Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.08.2010, 22:23:29
Bast-et Bast-et is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Bast-et
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Avortul este cea mai grava, cea mai inumana, cea mai cumplita forma de crima. Nimic nu se compara.

Dar, deoarece cel rau este viclean, a reusit sa imbrace aceasta monstruozitate in haine "civilizate" si sa-i dea aparenta de "drept" al femeii, de "alegere", de "procedura medicala".

Bast-et, eu sunt tata. Atunci cand sotia mea a ramas insarcinata, nu eram crestin. Eram ateu. Si totusi, atunci cand am aflat ca in ea s-a zamislit o noua viata, atunci cand am pus mainile si urechea si inima pe pantecele ei si am stiut ca acolo este copilul meu, am STIUT ca este vorba despre un om. Un suflet. O fiinta. O viata.

Cand am vazut primele ecografii, in care nu se vedea decat un punct, inform, fara maini sau picioare, am stiut ca acolo este un OM.

Cand am vazut alte ecografii, mai tarziu, cand l-am vazut pe fiul meu cum misca mainile, cum clipeste.... sa bagi un fier in mama ?! sa-l rupi in bucati ?! sa-l arunci la gunoi ?!!!!
Pai nu aveai nici un motiv sa-l refuzi.

Dar in caz ca acest copil era fructul unui viol? Sau daca viata sotiei tale si a fiului tau erau in pericol? (nu-i doresc nimanui asemenea nenorociri) Ce faceai?
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 22:27:18
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Daca viata ta este in pericol, si o poti salva ucigand o fiinta nevinovata, un om care nu se poate apara, ce faci ?

Daca tu ai fi fructul unui viol, consideri ca ar fi fost ok sa fi rupta in bucati cu un cleste, smulsa din trupul mamei tale si aruncata la cosul de gunoi ?!
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 22:55:29
ap2010's Avatar
ap2010 ap2010 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.08.2010
Locație: iasi
Religia: Ortodox
Implicit

O femeie normala psihic nu are niciun motiv sa ajunga la intreruperea sarcinii.Atunci cand se hotaraste sa faca un copil poate merge la orice cabinet de planificare familiala,iar in urma analizelor i se poate spune daca exista riscuri de a naste copii cu malformatii genetice; daca nu doreste sa aiba copii poate folosi metode de contraceptie,iar daca nasterea copilului este urmarea unui viol il poate da spre adoptie sau interna la un centru de plasament.Nu exista deci nici un motiv pentru avort,care de fapt este o crima.
Reply With Quote
Vechi 26.11.2012, 19:35:12
piedonee's Avatar
piedonee piedonee is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ap2010 Vezi mesajul
O femeie normala psihic nu are niciun motiv sa ajunga la intreruperea sarcinii.Atunci cand se hotaraste sa faca un copil poate merge la orice cabinet de planificare familiala,iar in urma analizelor i se poate spune daca exista riscuri de a naste copii cu malformatii genetice; daca nu doreste sa aiba copii poate folosi metode de contraceptie,iar daca nasterea copilului este urmarea unui viol il poate da spre adoptie sau interna la un centru de plasament.Nu exista deci nici un motiv pentru avort,care de fapt este o crima.
Da e usor sa zici ca dupa un viol pastrezi copilul.....dupa ce treci printr-o trauma psihica care abia abia te tine pe picioare sa nu faci vreo"tanpenie" mai pastrezi cauza ca macar in fiecare noapte sa ai cosmaruri...adica trebuie sa te mai sacrifici o data dupa ce trauma prin care treci nu are valoare este de nedescris....!eu zic cei care sustin DOAR acest punct de vedre a violului ca copilu sa fie pastrat sa ii fereasca Dumnezeu sa treaca print-o astfel de trauma fara CUVINTE!!! numai psihologi si chiar psihiatri stiu cu ce se confrunta in astfel de cazuri....!cosmaruri,vise urate ,resentimente si restul,e bine sa constientizam si trauma care nu e ceva"ca buna ziua"e un viol ! cred ca si o astfel de femeie are dreptul la viata si nu la un chin si o tortura psihica continua.

Last edited by piedonee; 26.11.2012 at 19:59:35.
Reply With Quote
Vechi 26.11.2012, 20:08:25
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

sunt de acord ca multi vorbesc cu usurinte despre cum ar trebui procedat in anumite situatii, dau chiar retete ptr diferite situatii. De aceea consider nepotrivit sa dai lectii de viata in cazul unor probleme/situatii prin care nu ai trecut.
Asta e una. Dar faptul ca un puiut,fie el si de 1 zi e viu, are suflet si e si el in grija lui Dumnezeu e o certitudine ptr noi crestinii. De aceea, ptr nici un motiv in lume nu e indreptatita crima.
A zis cineva ca si animalele isi pararesc puii.Dar noi, oamenii suntem, sau ar trebui sa fim, mai presus decat animalele. Puiutii mei sunt bine, si ii multumesc Domnului ptr asta. Dar chiar daca in urma unor situatii nefericite unul din ei s-ar imbolnavi grav, nu l-as parasi niciodata. Nu atata vreme cat in pieptul acesta mai bate o inima de mama.
Vechi 26.11.2012, 20:14:13
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
A zis cineva ca si animalele isi pararesc puii.Dar noi, oamenii suntem, sau ar trebui sa fim, mai presus decat animalele.
Să nu uităm faptul că animalele sunt influențate de căderea omului din Rai, bietele, deși nu au avut nici o vină, au preluat suferința, consecință a păcatului omului...starea lor este influențată de starea omului cazut în păcat.

