Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.08.2010, 17:47:08
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iubirea Vezi mesajul
Ai dreptate...de aceea nici nu vreau sa mai aud de aceasta tara deosebita ....singurul regret pe care il mai am este ca nu-mi pot schimba sangele si neamul...ca efectiv sa nu mai am cu nimic de-a face cu acest MARE NEAM de...
Nici nu-ti imaginezi cat ma bucur ca tara nu ma merita pe mine si pe toti ceilalti plecati, si-i merita pe cei ramasi...somitatile care traiti mai mult de pe urma "tradatorilor" decat din ce va da tara...

Mereu am spus ca regret ca fac parte din acest neam parvenit, lenes, cersetor, preocupat de ce-i in curtea vecinului, cu ochii in toate partile sa vada daca poate fura ceva de pe oriunde trece...cu adevarat ca nu merit acest neam, dar nici nu-mi doresc :))))
poate ca tu-i confunzi pe tiganii si pe corciturile tiganesti, cu romanii curati, grava greseala !
neamul nostru,provenit din legionarii romani lasati la vatra pe pamanturile daciei, nu poate fi un neam ticalos, asa cum il descrii !
problema e faptul ca in decursul istoriei prea s-a amestecat cu alte natii,si etnii,in unele zone, dar exista si zone pure, perfect romanesti- daca ai fi cunoscut mocani din zona muntilor apuseni,ai fi vazut oameni cu bun simt si la locul lor !
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 19:29:31
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
poate ca tu-i confunzi pe tiganii si pe corciturile tiganesti, cu romanii curati, grava greseala !
neamul nostru,provenit din legionarii romani lasati la vatra pe pamanturile daciei, nu poate fi un neam ticalos, asa cum il descrii !
problema e faptul ca in decursul istoriei prea s-a amestecat cu alte natii,si etnii,in unele zone, dar exista si zone pure, perfect romanesti- daca ai fi cunoscut mocani din zona muntilor apuseni,ai fi vazut oameni cu bun simt si la locul lor !
Din cate vad esti pentru purificarea atnica. O notiune de trista amintire.

De altfel ce inseamna puritatea etnica? Si romanii au fost formati dintr-un amestec de natii..
Vechi 17.08.2010, 19:53:52
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Se cam exagereaza cu aceste stereotipuri...ca o fi, c-o pati, cand oamenii au plecat, au muncit, trait, sau studiat prin strainataturi dintotdeauna...atat cat era situatia infloritoare in tara, cat si cand nu prea.

Daca nu ar fi calcat picior de roman peste granita...nu s-ar fi stiut nimic despre Romania, dar probabil se pierde acest lucru din vedere...pentru mine greu de inteles de ce.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 21:30:38
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Din cate vad esti pentru purificarea atnica. O notiune de trista amintire.

De altfel ce inseamna puritatea etnica? Si romanii au fost formati dintr-un amestec de natii..
prin puritate etnica,eu inteleg gradul de acuratete rasiala pe care o masa de oameni situata intr-o arie geografica clar determinata, il are !
populatiile cu un grad mai mare de puritate au trasaturi psiho-somatice unitare,iar cele cu grad redus, au tarasaturi eteroclite,deci contradictorii !

din cele de mai sus,e logica intrebarea : care tip de societate are cea mai mare eficienta, cea cu trasaturi unitare, su cea cu trasaturi contradictorii ???
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 23:33:44
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
prin puritate etnica,eu inteleg gradul de acuratete rasiala pe care o masa de oameni situata intr-o arie geografica clar determinata, il are !
populatiile cu un grad mai mare de puritate au trasaturi psiho-somatice unitare,iar cele cu grad redus, au tarasaturi eteroclite,deci contradictorii !

din cele de mai sus,e logica intrebarea : care tip de societate are cea mai mare eficienta, cea cu trasaturi unitare, su cea cu trasaturi contradictorii ???
Ideile astea au dus la un sistem ca cel al lui Hitler; nu prea sunt deci recomandabile.
Vechi 19.08.2010, 17:44:02
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Ideile astea au dus la un sistem ca cel al lui Hitler; nu prea sunt deci recomandabile.
e adevarat, ca sistemul fascist a fost unul diabolic bazat pe genocid rasial,si nu dorim asemenea orori !

