Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.08.2010, 11:27:11
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Si cu ce folos? E de ochii lumii. Credeti ca cedeaza diavolul asa de usor?
Reply With Quote
Vechi 20.08.2010, 13:33:22
Pelerinul's Avatar
Pelerinul Pelerinul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2010
Locație: Bacau
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Si cu ce folos? E de ochii lumii. Credeti ca cedeaza diavolul asa de usor?
Macar ai constiinta curata ca ai particpiat.
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice"
Reply With Quote
Vechi 20.08.2010, 13:47:43
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Buna treaba ! Pe ei !
Reply With Quote
Vechi 20.08.2010, 14:06:52
Mar1vs Mar1vs is offline
Banned

Data înregistrării: 17.08.2010
Locație: Piatra Neamt
Religia: Alta confesiune
Question

Eu inca n-am inteles de ce sunteti impotriva C.I. electronica... (sau nu sunteti impotriva?). Am auzit diferite teorii si argumente pro si contra, dar tot nu-mi dau seama concret de ce atata "galagie" pentru un asemenea lucru...

Explicati-mi, va rog, sa stiu si eu: ce rau/bine la cartea de indentitate "electronica" ?? Lamuriti-ma si pe mine...
:-?

Last edited by Mar1vs; 20.08.2010 at 14:13:02.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2010, 14:25:02
Pelerinul's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mar1vs Vezi mesajul
Eu inca n-am inteles de ce sunteti impotriva C.I. electronica... (sau nu sunteti impotriva?). Am auzit diferite teorii si argumente pro si contra, dar tot nu-mi dau seama concret de ce atata "galagie" pentru un asemenea lucru...

Explicati-mi, va rog, sa stiu si eu: ce rau/bine la cartea de indentitate "electronica" ?? Lamuriti-ma si pe mine...
:-?
E o ingradire a libertatii. Din moment ce n-am strigat Allah Akbar si n-am deturnat avioane nu vad de ce trebuie sa fiu amprentat facial, digital si imprimat intr-un cip cu radio-frecventa. Unde mai e demnitatea si libertatea mea ca individ daca sunt insemnat ca un bou intr-o cireada. Am dat in cap la cineva ca sa fiu pus in lanturi si monitorizat in societate?
De unde a venit toata nevoia asta de siguranta? De la 9/11
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice"
Reply With Quote
Vechi 20.08.2010, 14:42:18
Mar1vs Mar1vs is offline
Banned

Data înregistrării: 17.08.2010
Locație: Piatra Neamt
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerinul Vezi mesajul
E o ingradire a libertatii. (...) Unde mai e demnitatea si libertatea mea ca individ daca sunt insemnat ca un bou intr-o cireada. Am dat in cap la cineva ca sa fiu pus in lanturi si monitorizat in societate?
Wow, wow.... s-o luam mai incet... sistematic.

Deci, actele "electronice", sau "biometrice", dupa cum am mai auzit in alte surse, vor contine pe langa datele uzuale (nume, prenume, cnp,... etc) un chip pe care vor fi memorate amprentele, codul ADN (posibil), si alte date personale particulare. E ceva rau in asta??

Dumneavoastra spuneti ca e o ingradire a libertatii. Eu nu vad cu ce ar fi afectata libertatea noatsra de asa ceva... Sintagma "ca un bou intr-o cireada" mi se pare un piculet cam.. dura. Si la fel expresia "in lanturi"... Nici chiar asa!

Monitorizat in societate?? Da' cine v-a spus ca veti fi monitorizat? Si cine va va supraveghea?
Reply With Quote
Vechi 20.08.2010, 17:00:00
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:

Deci, actele "electronice", sau "biometrice", dupa cum am mai auzit in alte surse, vor contine pe langa datele uzuale (nume, prenume, cnp,... etc) un chip pe care vor fi memorate amprentele, codul ADN (posibil), si alte date personale particulare. E ceva rau in asta??

Dumneavoastra spuneti ca e o ingradire a libertatii. Eu nu vad cu ce ar fi afectata libertatea noatsra de asa ceva... Sintagma "ca un bou intr-o cireada" mi se pare un piculet cam.. dura. Si la fel expresia "in lanturi"... Nici chiar asa!

Monitorizat in societate?? Da' cine v-a spus ca veti fi monitorizat? Si cine va va supraveghea?
Poate ar fi bine sa discuti despre acest lucru cu varul tau care este calugar. Cu siguranta va fi in masura sa-ti explice pe intelesul tau. Problema nu este deloc simpla, ci de o mare profunzime, iar gradul de periculozitate este extrem. Ar fi necesara o discutie foarte lunga, avand in vedere ca nu ai nici cea mai mica idee despre aceste lucruri.
Vechi 20.08.2010, 17:21:08
Pelerinul's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Imi recunosc exprimarea mai plastica si dura insa ea vine pe fondul mai multor discutii din care oamenii nu au sesizat vreun pericol in privinta actelor biometrice.
In regula, sa admitem ca actele nu reprezinta niciun pericol, atunci intreb: de ce ar vrea cineva sa imi includa amprenta digitala, faciala si alte date intr-un cip cu radio-frecventa? De ce deodata nu mai pot avea un act normal ci trebuie unul electronic? Pentru o mai mare siguranta? Bine, dar asta presupune un val de violenta care sa necesite astfel de masuri. Iar amenintarea terorista cu siguranta e o problema. Dar noi ce legatura avem cu o mana de oameni din niste tari arhicunoscute care reprezinta un pericol terorist? Caci pentru o mai buna evidenta si fluidizare a infrmatiei imi e greu de crezut ca ar conta culoarea ochilor si amprenta digitala dintr-un cip RFID.
Ideea e ca motivele introducerii actelor biometrice sunt nesustenabile, desigur,..parerea mea.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 03:14:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerinul Vezi mesajul
E o ingradire a libertatii. Din moment ce n-am strigat Allah Akbar si n-am deturnat avioane nu vad de ce trebuie sa fiu amprentat facial, digital si imprimat intr-un cip cu radio-frecventa. Unde mai e demnitatea si libertatea mea ca individ daca sunt insemnat ca un bou intr-o cireada.
Ai auzit de notiunea de "identificare pozitiva"?

