Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.08.2010, 14:06:17
Adriana98's Avatar
Adriana98 Adriana98 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maiamaria Vezi mesajul
Ai mare dreptate! Ma sochez sa vad cati fanatici si obsedati sunt pe acest forum. Unii dintre ei daca ar trai in alte vremuri, cred ar fi in stare sa mearga pana la crima asupra oricui care este de alta religie decat cea ortodoxa. E de speriat... de ce este in stare un crestin (ortodox)
Iar pe mine mă șochează, dar mă și întristează să aud și să văd scrise astfel de comentarii, mai ales din partea unor persoane care se pretind a fi creștinie.
Probabil că nu vă dați seama cât rău pot semăna astfel de vorbe veninoase în cugetul unora care, poate, caută în mod sincer Adevărul și nu păreri "personale"*.

* Deși, acestea numai personale nu sunt, fiindcă se văd de la șapte poște influențele mass-mediei anti-creștine, mai ales, anti-ortodoxe. (A se vedea "argumente" gen: "În România, din păcate, parcă am trăi in evul mediu", ortodocși capabili de crime și alte aberații care nu dovedesc decât ignoranță atât în privința Ortodoxiei cât și a istoriei medievale a românilor.)
Reply With Quote
Vechi 12.08.2010, 14:18:24
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Citat:
Ai mare dreptate!Ma sochez sa vad cati fanatici si obsedati sunt pe acest forum.Unii dintre ei daca ar trai in alte vremuri ,cred ar fi in stare sa mearga pana la crima asupra oricui care este de alta religie decat cea ortodocsa.E de speriat...de ce este in stare un crestin(ortodox)
Este o exprimare tendentioasa si aceasta deoarece, dincolo de confortul tau psihologic deranjat de dogme, nu cunosti istoria crestinismului ortodox..Nu exista nici un precedent in istoria crestinismului ortodox de crima in numele Domnului ! Biserica ortodoxa nu creaza un asemenea profil uman, nu mai zic de curente ideologice criminale, psihologii aberante, etc.

Oamenii de aici exprima ceea ce stiu despre crestinismul ortodox, nu ucid, nu jignesc, nu...
2000 de ani nimeni n-a cutezat sa schimbe dogmatica crestinismului ortodox, cu atat mai putin noi sau voi !
Reply With Quote
Vechi 12.08.2010, 14:49:34
maiamaria maiamaria is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Este o exprimare tendentioasa si aceasta deoarece, dincolo de confortul tau psihologic deranjat de dogme, nu cunosti istoria crestinismului ortodox..Nu exista nici un precedent in istoria crestinismului ortodox de crima in numele Domnului ! Biserica ortodoxa nu creaza un asemenea profil uman, nu mai zic de curente ideologice criminale, psihologii aberante, etc.

Oamenii de aici exprima ceea ce stiu despre crestinismul ortodox, nu ucid, nu jignesc, nu...
2000 de ani nimeni n-a cutezat sa schimbe dogmatica crestinismului ortodox, cu atat mai putin noi sau voi !
Crede-ma ca jignesc si inca cum.Am citit multe postari pline de furie si inversunare impotriva semenilor,chiar si apelativul ''Auzi,bai...''Nu cunosc prea bine istoria crestinismului ortodox(de aceea am intrat pe acest forum) dar sunt surprinsa de atitudinea unor asa zis ortodocsi.Poate pt.ca din cauz ca eu nu sunt indoctrinata si incerc sa fiu obiectiva.Nu pot sa-i urasc pe cei din jurul meu doar pt. ca au alta religie .
Reply With Quote
Vechi 12.08.2010, 14:55:27
sfiosul
Guest

Implicit Despre jigniri

Citat:
Oamenii de aici exprima ceea ce stiu despre crestinismul ortodox, ... nu jignesc, nu...
Nu sunt de acord cu afirmatia utilizatorului maiamaria: „E de speriat... de ce este in stare un crestin (ortodox)” pentru ca este o generalizare.
Dar este adevarat ca sunt asa-zisi crestini pe aici care jignesc la tot pasul si, apoi mai ofera drept bunus cate un blestem si o dracuiala.

Din nefericire jignirile sunt incurajate si utilizate inclusiv de unii prelati.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2010, 14:57:47
maiamaria maiamaria is offline
Junior Member

Data înregistrării: 30.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sfiosul Vezi mesajul
Nu sunt de acord cu afirmatia utilizatorului maiamaria: „E de speriat... de ce este in stare un crestin (ortodox)” pentru ca este o generalizare.
Dar este adevarat ca sunt asa-zisi crestini pe aici care jignesc la tot pasul si, apoi mai ofera drept bunus cate un blestem si o dracuiala.