insa dincolo de aplicarea dezastruoasa a ideii puritatii rasiale de catre germania lui hitler,ideea unei rase pure si eficiente, ramane...si nu cred ca oamenii de stiinta germani,au fost niste natangi,si niste prosti,cand vorbeau de eugenie rasiala !
apropo., revin cu ceea ce spuneam in alta parte,asa ca o observatie practica,si concreta;
fiind in vacanta in republica austriaca, nu am putut sa nu observ,privind fetele oamenilor, ce remarcabila unitate rasiala au !
daca conexam ideea asta cu absoluta oridne si disciplina ce deomneste acolo...concluzia, se trage usor !!!
Reply With Quote
Vechi 20.08.2010, 12:43:23
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
e adevarat, ca sistemul fascist a fost unul diabolic bazat pe genocid rasial,si nu dorim asemenea orori !

insa dincolo de aplicarea dezastruoasa a ideii puritatii rasiale de catre germania lui hitler,ideea unei rase pure si eficiente, ramane...si nu cred ca oamenii de stiinta germani,au fost niste natangi,si niste prosti,cand vorbeau de eugenie rasiala !
apropo., revin cu ceea ce spuneam in alta parte,asa ca o observatie practica,si concreta;
fiind in vacanta in republica austriaca, nu am putut sa nu observ,privind fetele oamenilor, ce remarcabila unitate rasiala au !
daca conexam ideea asta cu absoluta oridne si disciplina ce deomneste acolo...concluzia, se trage usor !!!
Si austriecii se mantuiesc mai usor?
Noi suntem trecatori ,viata noastra trece cum se usuca iarba campului care se strange si se arde ,ca sa citez din Psaltire.
Acum e dimineata ,peste putin timp seara.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2010, 12:51:27
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Si austriecii se mantuiesc mai usor?
Noi suntem trecatori ,viata noastra trece cum se usuca iarba campului care se strange si se arde ,ca sa citez din Psaltire.
Acum e dimineata ,peste putin timp seara.
Pai cine ii stie?

Dar de ce intotdeauna se evita sa se recunoasca meritele altor popoare, pentru ceea ce sunt?

Aducem in discutie mantuirea, pentru a nu putea obiectiv analiza tarele societatii noastre? Nu avem cum sa stim care, si cum se mantuieste...dar putem sti cu siguranta cum ar trebui sa se poarte/arate un om deosebit...zic eu.

Mie imi sunt dragi romanii, si sunt mandra de faptul ca sunt romanca...dar nu pot, adica nu ma lasa inima sa nu observ si ce oameni deosebiti sunt si in afara granitelor Romaniei, si cat de politicosi sunt, de atenti cu semenii lor, de corecti...cum or fi ajuns sa fie asa, ce motivatie au? nu stiu...dar stiu, si vad ca sunt!!!
Reply With Quote
Vechi 20.08.2010, 12:53:53
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Stati acasa ! Aveti biserica peste drum, aveti biserici crestin ortodoxe oriunde v-ati duce in aceasta tara, aveti sfinte moaste, aveti sfinti in viata, manastiri, schituri, rude, .........
Si cu putin efort intru vietuire crestina veti primi si restul..

Am fost plecat..Da, si-au construit o civilizatie, dar peste tot ti se spune ca nu esti la tine acasa..si bine este sa te intorci la ce ti-a dat Dumnezeu !
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 20:14:53
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Implicit

Citat:
daca ai fi cunoscut mocani din zona muntilor apuseni,ai fi vazut oameni cu bun simt si la locul lor !
Am cunoscut...si ai dreptate, ma inclin in fata lor...sunt oameni simpli, gospodari, curati la suflet si fff intelepti.
Insa ideea cu pur si corcit e cam exagerata...dar ca sa nu ma mai lungesc pe subiect fie ca tine...insa cati sunt astia comparativ cu restul?

Am colindat prea mult Romania, am avut de-a face cu tot felul de paturi sociale...insa toate adunate, repet: cand am tras linie si m-am gandit, nu am gasit motiv pentru care sa mai vreau sa raman in tara asta...sa imi mai doresc sa fiu romanca si sa pot spune asta cu fruntea sus.
Daca acum sunt ce sunt aici si am castigat increderea si respectul celor din jur care tin la mine, nu este pentru ca sunt romanaca ci pentru ca am demonstrat ca sunt OM ca si ei...pentru ca sunt romanca am avut doar de suferit si inca mai am datorita legilor acestei tari impuse doar romanilor si bulgarilor...dar pt mine nimic nu este intamplator...Dumnezeu va hotari in continuare ce va fi asa cum a facut in toata viata mea.
Răspunde

Tags
emigrare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Incinerarea este un pacat? rainer_ligia Eutanasia 108 06.03.2013 20:01:52
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31
Este iluzionismul pacat? Bunl Generalitati 2 05.09.2008 00:47:01