Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.08.2010, 17:49:00
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Cunosc câteva sate catolice din Moldova: cum se numește al dv ?
Ceangăii de prin păpușoi !
Reply With Quote
Vechi 11.08.2010, 18:28:26
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Cunosc câteva sate catolice din Moldova: cum se numește al dv ?
Saboani, judetul Neamt
Reply With Quote
Vechi 11.08.2010, 18:34:07
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Saboani, judetul Neamt
Uau ! Cred că e cea mai puternică parohie rurală din țară.

http://www.sabaoani.cnet.ro/PreotiParohie.html

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 11.08.2010, 19:29:31
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
Uau ! Cred că e cea mai puternică parohie rurală din țară.

http://www.sabaoani.cnet.ro/PreotiParohie.html
Nu stiu daca e chiar asa. Eu nu mai locuiesc in Sabaoani, merg acolo doar in vizita. Insa nu pot sa nu am o nostalgie fata de acele locuri in care am crescut. Cred ca nu am sa mai scriu pe acest forum. In primul rind ca e unul ortodox si nu vreau sa dau nastere la interpretari eronate, iar in al doi-lea rind pentru ca eu nu sint prea bun in teologie si nu vreau sa ranesc sau sa supar pe nimeni cu comentariile mele care vin din experienta mea, nu din studiu aprofundat.

Am vazut ca aveti la semnatura o frumoasa rugaciune a Sf. Ignatiu de Loyola. Tocmai am inceput sa citesc "Istoria pelerinului. Jurnalul miscarilor launtrice". Sf Ignatiu se ruga multe ore pe zi, in genunchi. As vrea sa il imit si sa ajung si eu sa ma rog mai mult si sa vorbesc mai putin. Sper sa reusesc.

Dumnezeu sa ne dea harul sa nu facem nici un lucru care L-ar ofensa.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2010, 03:26:47
paradosis paradosis is offline
Banned

Data înregistrării: 18.07.2010
Implicit

Citat:
Aha ! Deci, dv sunteți stilist. Și nu vă considerați în schismă față de BO, nu ? De fapt, credeți că BO este în schismă, "trădând" "adevărata credință", așa e ? Păi atunci, asta explică lucrurile. Ceea ce a făcut Ghenadie sau cum îl chema pe "sfântul" dv, asta a făcut și Cerularie, doar că a făcut-o cu câteva secole înainte. Primii arhierei care au intrat în schismă au fost Ana și Caiafa. Atunci a venit unul, fiul lemnarului din Nazaret, cu "inovații" la "sfânta doctrină închisă". Și L-au crucificat pe schismatic. Restul schismelor au fost "copy and paste", până la cea a lui Ghenadie.
Faceti confuzii (v-am mai spus odata ca aveti probleme cu semantica)! Eu sint ortodox, n-am creat nici un fel de stil in ortodoxie - care pentru mine a ramas asa cum am primit-o de la Parintii Bisericii, neschimbata nici dupa 1924. Din punctul meu de vedere nu sinteti schismatic, ci de-a dreptul eretic, asa cum sint si Bisericile ecumeniste care il cinstesc pe Papa ca pe un episcop ortodox si recunosc “tainele” monofizitilor.

Constat cu regret ca toata buna cuviinta si finetea pe care le cultivati nu reflecta nimic profund, nu va impiedica sa va prostituati intelectual cind ramas fara argument recurgeti cu dezinvoltura la instincte. Poate ar trebui sa va limitati la a conversa cu cei pe care ii apreciati si care va apreciaza, ecumenisti si tot soiul de “yoghini” care dintr-un motiv sau altul insista sa-si spuna “ortodocsi”, cu care puteti exersa impreuna discursul fara logica si disciplina pentru a va justifica in pace viciile si ereziile.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2010, 11:05:29
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Adevarat, Dumnezeu vorbea de credinta; dar mai vorbeste in unele locuri si de talantii nostri si de roadele pe care le aducem; din punct de vedere al roadelor si al faptelor similare cu cele pe care le-au facut apostolii, vad mai multe lucruri in Biserica Catolica fata de cea Ortodoxa, iar lucrul acesta ma face sa cred ca ortodocsii sint cei care s-au rupt de Biserica Mama. De exemplu eu sint dintr-un sat catolic din Moldova. Biserica din satul nostru a fost construita de un calugar italian; acesta a primit o mostenire de la parintii sai si toata mostenirea a cheltuit-o pentru aceasta biserica. Cine ar renunta la viata lumeasca, la bani, la un trai lejer si s-ar afunda intr-un sat sarac, intr-o tara straina? Doar un nebun pentru Cristos si asta cred ca a fost acel calugar.

