![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Oana eu nu stiu detalii din viata si relatia ta...nu stiu cine esti tu si cine este sotul tau...dar din ce ai scris tu aici, din raspunsurile date de tine celor care au scris pentru tine...este evident ca voi nu aveti nimic in comun, ca v-ati grabit, v-ati lasat manipulati de un sentiment fals care v-a tinut doar capul in nori. Iubirea adevarata este atunci cand fiecare face cat poate de mult pentru celalalt fara sa astepte sau sa aiba pretentii la reciproca...eu nu vorbesc din carti si filme...crede-ma ca daca voi ati fi facut asta unul pentru celalalt acum erati impreuna...
Sincer eu nu il vad vinovat nici pe el nici pe tine de ce s-a intamplat...pur si simplu voi nu aveti nimic in comun...nu degeaba exista zicala romaneasca "sacul si peticul"... Eu as putea sa scriu lejer ce vrei tu sa auzi (ca el este imatur, ca nu e normal ce a facut, ca...ca...ca) dar eu prefer sa-ti spun direct realitatea. El are alte tabieturi, alte preferinte, vede altfel viata...iar tu la fel, ai alte tabieturi, alte preferinte. De ex. de cand v-ati cunoscut cat timp te-a condus la job si cat timp te-a asteptat cand ai iesit? cat timp ati facut cumparaturi impreuna, v-ati plimbat impreuna, ati trait clipa de clipa impreuna fara sa va sufocati, cat timp ati gatit impreuna, ati facut orice...dar absolut orice impreuna??? De cate ori te-a servit la pat...te-a surprins cu o floare sau cu ceva? De cate ori ai facut tu pentru el acelasi lucru...de cate ori l-ai surprins cu ceva placut si inedit? De cate ori i-ai cerut sfatul cand ai vrut sa faci ceva sau ai luat vreo decizie? De cate ori el ti-a cerut tie sfatul pentru acelasi lucru? De cate ori cand v-ati certat ai realizat ca el are dreptate si trebuie sa accepti asta...de cate ori ai avut tu dreptate si el a acceptat asta? Astea pot parea lucruri marunte dar de mare importanta intr-o relatie...nu mai spun casnicie. Nu trebuie sa-mi raspunzi mie...ci tie...fii sincera cu tine in gandurile tale. Tot ce ti-am spus mai sus eu am trait si traiesc zi de zi alaturi pe prietenul meu.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Imi da si mie cineva voie sa amintesc ceva intelepciune de prin carti ?
Parintele Argatu a intrebat o femeie care era la a cincea casatorie, dintre cei cinci, care a fost cel mai bun, si raspunsul a fost.....primul. Din cartea Vindecarea arborelui genealogic mai rezulta ceva bun cred eu, si anume ca cei din neam au avut comportamente pe care le regasim la noi, si este nevoie de rugaciune pentru raposatii din neam, pentru care nu stim daca se mai roaga cineva si de Sfinte Liturghii pentru cat mai multi dintre ei sau pentru unul anume si cu tot neamul lor cel adormit, ori vreo suta de Liturghii ori cateva cu rugaciune si mai multa iubire... casatoria are drept scop mantuirea si in aceste vremuri este nevoie de rugaciune pentru multi dintre noi si de catre multi dintre noi, bine ar fi ca un grup sa se roage pentru oaia pierduta fara ca aceasta sa stie... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt convinsa ca voi primi ajutor de sus. De fapt eu vreau mai mult ajutor ca sa inteleg cum poate un om caruia i s-a oferit totul (fapt pe care el il recunoaste) sa dea cu piciorul in asa hal? Adica cum poti sa arunci ceva ce Dumnezeu ti-a oferit? Nu pot sa inteleg...oricat as incerca.Pana la urma ce poate sa-ti ofere Dumnezeu mai frumos decat o familie si sa-ti dea alaturi oameni care te iubesc? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu vreau sa aud ca el a gresit, ca el e indolent, din contra, daca stau bine sa ma gandesc chiar vreau sa cred ca amandoi am gresit. Da, si pentru mine era foarte important sa mergem impreuna la cumparaturi, sa gatim impreuna cand avem timp. Dar de ceva timp primeam numai raspunsuri de genul: Daca vrei mergem dupa 12-1 cand ma scol eu. Nu era dispus sa lase nici 5 min din somnul pretios. Uneori eu sunt o persoana mai...,,tacanita" :)) adica imi placea sa citesc tot felul de bancuri, sa ma uit la comedii si ii mai povesteam si lui ce citeam pe net..banalitati de-astea. De la un timp primeam raspunsuri de genul: ei, nu ma intereseaza ce citesti tu acolo! Toate astea si multe altele le-am lasat de la mine. Cand am rugat sa lase si el ceva mi-a zis ca el nu vede unde greseste si nu are ce sa revizuiasca. Stiti, voi chiar aveti dreptate. Nu pot continua o casnicie daca omul de laga mine nu ma mai vrea. Singurul lucru care ma supara acum e ca m-am amarat din cauza cuiva care nu a vrut sa lupte alaturi de mine pana la capat. Multumesc inca o data pt ce mi-ati scris. Mi-a facut tare bine! Numai bine va doresc! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cu drag "Iubirea"
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pt "o copila" Sper ca-ti este mai bine. Nu mai stiu ce-ai mai facut. Am lipsit o perioada de pe forum. Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
"Prin rabdarea voastra, va veti castiga sufletele voastre!" Erai fireste indreptatita sa te superi, dar ai uitat ca "cu o lingura de miere faci mai mult decat cu un butoi de otet". Ai avut dreptate, dar multi mor/sufera cu dreptatea in mana. Acum pare foarte tarziu sa mai indrepti ceva, dar si mila Lui Dumnezeu e mare. Trebuie sa te spovedesti neaparat. Relatia voastra a fost grevata de pacate mari: sexul premarital (=desfranare) si contraceptia (poate chiar avort daca ai folosit contraceptive hormonale, sterilet sau pilula de a 2-a zi).
