Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.08.2010, 21:00:50
sigfrid22 sigfrid22 is offline
Banned

Data înregistrării: 17.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Sergiu, eu am trait acele vremuri de foame fiind mama a doi copii. Aveau nevoie de lapte, caci erau in crestere. Carne nu se gasea aproape de loc; cand auzeai ca este la o macelarie, te puneai la coada, si se termina in fata ta. Cand avea 5 ani baietelul meu, mi-a spus privind pe geam: Mami, azi oare ce aduce: zahar ulei? Iata ce-i preocupa pe copiii din acele vremuri de lipsuri, caci stateau si ei la coada. Am crescut copiii cumparand cate un pui, sau ce se gasea, de la restaurant. Poate unii aveau, dar noi aveam doar cat sa dam copiilor, iar ce lasau ei in farfurie, mancam noi parintii. a refer la carne, caci cartofi aveam. Astfel terminam banii in cateva zile de la avans sau de la chenzina. Existau si oameni, care aveau congelatorul plin de carne, dar noi nu. Noi aveam salarii mari si nu ne ajungeam, dar cum s-or fi descurcat altii cu salarii de mizerie? Din cate am inteles cu terci de mamaliga. Acestea sunt realitati din vremea comunista, nu povesti. E adevarat ca pe unii ii mai lua ilicitul; dar cei mai multi o duceau extrem de greu.
In Polonia era saracie lucie; stiu, ca am fost in 1988. Ungaria si RDG in schimb, erau subventionate si aveau de toate; una din cauza revolutiei din `55 si cealalta ca sa fie cat de cat la nivel cu RFG.
In rest ai dreptate. Nu era o problema sa faci cununie religioasa sau sa-ti botezi copilul. In schimb ne chemau la lucru de Pasti.
cel putin am vazut rezultatele acestui sacrificiu.Ceausescu a avut curaj sa spuna americanilor:"N-avem nevoie de clauza voastra!"Si chiar asa era. poporul acesta si-a aratat atunci demnitatea.Si am reusit sa ne platim datoria.Spuneti-mi ce ati realizat acum?Legat de mancare si eu cumparam de la restaurant tot ce voiam. Banii ajungeau daca stiai sa ti-i gospodaresti.Luam de la continental din cta salam de sibiu. pate, branza, cascaval, conserve de carne ( asta pana am descoperit ca puteam sa iau de la cantina partidului la preturi normale ca nu ma intreba nimeni cine sunt) si aveam si bani sa platim rate la mobila si masina.Nu exagerez cu nimic Stiu ca erau orase prin tara unde se traia mai greu ca la cta dar oricum nu era nenorocirea care e acum ca nu stiu romanii cu ce se vor incalzi la iarna ca s-au debransat in masa iar tinerii nu au nici o sansa sa-si intemeieze un camin.Enumerati va rog realizari ale acestei epoci ! gasiti vreuna?Oare nu vedeti ca marea democratie americana e in colaps si incearca s-o mai lungeasca exploatandu-i pe altii cum fac de cand sunt?Singurul care a stiut ce ne trebuie a fost Iliescu.EL A LANSAT IDEEA "COMUNISMULUI CU FATA UMANA". dar cineva i-a interzis si a doua oara n-a mai pronuntat sintagma ca si cand niciodata n-ar fi gandit asa ceva.Nu cumva era vorba de ce au facut in ultimii 10 ani chinezii? Si iata ca societatea noua creata de ei se dovedeste cea mai viabila!!DE ASTA AVEAM NEVOIE NU DE CAPITALISM.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Casatoria intre cumnati COSMINA Generalitati 18 26.02.2019 02:13:29
Comunism¡? CristArg Generalitati 32 07.01.2011 14:51:01
Socialsim si comunism crestin Stefan500 Generalitati 7 11.10.2010 00:54:10
intre cer si pamant floaredecolt Generalitati 1 31.03.2008 13:24:00
Diferente intre B.O. si B.C. Laurentiu Biserica Romano-Catolica 44 11.12.2007 19:15:09