Referitor la cine e sau nu schismatic, o sa fac o comparatie. Sa presupunem o mama cu doi fii s-a apucat de baut si a devenit alocoolica. Unul din fii a parasit-o pentru ca nu a putut indura rusinea, iar celalt a ramas linga ea sa o ingrijeasca si sa se roage pentru ea. Cam asta este pentru mine imaginea schismei. Nu cred ca conducatorii Bisericii Catolice n-au gresit niciodata, dar unii crestini, in acele vremuri, au ramas sa se roage pentru aceasta biserica, asa cum o fi fost ea, cu bune si cu rele. Chiar si faptul ca stilpii crestinismului, respectiv sfintii apostoli Petru si Pavel sint ingropati la Vatican ma fac sa cred ca Dumnezeu nu a asezat intimplator aceste lucruri.

Referitor la citatul modificat, este cuvintul dumneavoastra impotriva cuvintului altuia. Atita vreme cit n-am acces la sursa, nu vad motivul pentru care v-as crede pe dumneavoastra. Am intilnit nenumarate persoane care, pentru simplul fapt ca sint din Moldova, ma etichetau din start, fara sa ma cunoasca drept hot, sau lenes, sau betiv. Nu pot lua drept axioma "Catolicii au modificat nu stiu ce texte". Trebuie sa verific; iar daca nu am posibilitatea sa verific ma ghidez dupa alte lucruri, ca cele expuse mai sus.
Eu sunt un om simplu si nu ma bat in dogme cu nimeni. Raspuneti-mi va rog la cateva intrebari daca se poate:
Am auzit de tot felul de cazuri de papi mai "ciudati": unul avea copii si cateva femei tiitoare, altul era femeie si avea copii papa fiind, altul organiza orgii la sediul papalitatii. Sunt adevarate aceste cazuri? De ce papa inainte de a-l numi este literalmente controlat la oua? De ce se aseaza pe acel scaunel si trebuie sa fie verificat ca are testicole?
Si daca acesti papi erau infailibili sa insemne oare ca de fapt Dumnezeu agreaza faptele lor? Sa inteleaga enoriasii ca Dumnezeu iubeste depravarea sexuala?? (Iarta-ma Doamne!) Iar daca acestea au fost niste cazuri nefericite si izolate (cum probabil au fost) se mai poate sustine in continuare infailibilitatea papei? Iar daca papa nu este infailibil (cum nu este) si voi sustineti in continuare ca este, nu traiti oare in minciuna?? Oare nu ne-au invatat Sfintii Parinti cine este tatal minciunii?

Cum se face ca biserica catolica a ascuns cazuri de molestari de copii cu buna stiinta??? Cum a putut sa ascunda Adevarul??

Iar argumentul suprem este faptul ca enoriasii pleaca din biserica catolica. Pentru ca omul simte instinctiv ca nu este ceea ce se vrea a fi. Revista Times care reprezinta cercurile anti-Dumnezeu declara victorios pe coperta prin anii 60: "God is dead!" si venea cu statistici despre cum mai merg bisericile catolica, protestanta si anglicana. Si constata (inca atunci) ca au avut scaderi de enoriasi de 50-60%. Asta este unul din teste: simte lumea ca e buna acea biserica sau nu? Ofera-i omului ceva castig sufletesc si va deveni "dependent de adevar" si va veni iar si iar, si cand va pleca se va intoarce. Scoate-l pe Dumnezeu din ecuatie si lasa doar o birocratie si rezultatul va fi pe masura.

Si mai am si o alta nelamurire cu faptele acestei biserici catolice in evul mediu cand au manipulat si au stat in spatele la atatea razboaie. Si atunci propovaduiau dragostea lui Hristos?
Si ororile inchizitiei tot bineplacute lui Dumnezeu au fost? A fost papa infailibil atunci cand patrona acest genocid?

Cum am spus, nu ma intereseaza filosofii si hyper-mega-ultra-super-dogme si sa ne batem aici in tot felul de vorbe mestesugite. Nici nu ma intereseaza sa am nu mai stiu ce emotii negative fata de catolici, mai degraba mila!
Eu incerc sa judec dupa cum invata Biblia: dupa rod veti cunoaste pomul! Iar roadele bisericii voastre de multe ori nu sunt comestibile, nu dau viata.
Sau poate gresesc? Lamuriti-ma...
Vechi 12.08.2010, 11:47:57
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Domnule Sergiu, din postarea dumneavoastra de mai sus rezulta ca nu intelegeti ce inseamna infailibilitatea papala.

Infailibilitatea nu inseamna ca Papa nu poate gresi, chiar si in probleme de natura religioasa, chiar si in probleme de dogmatica.

Infailibilitatea nu inseamna ca Papa nu este pacatos.

Infailibilitatea nu inseamna ca Dumnezeu il iubeste pe Papa, ca om, indiferent ce ar face.

In rest, observ ca atacati Biserica Catolica cu exact aceleasi argumente cu care neo protestantii ataca Biserica Ortodoxa - ca preotii sunt pacatosi, ca enoriasii pleaca din Biserica etc.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2010, 13:01:04
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Domnule Sergiu, din postarea dumneavoastra de mai sus rezulta ca nu intelegeti ce inseamna infailibilitatea papala.

Infailibilitatea nu inseamna ca Papa nu poate gresi, chiar si in probleme de natura religioasa, chiar si in probleme de dogmatica.