De unde vrei sa stie vamesul de pe aeroportul din Zanzibar ca tu esti Georgica Stefan, cetatean roman credincios ortodox si bun meserias, tata a 6 copii si cu morala de fier si nu Zahir Alhakar terorist international si suicidal bomber?

Ar trebui sa fie telepat? Sa vina in Romania sa te cunoasca personal in prealabil si eventual si pe ceilalti cativa zeci/sute de mii de indivizi care ii verifica lunar?

Sau poate ai fi mai fericit sa nu verifice pe nimeni si sa fii tu si toata familia in acelasi avion cu Zahir Alhakar?

Citat:
Am dat in cap la cineva ca sa fiu pus in lanturi si monitorizat in societate?
Si sa inteleg ca daca esti oprit noaptea cand vii de la servici de o patrula si ti se cer actele de identitate o consideri o ofensa personala?

Citat:
De unde a venit toata nevoia asta de siguranta? De la 9/11
Asta o crezi tu ca asa te-au pacalit altii, nevoia asta de siguranta vine de la inceputul inceputurilor societatii, atunci cand grupuri de indivizi au inceput sa lege relatii cu alte grupuri de indivizi pe care nu ii cunoasteau in mod direct.
Si cum se realiza asta? Apeland la o autoritate care putea identifica acei indivizi care aveau un statut pozitiv de cei care aveau un statut mai putin pozitiv (ca sa zic asa).

Atunci lucrurile stateau chiar mai prost decat acum, ca daca nu erai de partea care trebuie, statutul nu iti era trecut intr-o baza de date (cazier) ci inscris direct in carne.
Mai o arsura, mai o taietura, un membru lipsa..

In orice caz, relatiile fiind mult mai limitate si nu atat de globale ca acum, era mai mult loc pentru incredere.
Acum lucrurile stau altfel si la timpuri noi, provocari noi, solutii noi..
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 14:15:22
Pelerinul's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ai auzit de notiunea de "identificare pozitiva"?

De unde vrei sa stie vamesul de pe aeroportul din Zanzibar ca tu esti Georgica Stefan, cetatean roman credincios ortodox si bun meserias, tata a 6 copii si cu morala de fier si nu Zahir Alhakar terorist international si suicidal bomber?

Ar trebui sa fie telepat? Sa vina in Romania sa te cunoasca personal in prealabil si eventual si pe ceilalti cativa zeci/sute de mii de indivizi care ii verifica lunar?

Sau poate ai fi mai fericit sa nu verifice pe nimeni si sa fii tu si toata familia in acelasi avion cu Zahir Alhakar?

Si sa inteleg ca daca esti oprit noaptea cand vii de la servici de o patrula si ti se cer actele de identitate o consideri o ofensa personala?

Asta o crezi tu ca asa te-au pacalit altii, nevoia asta de siguranta vine de la inceputul inceputurilor societatii, atunci cand grupuri de indivizi au inceput sa lege relatii cu alte grupuri de indivizi pe care nu ii cunoasteau in mod direct.
Si cum se realiza asta? Apeland la o autoritate care putea identifica acei indivizi care aveau un statut pozitiv de cei care aveau un statut mai putin pozitiv (ca sa zic asa).

Atunci lucrurile stateau chiar mai prost decat acum, ca daca nu erai de partea care trebuie, statutul nu iti era trecut intr-o baza de date (cazier) ci inscris direct in carne.
Mai o arsura, mai o taietura, un membru lipsa..

In orice caz, relatiile fiind mult mai limitate si nu atat de globale ca acum, era mai mult loc pentru incredere.
Acum lucrurile stau altfel si la timpuri noi, provocari noi, solutii noi..
Ca o buna parte a subiectelor de pe forum, opiniile sunt prea polarizate fara sansa unui compromis. Prin perceptia ta subiectiva denaturezi exprimarea mea, de asemenea subiectiva. Acum sa nu picam in parerea de sine, deja Danion Vasile, pr. Valica sunt eronati, etc. Fiecare sa citeasca, sa fie in cunostinta de cauza despre aceste cip-uri si apoi decizia sa cu privire la tabara unde se situeaza ii apartine.
Doamne Ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cine vrea sa aiva arsa cartea pacatelor: Cartea lui Iosif tamplarul spre_rasarit Generalitati 1 29.12.2011 13:04:00
Invitatie la rugaciune publica Man Teo Generalitati 0 11.08.2011 14:05:18
Cartea de istorie vs Cartea Vietii cornel cornel Intrebari utilizatori 0 18.01.2011 16:01:21
Dezbatere ortodocsi-baptisti; Chisinau Ioana-Andreea Secte si culte 44 06.11.2010 21:39:48