Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.08.2010, 22:46:59
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Religia: Ortodox
Implicit

Pentru mine aproape toate bisericile in care am intrat, fie ele de mir sau de manastire mi-au fost de suflet.
Unele mici de lemn, intime si pline de har...altele unde cantarea era dumnezeiasca...altele unde pictura ma coplesea...altele unde preotul slujitor prin trairea lui ma inalta si pe mine spre culmile ingeresti...altele asezate in locuri mirifice...

Dar pentru ca cea mai mare parte a vietii mi-am petrecut-o in Bucuresti...nu voi uita niciodata manast. Antim cu toti credinciosii ei, cu pr. Sofian si Adrain Fageteanu slujitori, cu un cor ca un falfait de aripi...
apoi nu voi uita manastirea Stavropoleos, bijuterie arhitecturala, slujba impecabila si oameni de o calitate deosebita...
apoi nu voi uita biserica Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil (aproape de pta. Matache de la Gara de Nord) unde slujea duhovnicul meu pr. Ct. Coman...biserica simpla de cartier, dar care datorita parintelui si tinerilor de la strana te facea sa uiti de lume si sa fii doar acolo cu totii impreuna cu Dumnezeu...aceeasi senzatie o mai traiam si la biserica rusa de la Universitate alaturi de pr. Gavrila.
Vechi 15.08.2010, 23:14:42
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iubirea Vezi mesajul
Pentru mine aproape toate bisericile in care am intrat, fie ele de mir sau de manastire mi-au fost de suflet.
Unele mici de lemn, intime si pline de har...altele unde cantarea era dumnezeiasca...altele unde pictura ma coplesea...altele unde preotul slujitor prin trairea lui ma inalta si pe mine spre culmile ingeresti...altele asezate in locuri mirifice...

Dar pentru ca cea mai mare parte a vietii mi-am petrecut-o in Bucuresti...nu voi uita niciodata manast. Antim cu toti credinciosii ei, cu pr. Sofian si Adrain Fageteanu slujitori, cu un cor ca un falfait de aripi...
apoi nu voi uita manastirea Stavropoleos, bijuterie arhitecturala, slujba impecabila si oameni de o calitate deosebita...
apoi nu voi uita biserica Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil (aproape de pta. Matache de la Gara de Nord) unde slujea duhovnicul meu pr. Ct. Coman...biserica simpla de cartier, dar care datorita parintelui si tinerilor de la strana te facea sa uiti de lume si sa fii doar acolo cu totii impreuna cu Dumnezeu...aceeasi senzatie o mai traiam si la biserica rusa de la Universitate alaturi de pr. Gavrila.
Simplu, direct și foarte frumos cele scrise de tine. Da, din păcate nu am ajuns încă la Biserica Rusă și nu este pentru prima dată când aud lucruri frumoase despre acest sfânt lăcaș. Aici parcă merge și Adrian ( adminul ) . Sper să ajung cât de curând ! O întrebare în afara subiectului de față, id-ul tău vechi era clausemi ( sau cam așa ceva ) ? Doamne ajută !
Vechi 16.08.2010, 00:37:24
Iubirea's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Simplu, direct și foarte frumos cele scrise de tine. Da, din păcate nu am ajuns încă la Biserica Rusă și nu este pentru prima dată când aud lucruri frumoase despre acest sfânt lăcaș. Aici parcă merge și Adrian ( adminul ) . Sper să ajung cât de curând ! O întrebare în afara subiectului de față, id-ul tău vechi era clausemi ( sau cam așa ceva ) ? Doamne ajută !
Da Cristi, acesta este vechiul meu nick-name :)
Vechi 16.08.2010, 01:00:20
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit da!

sa faci fapte bune, si sa-ti iubesti aproapele,chiar si pe dusman !
aceasta este biserica de suflet, si nu formalismele bigote,lipsite de fond !
Reply With Quote
Vechi 16.08.2010, 09:01:35
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
sa faci fapte bune, si sa-ti iubesti aproapele,chiar si pe dusman !
aceasta este biserica de suflet, si nu formalismele bigote,lipsite de fond !
Atunci cand iti iubesti aproapele nu-l judeci- bigot sau nu, el este aproapele tau.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 16.08.2010, 20:32:42
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iubirea Vezi mesajul
Da Cristi, acesta este vechiul meu nick-name :)
Bine ai revenit ! ! ! A trecut ceva timp . . .
Vechi 16.08.2010, 20:36:36
Iubirea's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Bine ai revenit ! ! ! A trecut ceva timp . . .
Multumesc...da, cred ca mai mult de 3 ani...:)
Vechi 16.08.2010, 21:12:04
Iubirea's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Am mai scris pe un topic.Părintele este acum la măn Vlădiceni, la câțiva km(2-3) de la ieșirea din Iași.
În biserica acestei măn. de află moaște ale Sf. Mina.
Multumesc Dorina...stiam ca a fost mutat pe nedrept dealtfel...dar nu retineam unde...multumesc mult.
Vechi 23.08.2010, 00:53:53
mirelat
Guest

Implicit Cathedral of the Holy Virgin Protection

Tot de suflet imi este si Catedrala "Acoperamantul Maicii Domnului", din Manhattan. O biserica-manastire care se lupta, cu succes as zice, sa smulga cat mai multi crestini (si chiar ne-crestini) din nepasare si sa-i invete sa mearga pe drumul greu al mantuirii.

Iata si cateva imagini:

Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 21:37:13
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
Tot de suflet imi este si Catedrala "Acoperamantul Maicii Domnului", din Manhattan. O biserica-manastire care se lupta, cu succes as zice, sa smulga cat mai multi crestini (si chiar ne-crestini) din nepasare si sa-i invete sa mearga pe drumul greu al mantuirii.

Iata si cateva imagini:

Frumoase imagini și sugestive totodată ! Ști cel mai bine să vorbești prin imagini . Era un Topic unde ne arătai poze realizate de un prieten, artist în domeniu . Frumos Topic, poate îl readuci în actualitate cu noi imagini. Doamne ajută !
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Care este biserica voastra de suflet ? anamaria.petre Generalitati 10 22.01.2013 16:10:37
Care este filmul sau documentarul vostru de suflet? cred_cu_adevarat Generalitati 15 02.08.2011 23:07:35
Va rog din suflet daca puteti sa o pomeniti azi in rugaciunea voastra mara2008 Umanitare 16 10.09.2010 18:17:36
Care este adevarata Biserica a Lui Hristos? schimnic Despre Biserica Ortodoxa in general 40 29.04.2009 18:55:41