Infailibilitatea nu inseamna ca Papa nu este pacatos.

Infailibilitatea nu inseamna ca Dumnezeu il iubeste pe Papa, ca om, indiferent ce ar face.

In rest, observ ca atacati Biserica Catolica cu exact aceleasi argumente cu care neo protestantii ataca Biserica Ortodoxa - ca preotii sunt pacatosi, ca enoriasii pleaca din Biserica etc.
Nu stiu ce spun protestantii, eu mi-am expus intrebarile mele. Daca coincid cu ale altora inseamna ca sunt evidente, asta practic intarindu-le.
Papa nu mai stiu care prin sec 4 a spus aproximativ urmatoarele:
"Papa este loctiitorul lui Dumnezeu pe pamant, (deci are putere Dumnezeiasca) si are puteri chiar si in imparatia lui Dumnezeu, astfel ca daca Dumnezeu dintr-un motiv ar lipsi din Imparatia Sa atunci Papa ar putea sa excomunice si sa alunge din Rai inclusiv ingerii lui Dumnezeu". Sunt texte cunoscute, cautati si vedeti-le! Si sunt pe buna dreptate strigatoare la cer (dupa parerea mea)! Imi si imaginez cum acel papa care era cu orgiile dupa cate un chiolhan si dezmat se duce prin Rai si alunga ingerii de pe acolo! Asta da reprezentare a nebuniei si dementei.
Din cate imi aduc aminte Sfantul Grigorie cel Mare a spus despre papa si structura dupa care era sa se alcatuiasca biserica catolica ca este antihristica. Si asta cu mult inaintea schismei. Mai precis cu vre-o 600 de ani. Structura piramidala de organizare a bisericii este total impotriva lui Hristos. Este suficient de antihristica incat o folosesc masonii ca simbolul lor preferat in ce priveste noua ordine mondiala.
Dar vad ca nu raspundeti la nici una dintre intrebari. Sunt chiar asa de grele? Sau adevarul doare?
Vechi 12.08.2010, 13:12:20
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Nu stiu ce spun protestantii, eu mi-am expus intrebarile mele. Daca coincid cu ale altora inseamna ca sunt evidente, asta practic intarindu-le.
Papa nu mai stiu care prin sec 4 a spus aproximativ urmatoarele:
"Papa este loctiitorul lui Dumnezeu pe pamant, (deci are putere Dumnezeiasca) si are puteri chiar si in imparatia lui Dumnezeu, astfel ca daca Dumnezeu dintr-un motiv ar lipsi din Imparatia Sa atunci Papa ar putea sa excomunice si sa alunge din Rai inclusiv ingerii lui Dumnezeu". Sunt texte cunoscute, cautati si vedeti-le! Si sunt pe buna dreptate strigatoare la cer (dupa parerea mea)! Imi si imaginez cum acel papa care era cu orgiile dupa cate un chiolhan si dezmat se duce prin Rai si alunga ingerii de pe acolo! Asta da reprezentare a nebuniei si dementei.
Din cate imi aduc aminte Sfantul Grigorie cel Mare a spus despre papa si structura dupa care era sa se alcatuiasca biserica catolica ca este antihristica. Si asta cu mult inaintea schismei. Mai precis cu vre-o 600 de ani. Structura piramidala de organizare a bisericii este total impotriva lui Hristos. Este suficient de antihristica incat o folosesc masonii ca simbolul lor preferat in ce priveste noua ordine mondiala.
Dar vad ca nu raspundeti la nici una dintre intrebari. Sunt chiar asa de grele? Sau adevarul doare?
Care Papa, unde si cand a spus cele afirmate de dumneavoastra mai sus ?

Va rog sa produceti dovezi, in caz contrar sa va cereti scuze pt. faptul de a fi colportat afirmatii neadevarate.

Va rog, de asemenea, sa gasiti citatul din Sf. Grigorie cel Mare, pt. a putea discuta la obiect. In caz contrar, cereti-va scuze.

"Imi aduc aminte", "mi se pare" "am citit undeva si nu mai stiu unde" nu sunt argumente valabile intr-o discutie intre oameni inteligenti si de buna credinta.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2010, 15:49:48
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Din cate imi aduc aminte Sfantul Grigorie cel Mare a spus despre papa si structura dupa care era sa se alcatuiasca biserica catolica ca este antihristica.
Știți cumva și cu ce se ocupa sfântul Grigorie ? Vă ajut eu: era papă. Ideea că un papă a spus depre papalitate că este antihristică este de tot hazul, trebuie să fii bine îndoctrinat la școala ortodoxiei pravoslavnice ca să crezi așa o idioțeală.

Citat:
Eu nu am citit nici o întrebare de-a dv: numai afirmații. Anticatolice, bineînțeles.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
„Iadul, suferința de a nu mai putea să iubești“ la Dostoievski georgeval Generalitati 6 18.09.2014 19:41:26
Catolicismul si ecumenismul MariaB Biserica Romano-Catolica 115 18.08.2013 20:21:58
catolicismul dragos_c Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 28 27.12.2006 15:16:22