![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu aveau competente legale? Dar ce? Esti doctor in drept? Nu erau activitati comerciale? Dar ce erau? Iar in plus, chiar daca Biserica este o organizatie non-profit, amenda nu a fost daca pentru evaziune. Au fost amendati pentru ca "s-a constatat ca nu exista casa de marcat si nu se emit bonuri fiscale" si "comisarii Garzii Financiare au gasit la Casa Pelerinului 1.265 de lei, suma care nu putea fi justificata cu documente". Iar declaratia celor in cauza: "Noi respectam legile Domnului, nu ale finantelor", e de tot rasul. Intrebarea care se pune este daca cultele trebuiesc impozitate sau nu. Cred ca raspusul il gasim la Matei 21: "17. Spune-ne deci nouă: Ce Ți se pare? Se cuvine să dăm dajdie Cezarului sau nu? 18. Iar Iisus, cunoscând viclenia lor, le-a răspuns: Ce Mă ispitiți, fățarnicilor? 19. Arătați-Mi banul de dajdie. Iar ei I-au adus un dinar. 20. Iisus le-a zis: Al cui e chipul acesta și inscripția de pe el? 21. Răspuns-au ei: Ale Cezarului. Atunci a zis lor: Dați deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului și lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu." |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
S-au taiat chitante pentru aceste donatii? Arhiepiscopia cum tine evidenta acestor donatii? Daca ala ce a incasat banii donati nu ii varsa pe toti in casierie? |
|
|||
|
|||
![]()
Exista si manastiri care ofera posibilitatea celor care doresc conditii deosebite de cazare si masa, sa beneficieze de acestea in schimbul unor sume de bani. Aceste sume de bani sunt orientate (in majoritatea cazurilor) si pentru masa si cazarea care se ofera gratuit pelerinilor......"dar din dar se face Rai".
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doar daca nu ar fi un iuda,dar si acesta va plati in fata Domnului. Taxele si impozitele trebuiesc platite ,ca asa functioneaza statul,dar corect ar fi o alta metoda .Intotdeauna taxele si impozitele au jecmanit populatia,niciodata nu au fost juste si folosite pentru cei care platesc. Trebuie sa dam Cezarului ce e al Cezarului,insa aplicarea acestor taxe si la o manastire mi se pare o lipsa de buna cuviinta,un abuz. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar ideea cu solicitarea bonului fiscal, lansata de Boc, a fost pentru recupararea TVA-ului. Si nu cred ca o institutie, chiar non-profit, este scutita de plata TVA-ului. |
|
|||
|
|||
![]()
Domnule,dar ce institutie este Biserica!!! Modul cum este tratata de Stat reflecta lipsa de respect.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cu siguranta, daca nu au procedat corect, inspectorii respectivi vor fi sanctionati. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stii de expresia "corect politic"? Este corecta poate omeneste,dar nu si functionala pentru ca amesteca adevarul cu minciuna. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tin sa iti amintesc ca traim intr-un stat ce se guvrneaza in baza unor legi. Si nu inteleg de ce se considera ca este normal ca tocmai Biserica sa incalce aceste legi. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arhiepiscopia Ortodoxa Romana in America si Canada | simona-carmen | Intrebari utilizatori | 0 | 02.09.2010 00:09:40 |
Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor | aaaaaaa | Intrebari utilizatori | 0 | 18.02.2010 15:02:00 |
Criza financiara din SUA | saccsiv | Generalitati | 72 | 24.02.2009 14:00:51 |
Intrebare despre arhiepiscopia Bucurestilor | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 12 | 30.01.2009 09:03:58 |
|