Din nefericire jignirile sunt incurajate si utilizate inclusiv de unii prelati.
Imi cer scuze,nu am vrut sa generalizez
Reply With Quote
Vechi 12.08.2010, 21:25:18
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Menephta Vezi mesajul
Si crezi cumva ca chinezii,japonezii si bosimanii vor ajunge in iad daca nu sant ortodocsi?
Nu sunt Dumnezeu ca sa raspund la aceasta intrebare... Fiecare va fi judecat in dreptul lui!
Reply With Quote
Vechi 12.08.2010, 21:36:54
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de o copila Vezi mesajul
Vin cu noutati.
Am fost azi la catedrala si am intrebat un preot despre problema si....ii cununa. Se considera ca mirele este deja botezat, la ei (evanghelisti) se face botezul de apa dar nu si ungerea cu Sf Mir, asa ca acum ii va face ungerea, si apoi e ok. DAr ma intreb, cum si unde se va spovedi?
Pfuai, maine trebuie sa merg sa discut problema cu duhovnicul , m-au zapacit astia de cap!!
Daca primeste Taina Mirungerii, devine ortodox. Numai sa nu fie totul de forma...
Reply With Quote
Vechi 12.08.2010, 22:18:43
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Citat:
Crede-ma ca jignesc si inca cum.Am citit multe postari pline de furie si inversunare impotriva semenilor,chiar si apelativul ''Auzi,bai...''Nu cunosc prea bine istoria crestinismului ortodox(de aceea am intrat pe acest forum) dar sunt surprinsa de atitudinea unor asa zis ortodocsi.Poate pt.ca din cauz ca eu nu sunt indoctrinata si incerc sa fiu obiectiva.Nu pot sa-i urasc pe cei din jurul meu doar pt. ca au alta religie .
Ortodoxia nu indoctrineaza ! Iarasi jignesti ! Cei care se declara ortodcsi si jignesc probabil n-au reusit , ca si tine, sa-si asume intreaga credinta.
Te contrazici cand spui ca ai fi obiectiva, cand tot tu spui ca nu sti mare lucru despre crestinismul ortodox..Mai intai te informezi, citesti un Mircea Eliade - Istoria religiilor si apoi devi obiectiva..

Noi aici suntem preocupati de cei botezati crestini ortodocsi si care cer ajutor, ceilalti Dumnezeu cu mila, caci n-avem ce le face, dar nici nu inteleg sa vina aici si sa ne tulbure cu atitudini imorale....Sa citesti cum aici posteaza femei casatorite cu musulmani si ne condamna dogma, de parca putem schimba ceva din ce ne-a lasat Hristos ! Sau homosexuali care scriu cu impertinenta ca pacatul lor este firesc ! Mai sunt si crestini ortodocsi care-si ies din pepeni. A facut-o Sf Nicolae cu Arie, cand i-a carpit o palma...si ce palma, ca s-a simtit si-n iad !
Reply With Quote
Vechi 12.08.2010, 22:43:58
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
Te contrazici cand spui ca ai fi obiectiva...
Mai sunt si crestini ortodocsi care-si ies din pepeni. A facut-o Sf Nicolae cu Arie, cand i-a carpit o palma...si ce palma, ca s-a simtit si-n iad !
Ne dati o mostra de obiectivitate: ortodocsii care jignesc, blestema si dracuie pe forum ii considerati asemenea Sfantului Nicolae...
Asa da comparatie...

Last edited by penticostalulmantuibil; 12.08.2010 at 23:59:28.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2010, 23:03:44
ionut12 ionut12 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.05.2010
Locație: IASI
Implicit Casatoria intre alte religii

Se face numai dca cel care nu e crestin ortodox se face crestin si se boteaza
bineinteles sa nu mai aiba treba cu religia care a avuto si prietenii care nu vor sa fie crestini
deci doar daca orice om din alta sectasau religie devine crestin prin botez si credinta si fapte
mihail florin
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
casatorie intre rude simona Nunta 55 27.11.2011 16:34:40
CASATORIE INTRE RUDE JOLIECOEUR Generalitati 26 02.09.2011 16:43:15
Casatorie intre rude... faraway Generalitati 1 10.11.2009 13:27:18
casatorie intre ortodocsi si catolici julia Nunta 15 19.12.2006 13:55:12
casatorie intre persoane de relegii diferite mikidutza Nunta 6 20.09.2006 19:54:36