hristos? Si ororile inchizitiei tot bineplacute lui Dumnezeu au fost? A fost papa infailibil atunci cand patrona acest genocid? Cum am spus, nu ma intereseaza filosofii si hyper-mega-ultra-super-dogme si sa ne batem aici in tot felul de vorbe mestesugite. Nici nu ma intereseaza sa am nu mai stiu ce emotii negative fata de catolici, mai degraba mila! Eu incerc sa judec dupa cum invata Biblia: dupa rod veti cunoaste pomul! Iar roadele bisericii voastre de multe ori nu sunt comestibile, nu dau viata. Sau poate gresesc? Lamuriti-ma...
|
|||
|
|||
![]()
Domnule Sergiu, din postarea dumneavoastra de mai sus rezulta ca nu intelegeti ce inseamna infailibilitatea papala.
Infailibilitatea nu inseamna ca Papa nu poate gresi, chiar si in probleme de natura religioasa, chiar si in probleme de dogmatica. Infailibilitatea nu inseamna ca Papa nu este pacatos. Infailibilitatea nu inseamna ca Dumnezeu il iubeste pe Papa, ca om, indiferent ce ar face. In rest, observ ca atacati Biserica Catolica cu exact aceleasi argumente cu care neo protestantii ataca Biserica Ortodoxa - ca preotii sunt pacatosi, ca enoriasii pleaca din Biserica etc. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Papa nu mai stiu care prin sec 4 a spus aproximativ urmatoarele: "Papa este loctiitorul lui Dumnezeu pe pamant, (deci are putere Dumnezeiasca) si are puteri chiar si in imparatia lui Dumnezeu, astfel ca daca Dumnezeu dintr-un motiv ar lipsi din Imparatia Sa atunci Papa ar putea sa excomunice si sa alunge din Rai inclusiv ingerii lui Dumnezeu". Sunt texte cunoscute, cautati si vedeti-le! Si sunt pe buna dreptate strigatoare la cer (dupa parerea mea)! Imi si imaginez cum acel papa care era cu orgiile dupa cate un chiolhan si dezmat se duce prin Rai si alunga ingerii de pe acolo! Asta da reprezentare a nebuniei si dementei. Din cate imi aduc aminte Sfantul Grigorie cel Mare a spus despre papa si structura dupa care era sa se alcatuiasca biserica catolica ca este antihristica. Si asta cu mult inaintea schismei. Mai precis cu vre-o 600 de ani. Structura piramidala de organizare a bisericii este total impotriva lui Hristos. Este suficient de antihristica incat o folosesc masonii ca simbolul lor preferat in ce priveste noua ordine mondiala. Dar vad ca nu raspundeti la nici una dintre intrebari. Sunt chiar asa de grele? Sau adevarul doare?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Va rog sa produceti dovezi, in caz contrar sa va cereti scuze pt. faptul de a fi colportat afirmatii neadevarate. Va rog, de asemenea, sa gasiti citatul din Sf. Grigorie cel Mare, pt. a putea discuta la obiect. In caz contrar, cereti-va scuze. "Imi aduc aminte", "mi se pare" "am citit undeva si nu mai stiu unde" nu sunt argumente valabile intr-o discutie intre oameni inteligenti si de buna credinta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
„Iadul, suferința de a nu mai putea să iubești“ la Dostoievski | georgeval | Generalitati | 6 | 18.09.2014 19:41:26 |
Catolicismul si ecumenismul | MariaB | Biserica Romano-Catolica | 115 | 18.08.2013 20:21:58 |
catolicismul | dragos_c | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 28 | 27.12.2006 15:16:22 |
|