Last edited by ovidiu b.; 15.02.2013 at 22:15:01.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2013, 17:29:30
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Un articol despre amploarea avorturilor printre elevele de liceu din Valsui.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 23:56:25
Bast-et Bast-et is offline
Senior Member

Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Bast-et
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Daca tu ai fi fructul unui viol, consideri ca ar fi fost ok sa fi rupta in bucati cu un cleste, smulsa din trupul mamei tale si aruncata la cosul de gunoi ?!
In cazul acela, daca eu as fi fost salvata sau nu, crezi ca mai avea vreo importanta? Sa-mi traiesc viata fiind considerata bastarda, neiubita de catre maica-mea, deoarece imi da de mancare numai pentru ca i-o zice religia? Nu nu.

Citat:
Ceea ce este bolduit este cea mai mare tampenie, cum adica avortul se face cand inima nu bate si sist nervos nu este dezvoltat. Atunci de unde stii ca este cu malformatii? Stii cand incepe inimioara sa bata? Pe la 3-4 saptamani. este cat o boaba de mazare atunci, n-ai de unde stii ca va avea malformatii. Si acea masa de celule cum s-ar dezvolta daca nu s-ar hrani?
Na na, informeaza-te tu: i periodul embrional organele sunt doar niste "schite", deci se poate vedea daca este ceva in neregula sau nu.
Nu ma refer la problemele fetului, ci si la mama, poate avea probleme cu uterul (pozitia, fibroma) patologii, mama prea tanara sau prea in varsta etc.
Acea masa de celule nu simte nimic pana la a saptea saptamana de gravidanza, deci nu poate suferi, nu simte durere. Da inima bate dupa a 4 saptamana, dar ce schimba?
Are tot respectul meu curajul acelei mame, dar sunt persoane care nu vor sa poarta greutatea aceea.
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 13:27:56
o copila o copila is offline
Senior Member

Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bast-et Vezi mesajul
In cazul acela, daca eu as fi fost salvata sau nu, crezi ca mai avea vreo importanta? Sa-mi traiesc viata fiind considerata bastarda, neiubita de catre maica-mea, deoarece imi da de mancare numai pentru ca i-o zice religia? Nu nu.

Na na, informeaza-te tu: i periodul embrional organele sunt doar niste "schite", deci se poate vedea daca este ceva in neregula sau nu.
Nu ma refer la problemele fetului, ci si la mama, poate avea probleme cu uterul (pozitia, fibroma) patologii, mama prea tanara sau prea in varsta etc.
Acea masa de celule nu simte nimic pana la a saptea saptamana de gravidanza, deci nu poate suferi, nu simte durere. Da inima bate dupa a 4 saptamana, dar ce schimba?
Are tot respectul meu curajul acelei mame, dar sunt persoane care nu vor sa poarta greutatea aceea.
"masa de celule"? Cred ca iti place sa sochezi lumea, vrei sa atragi atentia?
Ai nascut de curand? Eu da, asa ca mai am cat de cat proaspete in minte toate momentele, de la boaba de mazare pana la urletul de la nastere.
O femeie normala, responsabila, inainte de a face un copil se duce la un control, sa vada daca ...probleme cu uterul (pozitia, fibroma) patologii, mama prea tanara sau prea in varsta etc. Daca stie ca e in neregula si risca sa dea nastere la copii cu malformatii, probleme, atunci abstinenta frate.....nu doar placerea facutului si apoi hai la macelar.
Acea "masa de celule" care "nu simte nimic" este VIE! Cunosti semnificatia cuvantului in limba romana? Cand vezi ca bate inima la boaba aia de mazare stii ce simti? Daca nu ai nascut n-ai cum.

i periodul embrional organele sunt doar niste "schite", deci se poate vedea daca este ceva in neregula sau nu. ????? Sa-mi preZinti si mie acel doctor care in faza embrionara a fatului vede, spre exemplu, rinichi polichistici mosteniti genetic.

Are tot respectul meu curajul acelei mame, dar sunt persoane care nu vor sa poarta greutatea aceea. Dar cine a zis ca viata e usoara, numai sex, placere si ce vrem noi....? atunci sa nu se mai intrebe nimeni "de ce patesc asta"....
Reply With Quote
Vechi 18.08.2010, 23:52:14
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bast-et Vezi mesajul
Batet, problema nu este daca simlte sau nu ceva. Argumentul impotriva avortului chiar a unui embrion in primele saptamani, incepand cu prima celula, este ca in codul lui genetic se gasesc toate informatiile care il vor transforma in fiinta umana; el este deci deja o fiinta umana. De asta crestinii nu accepta avortul.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Radiestezie pro sau contra? mirabela Generalitati 52 26.07.2012 14:32:28
Despre avort... amatyyy Homosexualitatea 173 23.09.2011 11:37:36
Solutie contra avort! ladyanda Generalitati 44 24.12.2010 19:13:14