![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
So totusi, de ce vinerea asta? De ce nu asteptati sa se incheie postul? E asa grav daca faceti saptamana viitoare dar nu intr-o zi de post?
|
|
|||
|
|||
![]()
preotul mi-a zis sa il sun cand am verighetele sa ma programeze eu am sunat si cand vb cu el am realizat ca e post si l-am intrebat ...el a zis ca nu e nici o problema si vineri e ok ca de luni pana joi merge intr-un sat in zona pt ca face case la cei afectati de inundatii si nu poate si dupa ce trece postul are cununii si e mai greu .Tot el a spus ca logodna nu e cununie si nu se face petrecere dupa nu contravine nimic cu postul ...nu e pacat sa faci slujba in post,pur si simplu dupa fiecare merge acasa la el fara festivitati fara muzica fara mancare .
|
|
||||
|
||||
![]()
Mai oameni buni, noi nu mai intelegem nimic din viata asta duhovniceasca. Daca ne uitam la cum ni se cere sa ducem Postul inchinat Maicii Domnului, am vedea ca nu ar trebui sa mancam pana dupa amiaza, iar dupa aceea mancare uscata. Si noi ce facem? Nu doar mancam, dar incalcam si randuielile data de Parinti - facem cununie in post. Motivul ca nu e asemeni casatoriei, nu-mi pare a fi de laudat, caci Parintii spun ca cel ce a pazit toate poruncile, dar s-a facut calcator de una, le-a incalcat pe toate. De ce? Pentru ca la Dumnezeu nu trebuie sa mergem cu jumatati de masura. El nu este si adevar si minciuna, ci doar Adevar.
|
|
|||
|
|||
![]()
nu mai stiu ce sa zis ...parintele ar trebui sa stie cel mai bine doar nu face asta de azi ...si eu m-am gandit ca nu se impaca logodna cu postul dar nu pot sa trec peste cuvantul lui ...Daca nici preotii nu mai stiu ce si cum sau daca nici ei nu mai respecta regulile bisericesti atunci ???? oare asa zile am ajuns???? omul de rand merge la biserica la preotul duhovnic si intreaba si asculta sfatul lui ....pot eu acum oare sa fiu mai presus de el si sa il contrazic ca nu e bine sa se faca in post??? cum sa fac asa ceva ...nici nu pot sa il las cu buza umflata sa ma astepte la biserica si sa ii spun ca nu sunt deacord cu el k stiu eu mai bine parca nu ma lasa bunul simt .Este poate un preot pe aici care sa isi dea cu parerea???
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
multumesc ...ai dreptate nu mai e timp ... nu o sa fie nici un chef si fiecare merge la casa lui
|
|
||||
|
||||
![]()
E pacat ca preotii incurajeaza treaba asta. In mod normal, daca preotul stie ca veti sta impreuna dupa logodna, ca logodna este asa ceva care sa fie mai mult de cat nimic, nu ar trebui sa fie de acord nicicum, fiindca incurajeaza, si de fapt, promoveaza concubinajul, o abatere deosebit de grava de la morala Bisericii. Logodna nu numai ca nu se impaca cu postul, logodna nu se impaca cu sexul inainte de casatorie, incalcarea postului fiind o chestie minora in comparatie cu cealalta abatere de la legea lui Dumnezeu.
|
||||
|
||||
![]()
Nu am sesizat de unde rezultă că preotul ar încuraja concubinajul. Eroarea este în cu totul altă parte: și anume, că marea majoritate a preoților ortodocși condiționează nunta de căsătoria civilă. Trebuind astfel a fi făcută în mod obligatoriu înainte, între căsătoria civilă și cea religioasă poate apărea un decalaj, care uneori poate dura mai multe luni, facilitându-se astfel traiul în curvie.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
„Mare ești tu, Doamne, și preavrednic de laudă (…) Căci pentru tine ne‑ai creat și neliniștită este inima noastră până sa-si afle odihna in tine.” (Sfântul Augustin). Last edited by Noesisaa; 12.08.2010 at 19:50:33. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mâine plec pe front. Nu știu dacă mă voi întoarce. Nici nu am timp să mă pregătesc pentru nuntă, nici nu vreau ca în urma mea să fie o tânără văduvă ori, Doamne ferește, vreun copil care nu și-a cunoscut tatăl. Dar soția mea și cu mine dorim să ne angajăm solemn, în fața lui Dumnezeu și a oamenilor, că, dacă va fi să mă întorc, vom fi uniți prin taina căsătoriei. Dorim binecuvântarea Lui pentru angajamentul nostru și tărie pentru a aștepta cu credință, în castitate. Iată un caz perfect în care logodna se impune. Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
inelul de logodna | madalinutza | Nunta | 25 | 09.10.2017 15:39:55 |
Logodna-urgent | ioana26 | Nunta | 15 | 12.09.2010 17:27:17 |
logodna | yulik_4_u | Nunta | 22 | 27.12.2008 02:15:20 |
Logodna | misherban | Nunta | 23 | 15.02.2008 12:51:36 |
Logodna | amadeus2 | Nunta | 26 | 06.06.2007 11:39:31 |
|