![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
din cate cunosc ce se intampla in Europa, cred ca si in Romania trebuiau sa dea chitante pentru donatii. Una ca sa justifice de unde sunt banii si a doua cred ca aceste chitante sunt folositoare pentru donatori pentru a avea unele reduceri la taxe. Cel putin asa functioneaza in celelate tari ale Uniunii europene.
|
|
|||
|
|||
![]()
e bine cand statul nu da puterea de a guverna Bisericii. Stiu din istorie ce se petrecea cand regele era si preot. libertatea religioasa zero.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
ai dreptate Daniel777, acolo unde este bunastare putini cetateni isi mai amintesc de Dumnezeu. oriunde, nu doar in europa, oriunde
|
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu ne zice sa incercam sa facem in asa mod incat pe primul loc in viata noastra sa fie EL. Cine reuseste aceasta plateste si taxele cu siguranta.
|
|
||||
|
||||
![]()
Sa nu-mi spui ca nu mai au viata duhovniceasca din cauza taxelor ...
|
|
||||
|
||||
![]()
Ne place sau nu, va trebui sa respectam legile tarii. Si daca se vinde ceva acela e numit act de comert si se impoziteaza ca atare.
Daca atunci cand ajungi la o manastire ti se conditioneaza cazarea de plata unor sume atunci ala e act de comert. Daca esti primit sa stai si ospatat fara sa ti se ceara in mod exres bani iar a doua zi vrei tu sa lasi 100 RON atunci acestia ar trebui incasati printr-un act de donatie din partea ta. Acel act de donatie este suportul legal pentru incasarea acelor bani si nu mai reprezinta act de comert. Eu cred ca in cadrul manastirii ar trebui limitate aceste contacte ale monahilor cu banii si lucrurile lumesti pentru ca sunt ispita puternica, in aceste treburi vrajmasul e la el acasa. Doar anumiti monahi ar trebui sa aiba acest tip de interactiune cu lumescul.
|
|||
|
|||
![]()
Poate sugerezi ca ,atunci cand pun in cutia milei 100 de lei,sa insotesc bancnota cu un act de donatie,spunand cine sunt si cum ma cheama! :)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu era vorba de banii din cutia milei sau banii de acatiste. Daca ar fi fost amendati pentru nu emit bon fiscal pentru banii primiti la acatiste, de ex., chiar ar fi fost un motiv de ras. Dar cand manastirea isi face hotel ... asta nu este activitate economica? |
|
|||
|
|||
![]()
Da,exact ,asta vreau sa spun.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arhiepiscopia Ortodoxa Romana in America si Canada | simona-carmen | Intrebari utilizatori | 0 | 02.09.2010 00:09:40 |
Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor | aaaaaaa | Intrebari utilizatori | 0 | 18.02.2010 15:02:00 |
Criza financiara din SUA | saccsiv | Generalitati | 72 | 24.02.2009 14:00:51 |
Intrebare despre arhiepiscopia Bucurestilor | mihailt | Biserica Ortodoxa Romana | 12 | 30.01.2009 09:03:58 |
|