![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Împărăteasa mea, popas al mângîierii, Pe drumul vieții m-ai sprijinit mereu, Căci lacrimile mele înfrigurate Ți-au spus atâtea de necazul meu. Ți-am spus atâtea din frageda mea viață, Icoanei Tale atâtea i-am rostit, Iar ruga mea și temerile mele Cu Tine Maică le-am împărtășit. La vreme de ispită și durere Când sufletul mi-era prea răvășit, M-am resemnat în rugă și tăcere, Iar Tu m-ai protejat, m-ai ocrotit. Te rog, Presfântă Maică și Fecioară, Să-mi fii alături Tu și Fiul Tău, Iar celor ce se roagă către Tine Să-i miluiești și să-i iubești mereu.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|
||||
|
||||
|
Psalmul 65
1. Strigati cu bucurie Doamnei noastre, pururea Fecioarei Maria, strigati-i tot pamantul. 2. Cantati-i preadulce cantare preaslavitului ei nume ! 3. Dati slava laudei ei. 4. Sa intram in casa inchinata numelui ei, cu ardere de tot din toata inima. 5. Si sa inaltam in fata Sfintei sale Icoane, candelele noastre si rugaciunile, 6. Ca ea va cauta la saracia noastra si ne va indulci toata amaraciunea. 7. Binecuvantat este Dumnezeu, care ne-a binecuvantat cu binecuvantarea Maicii Sale dupa trup, a Preadulcelui Iisus Hristos!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|
||||
|
||||
|
"Intru nastere fecioria ai pazit , intru adormire lumea nu ai parasit , de Dumnezeu Nascatoare . Mutatu-te-ai la viata , fiind Maica vietii , si cu rugaciunile tale izbaveste din moarte sufletele noastre " . << Sa ne rugam Maicii Domnului , cerandu-i nu ca sa ne mantuiasca , ci ca sa ne scape de diferite nevoi , sa ne ajute in diferite greutati , sa-L roage pe Fiul ei sa ne mantuiasca . El nu e singur , El are o mama dintre noi , ne are pe toti aproape . Si ea , avandu-L pe El ca Fiu si iubindu-L ca Fiu , iubeste tot ce iubeste si El . Iar El , intrucat S-a facut fratele nostru , atunci ea este intr-un anumit fel si mama noastra , mama tuturor fratilor Lui . De aceea mare ascultare are ea la rugaciunea pe care i-o adresam ei . Sa o facem aceasta cu toata inima , cu toata convingerea . Sa nu-L socotim pe Hristos venit om si ramas separat de oameni , ramas singur , ci in legatura cu noi , mai ales prin Mama Lui . >> ( Dumitru Staniloaie - despre MAICA DOMNULUI )
|
||||
|
||||
|
Cum te vom numi, ceea ce esti plina de har?
Cer, ca ai rasarit Soarele Dreptatii? Rai, ca ai rasarit floarea nestricaciunii? Fecioara, ca ai ramas nestricata? Maica Prea Sfanta, ca ai avut in bratele tale pe FIul, Dumnezeul tuturor…. Toata imnografia este impodobita cu prea dulcele tau nume, Maria. Toti Sfintii Parinti, cugetau aceasta minune a minunilor, pe tine Stapana Fecioara, adancind taina nasterii tale neintinate, virtutile, sfintenia, bunatatea, neasemuita ta dragoste catre Dumnezeu, iubirea ta catre cei drepti, milostivirile tale catre pacatosi, grija ta fata de cei nestirutori, inalta ta smerenie, prin care ai atras din sanul Tatalui pe Fiul Lui Cel fara de ani, ca sa-I dai trup! Tu insuti, Nascatoare de Dumnezeu, te uimesti si te miri. (Monah Teoclit Dionisiatul)
|
|
|||
|
|||
|
Preasfanta Stapana mea,de Dzeu Nascatoare,cu Sfintele si preaputernicele tale rugaciuni,alunga de la mine smeritul si ticalosul robul tau deznadajduirea,uitarea,necunostinta,nepurtarea de grija si toate gandurile cele necurate,cele rele si hulitoare de la ticaloasa mea inima si de la intunecata mea minte.Si stinge vapaia poftelor mele,ca sarac sunt si ticalos.Si ma izbaveste de multe rele,aduceri-aminte si naravuri si de toate faptele cele rele ma izbaveste,ca binecuvantata esti de toate neamurile si se slaveste preacinstitul tau nume in vecii vecilor.Amin!
|
|
|
||||
|
||||
|
Nu stiu daca s-a mai postat, dar "Pe tine te fericim" mi se pare cea mai frumoasa lauda adusa Maicii Domnului:
http://www.youtube.com/watch?v=dYxdhIFdJ9w
|
|||
|
|||
|
PreasfInta maica si pururea fecioara roagal pe Domnul milei pe care lai nascut si lai purtat si alaptat la sInul tau sa se milostiveasc de noi sarmani si nevrednici si mult pacatosi pentru ca multa trecere ai Inaintea Fiului Tau si Dumnezeu amin amin amin
BinecuvIntata esti tu Intre femei si binecuvIntat este Rodul PIntecelui tau pentru ca ai nascut pe HRISTOS MIntuitorul Sufletelor noastre amin amin amin +++ +++ +++ +++ |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
Postez si aici linkul cu versurile Prohodului Maicii Domnului - http://sfintii-imparati.trei.ro/pagi...i_Domnului.htm.
1. In mormant Viata Ai fost pus, Hristoase, Si-a vietii Maica-acum intra in mormant Si se muta la viata cea de sus. 2. Tu nascand Viata, Pe a tot-Dumnezeu Si viata, Prea Curata schimband-o La viata cea de sus te-ai si mutat. 3. Te marim pe tine, Maica prea curata, Si-adormirea ta cinstim, praznuind-o Cu solirea-ti pururea fiind paziti. 4. Fericimu-te toti, O prea sfanta Maica, Inchinandu-ne cinstitei tale mutari, Cea de care ingerii s-au minunat. 5. Te marim pe tine,
Maica a lui Hristos, Care far a de samanta ai zamislit Si a a ta mutare toti o preamarim.
|
|||
|
|||
|
La multi ani pentru toate Mariile si Marinii la multi ani mai fericiti!.
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Rugaciuni care au miscat sufletul nostru | claudiu-marius | Rugaciuni | 208 | 18.02.2019 21:00:38 |
| Bunavestire a Preasfintei,Stapanei noastre de Dumnezeu Născătoarei ... | dorinastoica14 | Diverse Sarbatori | 18 | 25.03.2018 05:20:35 |
| Ce se intampla cu sufletul nostru ? | anisoara | Generalitati | 108 | 14.05.2011 17:57:10 |
| Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu | alecsandru | Rugaciuni | 20 | 06.02.2010 19:42:59 |
| Maria Nascatoare de Dumnezeu | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 28 | 29.08.2008 13:39:39 |
|
|