![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Miha-anca; 13.08.2010 at 19:43:06. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu Miha...nu am studiat cipurile, am studiat tot ce s-a scris despre ele, despre codurile de bare, despre Apocalipsa...la 15 ani am inceput sa merg prima data la Biserica si am avut nesansa sa intru in lucrarea pr. Visarion Iugulescu care este obsedata de sfarsitul lumii...din acest motiv vrand - nevrand m-a preocupat acest fenomen. Desi aveam o varsta frageda m-am pus pe treba si am adunat carti, am citit despre toate astea, apoi am citit in mod comparativ explicatii patristice, ortodoxe si neortodoxe, am fost si am intrebat ani de zile marii duhovnici ai timpului, am trecut prin diverse stari de la teama, la panica, la deznadejde...etc...visam aproape noapte de noapte sfarsitul lumii in fel si chip...dar am pastrat permanent legatura cu duhovnicul meu de atunci fara de care nu faceam nimic...eu duminica luam binecuvantare pentru tot ce voiam sa fac peste saptamana...ii povesteam parintelui si ii ceream sfat daca e bine sau nu si faceam exact ce imi spunea, chiar daca uneori imi schimba planurile si asta nu-mi convenea...pana si serviciul mi l-am schimbat pentru ca a zis el...la inceput m-a blocat ca era sursa mea de venit...dar am zis ca daca el a zis asa inseamna ca asa vrea Dumnezeu si mi-am dat demisia...o perioada de cateva zile am fost in agonia incertitudinii, dar ce a urmat a fost mai mult decat minune si asta mi-a intarit convingerea ca duhovnicul si ascultarea neconditionata de el are o mare importanta in formarea ta duhovniceasca, pentru ca prin el chiar lucreaza Hristos. Revenind la subiect...dupa respectivele stari pana la urma am reusit sa ma linistesc, cititul si sfaturile primite m-au ajutat enorm, iar acum si datorita varstei incep sa vad altfel lucrurile...si ma rog la Dumnezeu sa-mi tina mintea limpede si treaza sa nu cad in cel mai mare pacat si anume sa renunt la EL si astfel sa pot da raspuns bun la Judecata.
|
|||
|
|||
![]()
Citindu-ti raspunsul, "Iubirea", imi dau seama ca am pierdut degeaba o gramada de ani din viata, facand lucruri neimportante si fara a avea un duhovnic, cu care sa ma sfatuiesc. La 15 ani citeam literatura si vedeam filme la cinematograf, nu citeam despre cipuri si cu atat mai putin scrieri ale Sf. Parinti. Alte vremuri...
Dar mai am o rugaminte la tine, si anume, sa-mi spui care dintre marii duhovnici, pe care i-ai cunoscut, precum si ce lucrari patristice pe care le-ai citit, te-au indemnat sa accepti cipul biometric. Banuiesc ca ai avut motive intemeiate. Cum esti prima de aici, care a acceptat pasaportul cu cip si date biometrice, esti cea mai in masura sa ne explici si noua, cei speriati ca de bombe de acest cip. Eu recunosc ca ideea de a purta un cip in pasaport, cu toate datele mele personale, amprente, etc. ma sperie, nu pentru ca as fi inclinata spre infractionalitate, ci chiar dimpotriva: sa nu fiu implicata intr-un act de infractionalitate fara sa fi facut ceva rau. Se stie ca se pot fura aceste date personale, experti in acest sens exista si se numesc hackeri. Folosind datele mele, pot fi acuzata de orice: ca am facut ceva ce nu am facut, ca m-am aflat intr-un loc in care nu am fost, etc. fara a putea sa ma apar, caci se pot aduce ca probe toate datele mele, cu amprente cu tot. Poti infirma cele de mai sus prin prisma a ceea ce ai citit? Ti-as fi recunoscatoare daca ne-ai da si ceva titluri din multele citite de tine pe parcursul a 20 ani. Personal am auzit de cipuri doar de curand si pentru acest lucru ii multumesc Pr. Iustin Parvu, Pr. Aldea si altora. In afara de oficialii, care vor sa introduca cipurile, pe altii nu i-am auzit spunand ca sunt spre binele nostru. