Citat:
În prealabil postat de o copila
Fratele tau este mai mic la varsta decat tine?
Cam asa este intre frati, cel; mic dintotdeauna este privit ca draglasul familiei, toti il rasfata, ii dau mai intai lui si apoi se gandesc la ei, si e normal ca al mic sa se obisnuiasca asa si daca vreodata nu primeste ce vrea el atunci sa zica" ce rea e sor-mea/mama-mea, tata-meu etc" De fapt e vorba de un santaj emotional. Eu sunt sigura ca tu i-ai dat si fara sa iti ceara el, ce ai putut.
Dar el are o masina mai veche si o vrea poe cea noua sau o vrea ca e singura? Are reala nevoie de ea, sau doar pt a se "da mare" ?
Eu zic sa nu te mai culpabilizezi. Faptul ca primeste masina, sau ca ii dai mp3, sau telefon smecher sau etc nu inseamna neaparat ajutor. Din contra, el invata ca primeste lucruri scumpe fara sa faca nimic pt ele.
Vorba lui Andreicozia, daca poti gaseste-i de lucru acolo, sa vada si el cum e printre straini, sa muncesti, sa pui ban pe ban.
|
Nu, fratele meu este mai mare ca mine cu 9 ani. Nu are masina, si nici nu stiu cat de necesara ii este. El zice ca nu s-a insurat pana la varsta asta, de 30 de ani, ca nu a avut masina... Cred ca are o depresie din cauza faptului ca nu are sotie, probabil ca este atat de deznadazduit incat se razbuna pe toata lumea. Cel mai rau ma doare ce face cu bunica mea, cu care si locuieste; acum o acuza ca si ea este impotriva ideei ca mama sa-i dea masina, si- i face tot felul de necazuri, i-a luat telefonul ca sa nu o mai putem suna, i-a aruncat malaiul pe care il avea prin curte, i-a ascuns din mancare, pe motiv ca el le-a cumparat si sa nu mai manance din ce a luat el, le dracuie, le face in toate felurile. Parerea mea este ca are o suferinta foarte mare daca face asa ceva, numai un om complet deznadajduit poate avea asemenea reactii nervoase. Stiu ca este foarte frustrat si ca n-a avut o mama langa el si a crescut la bunica. Eu trebuie sa ma abtin sa nu-i arat revolta in fata a ceea ce face, si sa-l iau cu duhul blandetii, ca stiu foarte bine ca daca ii mai zic si eu ceva, nu voi fi decat inca una in grupul celor care-l judeca si o sa faca si mai rau , nu o sa-l ajute cu nimic. Imi este teama ca, printr-un gest necugetat sa nu... Mi- a trimis la un moment dat un mesaj in care zicea ca daca nimeni nu-l iubeste o sa-si ia zilele (cu nu vb cu mama trimite mesaje prin mine). Problema lui e una de fond, nu cred ca e masina sau telefonul sau mp3 playerul...