![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Vasile Voiculescu
Doamne In varful copacului Tau sunt o floare... Pe cea mai inalta ramura a lumii Ma leagan in talazul de azur si soare. Slava Tie ca n-am ramas in temnita humii, Ci sloboda, spre cer, infloritoare Inima mea nu mai intarziie: Zbucneste afara in limpezi petale Sa lege rod tainic, bob de poezie Hrana zburatoarelor imparatiei Tale. Petala mi-e cu aripa ruda, Miresme, cantec gata sa s-auda. Zambesc sub luceafar visarile-mi grele, Beau apele lunii, se umfla in ele Paunii noptii cu cozile-n stele. ...Scuturati-ma vanturi mladii ori haine, Singura moartea e o dincolo de fire Prapastie cu adanc de fericire. Furtuna extazului ma va urca, poate, Peste vamile si stavilele toate, Intr-o pala de parfum, Doamne, pana la Tine, Cerul arunce-mi inapoi jos ruina. Floarea cazuta din imparatie A vazut Cerul si a sarutat Lumina.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| va rog din tot sufletul sa va rugati Sfantului Nectarie impreuna cu mine! | andrutza151 | Rugaciuni | 2 | 28.12.2011 15:44:51 |
| sa ma rog sa-i dea Doamne-Doamne cuiva credinta? | giovaninnaa | Rugaciuni | 14 | 23.09.2011 17:18:24 |
| Doamne Doamne ajuta-ne ! | elenavioletacocos | Rugaciuni | 11 | 01.10.2009 10:59:38 |
| Doamne Isuse ,miluieste-ma pe mine pacatosul | bobby | Pocainta | 10 | 05.03.2008 17:00:24 |
| Doamne iarta-ma si ma miluieste pe mine pacatoasa. | serb_crina | Preotul | 1 | 03.12.2007 22:46:14 |
|
|