Tocmai pentru ca era un om bun la inceput, trebuia sa profiti la timp de el. Sa te casatoresti si sa incepeti sa va lucrati mantuirea in felul binecuvantat de Dumnezeu: daruirea vietii. Chiar daca nu va permiteati, un copil dorit de tata ar fi fost un balsam, l-ar fi tinut si pe el mai aproape de casa... Citat din Camus: "daca vrei sa se manance intre ei, arunca-le graunte, daca vrei sa fie frati, pune-i sa cladeasca un turn". Casatoria e un turn ce trebuie cladit impreuna, pe o temelie pusa de Dumnezeu (adica nunta cea binecuvantata). Inca o chestie: cand un barbat vrea un copil de la o femeie iar aceasta refuza chiar si pentru cele mai binemotivate motive, el resimte asta ca un vot de neincredre. Il aruncila kilometri departare... si el isi gaseste ceva de facut in departarea unde l-ai trimis. Imi cer scuze daca te-am mahnit, sora draga. Ti-am spus verde in fata ceea ce cred eu, nu te judec pentru greseli pentru ca cei mai multi dintre noi nu am fost formati crestineste, ti-am atras doar atentia pe unde ar trebui sa cauti cauza parasirii. Dumnezeu sa iti ajute! P.S. Primul pas este sa iti gasesti un duhovnic bun la care sa te spovedesti. |
|
|||
|
|||
![]()
am citit ceea ce ne-ai spus si parca as vrea si eu sa spun ceva...
Draga Oana, tu ai nevoie de intarire de la Dumnezeu in aceste momente...si mai ales de darul rabdarii...este clar ca e o mare incercare pentru tine,pentru voi...de aceea,asculta sfatul tuturor si mergi la duhovnicul tau,pentru sfat si,daca te simti pregatita, chiar pentru Taina Pocaintei si apoi pt Sf Impartasanie. Revin la faptul ca este o incercare de la Dumnezeu...voi ati decis sa va uniti, Domnul a binecuvantat, deci nu va ganditi asa usor la divort(cel putin tu,daca el a pomenit deja de divort)...cred ca aici cuvantul cheie este RABDARE... Si mai ales,draga Oana, vorbeste cu Dumnezeu, cu Maica Domnului, cu Sfintii...opreste-te putin din gandurile tale,mergi intr-un loc linistit si roaga-te...povesteste-I lui Dumnezeu ce simti, El stie, dar vrea sa auda de la Tine, are nevoie de vointa ta,tu sa vrei sa te ajute, ca sa te ajute...(eu,cand vreau sa Ii spun ceva,ce bineinteles, stie deja, Ii scriu,ca sa nu mi se imprastie gandurile:) ) roaga-te pentru sotul tau (el este aproape de Dumnezeu?), pentru voi... gandeste-te ce simti pentru sotul tau...roaga-L pe Dumnezeu sa iti dea si darul iertarii lui pentru ceea ce a gresit fata de tine... in legatura cu meseria lui,inteleg ca sotul tau e un artist,si artistii, Oana,sa stii, sunt egoisti(si eu tocmai am trecut printr-o perioada urata cu prietenul meu tocmai din cauza egoismului)...in iubire nu e loc de egoism, dar acesta este o caracteristica a firii noastre indepartate de Dumnezeu... cred ca el vrea ca tu sa fii acolo, sa fii locul sigur la care sa vina... Uite,Oana, mai intai cere-I ajutorul lui Dumnezeu, apoi vorbeste si cu sotul tau...fara reprosuri, fara sa ii ceri sa revina...pur si simplu,gandeste-te la lucrurile care va unesc(sentimente,idei) si invita-l la o cafea sau si mai bine,la o plimbare prin muntii pe care atat ii adora...poate ii va placea sa vada ca esti interesata de pasiunea lui... observ ca am vorbit cam mult asa ca,in final, draga Oana, iti spun ca trebuie incercate toate mijloacele duhovnicesti si trebuie puse in lupta toate resursele tale sufletesti(care cu ajutorul lui Dumnezeu vor fi foarte mari)inainte de a lua o hotarare asa importanta precum divortul. Doamne ajuta! cu drag, diana ps: te mai asteptam sa ne spui cum te simti:) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"6. Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta și, închizând ușa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție. " Sfatul lui Dumnezeu este cel mai bun! curaj Lia. cu drag, Violeta |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce sa fac? Am nevoie de ajutor | Raluca06 | Nunta | 121 | 17.12.2012 20:55:23 |
Am nevoie de ajutor | Cristian8 | Exorcismul | 22 | 11.07.2011 18:57:03 |
am nevoie de ajutor!!! | steluta1981 | Umanitare | 1 | 06.06.2011 18:43:44 |
Am nevoie de ajutor | Idyahoo | Generalitati | 36 | 13.04.2010 21:38:50 |
Am nevoie de ajutor | anitag | Generalitati | 14 | 12.11.2007 11:01:37 |
|