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Referitor la subiect: in perioada respectiva a fost o explozie de carti traduse din limba greaca despre codurile de bare, despre 666, noile buletine...un autor cunoscut era Hristodul Aghioritul. Pe tine daca te intereseaza subiectul poti cauta pe internet, slava Domnului ca il avem...este foarte multa informatie pro si contra...tu esti singura care poti trage o concluzie pe care apoi sa o discuti cu duhovnicul tau. Eu asa am facut. In afara de aceste carticele am citit Sf. Scriptura de la cap la coada ca sa pot intelege ceva (adevarul este ca eu am facut exegeza biblica la facultate si altfel intelegi cand mai ai si pe cineva sa-ti explice), apoi pr. Paisie Aghioritul, pr. Porfirie, comentarii la Apocalipsa (Seraphim Rose), Yanaras, Scara Sf. Ioan Scararul, citeam tot ce gaseam despre sfarsitul lumii, carti despre masonerie si apoi discutam cu pr. Petre David prof. de Misiologie, cautam filme despre Antihrist, despre satanisti...atat artistice cat si documentare...discutam cu pr. Arsenie Papacioc, Sofian Boghiu, Teofil Paraianu...si nu in ultimul rand cu pr. Ct Coman care imi era duhovnic atunci si profesor de exegeza Noului testament la facultate. Citeam patericul si vieti de sfinti din toate timpurile ca sa inteleg viata sfintilor, citeam despre toate religiile ca sa le pot compara cu crestinsmul...ma interesa fenomenul mortii..am si avut cateva lucrari de seminar in acest sens...ma interesa in mod special momentul creatiei, cum s-a intamplat, de ce...si toate comentariile la acest subiect...multe sunt facute de protestanti. Ma interesa sa inteleg tot ce tinea de crestinism...eu nu acceptam pentru ca asa scrie sau asa se zice...si nici acum nu accept pana nu inteleg. In fine sunt ani si ani de intrebari, cautari...din tot am ramas la concluzia ca TOTUL este de la Dumnezeu...important este sa te cunosti pe tine mai intai in relatie cu Hristos...sa fii coresc si sincer cu tine atunci cand te evaluezi...sa lupti sa ajungi sa intelegi si sa simti cand vorbesti cu Dumnezeu in rugaciune...sa accepti in viata totul ca de la EL....in rest totul decurge de la sine apoi. Ca sa poti intelege ca deocamdata nu este nici un pericol cu aceste acte, este bine sa te documentezi din toate punctele de vedere...nu doar dintr-o directie...asa ajungi sa cazi usor in extrema Ce titluri sa iti dau? eu citeam tot ce gaseam..din bibliografie in bibliografie cautam...iar concluziile mele le discutam cu profesorii, cu duhovnicul meu si cu ceilalti mari duhovnici pe care ii consideram sfatuitori. Exista conferinte si casete inregistrate cu tot ce spun ei...incearca sa fii obiectiva, sa culegi din toate partile...nu daca unul spune ceva inseamna ca asta este...se intampla sa se contrazica pe un subiect chiar si marii duhovnici...atunci ce facem noi cei simpli? incotro o luam?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iti multumesc totusi. |
|
||||
|
||||
![]()
:) Imi pare rau ca te-am dezamagit...eu nu am facut cercetare stiintifica...am studiat ce ma interesa pe mine, pt intrebarile mele, pt cultura mea, pt intereul meu...etc
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Monahii - au venituri, asigurari, acte? | sophia | Calugarul | 7 | 01.02.2013 23:02:50 |
O lume fara Dumnezeu si fara suflet | alicette | Intrebari utilizatori | 1 | 01.04.2011 23:38:40 |
romania,tara fara fara reactie | iulyaan | Generalitati | 78 | 24.01.2011 10:02:13 |
Mormint de la sfrsit de sec. XIX; cum il trec in mostenire ca nu am acte pe el. | BalaurulPBC | Generalitati | 3 | 30.07.2009 23:00:48 |
Anatemele ca acte ale iubirii | patinina34 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 0 | 28.12.2008 00:40:09 |
|