Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.08.2010, 19:41:49
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Remarca dvs nu este corecta. Nu i-a dat numele, satul unde traieste, nu a dat nici o indicatie despre el ca persoana, deci nu l-a expus. Cum ar fi putut sa ne ceara parerea, daca nu ne dadea amanunte despre caz. Nici preotul nu are voie sa spuna pacatele auzite la spovada, dar adesea foloseste ceea ce a auzit in scaunul spovedaniei pentru indreptarea celorlalti, fireste fara sa numeasca persoana in cauza si fara cel mai mic amanunt care ar putea-o identifica.
Dar in fata lui Dumnezeu?
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 16.08.2010, 19:57:53
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit ok

io zic sa-i dai banii sa-si ia masina, pentru un barbat o masina este un lucru foarte important, si care-i creste respectul de sine foarte mult !
de asemenea cred cau n astfel de gest nu va fi uitat, si il va aprecia !
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 13:51:54
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Dar in fata lui Dumnezeu?
Nu inteleg, ce a facut rau in fata Lui Dumnezeu? A cerut un sfat, trebuia sa dea niste detalii, altfel cum am fi putut sa intelegem problema si sa-i raspunem?!? Cine cere un sfat, o face pentru ca-l intereseaza problema, il doare si are nevoie de ajutor, nu ne-a impartasit mizericuri din viata cuiva ca altceva mai bun nu aveam de barfit.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2010, 12:25:48
timeea89 timeea89 is offline
Member

Data înregistrării: 13.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Nu inteleg, ce a facut rau in fata Lui Dumnezeu? A cerut un sfat, trebuia sa dea niste detalii, altfel cum am fi putut sa intelegem problema si sa-i raspunem?!? Cine cere un sfat, o face pentru ca-l intereseaza problema, il doare si are nevoie de ajutor, nu ne-a impartasit mizericuri din viata cuiva ca altceva mai bun nu aveam de barfit.
Nu stu daca va mai aduceti aminte de postarea mea....
Intre timp s-a mai intamplat un lucru...
Mi-am sunat fratele pentru a-i spune la multi ani, sunt 2 luni de cand m-am intors in strainatate dupa vacanta. Imi raspunde intr-o doare "mda..." . Dupa care dintr-un intr-alta, imi povesteste de colegul lui de serviciu, care "primeste de la mama si de la sora din Spania cate 200-300 de euro pe saptamana", ca doar nu traieste el din serviciu, serviciu e doar asa...Ma intreb de unde, chiar au impresia ca in strainatate banii se culeg din pom, ca nu platim chirie, si nici mancare... Adica in fine, imi facea o aluzie. Si de atunci ma simt asa prost, nu stiu cum sa va zic, nu-l judec, dar am o mare durere in suflet, nu mai am chef de nimic. Mi-am adus aminte ca odata i-a zis bunicii ca acum ca sunt "acolo" ar tebui sa trimit bani, sa mai faca si el cate ceva prin casa (sa-si puna parchet sa nu stiu ce)... nu inteleg cum poti sa ai pretenti ca altu sa munceasca pentru a-ti face tie mofturile. De la varsta de 19 ma intretin singura. Cand ii fac cadouri nu-i plac, a vandut o pereche de adidasi pe care i-am cumparat-o odata pe motiv ca-i erau mici.Eu cred ca el nu a inteles ca eu sunt studenta aici. Cand ma gandesc ca sunt cu contu gol ca am dat cu imprumut in stanga si in dreapta, si ca mama m-a anuntat ca ar mai avea si ea nevoie...
Imi pare rau sa scriu aceste randuri, sa nu ma judecati va rog, dar ma mai descarc si eu, credeti-ma ca nu ma simt deloc bine.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2010, 12:28:14
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de timeea89 Vezi mesajul
Nu stu daca va mai aduceti aminte de postarea mea....
Intre timp s-a mai intamplat un lucru...
Mi-am sunat fratele pentru a-i spune la multi ani, sunt 2 luni de cand m-am intors in strainatate dupa vacanta. Imi raspunde intr-o doare "mda..." . Dupa care dintr-un intr-alta, imi povesteste de colegul lui de serviciu, care "primeste de la mama si de la sora din Spania cate 200-300 de euro pe saptamana", ca doar nu traieste el din serviciu, serviciu e doar asa...Ma intreb de unde, chiar au impresia ca in strainatate banii se culeg din pom, ca nu platim chirie, si nici mancare... Adica in fine, imi facea o aluzie. Si de atunci ma simt asa prost, nu stiu cum sa va zic, nu-l judec, dar am o mare durere in suflet, nu mai am chef de nimic. Mi-am adus aminte ca odata i-a zis bunicii ca acum ca sunt "acolo" ar tebui sa trimit bani, sa mai faca si el cate ceva prin casa (sa-si puna parchet sa nu stiu ce)... nu inteleg cum poti sa ai pretenti ca altu sa munceasca pentru a-ti face tie mofturile. De la varsta de 19 ma intretin singura. Cand ii fac cadouri nu-i plac, a vandut o pereche de adidasi pe care i-am cumparat-o odata pe motiv ca-i erau mici.Eu cred ca el nu a inteles ca eu sunt studenta aici. Cand ma gandesc ca sunt cu contu gol ca am dat cu imprumut in stanga si in dreapta, si ca mama m-a anuntat ca ar mai avea si ea nevoie...
Imi pare rau sa scriu aceste randuri, sa nu ma judecati va rog, dar ma mai descarc si eu, credeti-ma ca nu ma simt deloc bine.
Ia-l cu vorba buna si exemplul personal.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Răspunde