Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.08.2010, 23:06:03
Enlightened Enlightened is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.08.2010
Locație: Da hood
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de o copila Vezi mesajul
Chiar daca virgula cazi, important e sa cazi luptand, si sa VREI sa te ridici. Dumnezeu vede asta. Daca insa te complaci acolo jos si ti-e mai comod asa, atunci da, esti slab pt ca asa vrei tu sa fii si ajungi in iad........
Sa vrei sa te ridici e semn de putere. Dap, slabii ajung in iad.

Citat:
Draga, poti avea si 40 de ani si sa fii "pur", asta daca stii sa traiesti frumos, daca stii sa alegi ce e bine si ce e rau.
Un om care are o viata traumatizanta (ATENTIE, nu e neaparat sa fie "rau", sau inversa, nu e neaparat ca daca are o viata netraumatizanta, e "bun") isi poate da seama ca daca va face la fel cum a primit (adica tyraume) se va invarti in acelasi cerc, va primi la fel si tot asa. Daca isi asculta vocea constiintei (acea voce interioara care d emulte ori te sacaie si it da mustrari de constiinta cand faci un anumit lucru, si apropo, vocea constiintei este de la Dumnezeu, daca nu stiai), asa,...., daca asculta de constiinta care il indeamna la bine va iesi din cercul asta vicios, pentru ca asa cum spuneai, raspnsul pt comportamentul uman este iubirea (din iubire reies faptele bune)
Imi pare rau, dar majoritatea nu sunt la fel de "intelepti" ca tine. Sunt sanse mult mai mari ca omul sa recurga la razbunare decat la constientizarea actiunilor lui. Eu vorbesc de majoritate in timp ce voi vorbiti de "miracole".

Citat:
Cum adica dupa Dumnezeu nu exista alegere? Sa ne uitam doar la Geneza, cand le-a spus celor 2, Adam si Eva sa nu manance din pomul interzis. Dar cei 2........... Au avut de ales, a manca sau a nu manca, aceasta era intrebarea. Nu le-a ascuns pomul, l-a pus in fata lor, ei au ales.
Ca sa tinem subiectul cat mai logic, hai sa zicem ca chestiile alea nu s-au intamplat si gandestete la lumea ASTA nu la basme.

Citat:
Eu cred ca mai degraba esti necunoscator, nu neaparat slab
Tehnic vorbind, as putea sa aleg neexistenta? Convertirea mea inapoi in crestin este foarte improbabila, iar o eternitate in iad nu vreau. Oups, Dumnezeu nu ma iubeste atat de mult.
Vechi 20.08.2010, 23:32:14
o copila o copila is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Locație: Timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Enlightened Vezi mesajul
Sa vrei sa te ridici e semn de putere. Dap, slabii ajung in iad.

Imi pare rau, dar majoritatea nu sunt la fel de "intelepti" ca tine. Sunt sanse mult mai mari ca omul sa recurga la razbunare decat la constientizarea actiunilor lui. Eu vorbesc de majoritate in timp ce voi vorbiti de "miracole".

Ca sa tinem subiectul cat mai logic, hai sa zicem ca chestiile alea nu s-au intamplat si gandestete la lumea ASTA nu la basme.

Tehnic vorbind, as putea sa aleg neexistenta? Convertirea mea inapoi in crestin este foarte improbabila, iar o eternitate in iad nu vreau. Oups, Dumnezeu nu ma iubeste atat de mult.

Iti doresc sa te iluminezi, odata si-odata!! Cred ca si tu....

Eu nu vorbesc de "miracole", vorbesc de cazuri concrete din jurul meu, din familia mea. Sa fie toate miracole? Uau! Inseamna ca suntem inconjurati de miracole iar majoritatea aia de care vorbesti tu exista doar intr-o mass-media care adora sa exagereze.

Din moment ce nu te consideri crestin, inseamna ca nu crezi in iad sau rai, deci n-ar trebui sa te ingrijoreze problema eternitatii in iad. Dupa ce nu vei mai fi, probabil ca vei fi pulbere de stele...... Iti convine?

Ca sa fii un bun psiholog cred ca va trebui sa fii mai optimist, adica sa privesti jumatatea plina a paharului. Daca tu intr-un om vezi doar [partea rea, pt ca provine dintr-un mediu rau si nu are nimic bun in el, nu-i dai nici o sansa.

Voi, ne-crestinii, cred ca de fapt cautati argumente pentru starea voastra. Orice v-am spune noi, crestinii, nu ar fi suficient pt voi pt ca nu va linisteste.

lasa-ne pe noi cu BASMELE noastre, vezi-ti tu de viata ta, de mediul bun sau rau.....si , poate, peste cativa ani, o da Dumnezeu (in cazul meu) sau vreo aliniere favorabila a stelelor/planetelor (in cazul tau) sa ne mai vb pe acest forum, si sa vedem care unde a ajuns. Ha? ce zici?
Reply With Quote
Vechi 20.08.2010, 23:39:04
Scotianul
Guest

Lightbulb

Exista bine si rau? Interesanta intrebare dar care da nastere la o alta intrebare(facind abstractie de crestinism>eroare-fie si dpdv intelectual-fundamentala):cum de toti acesti ganditori(vezi link> http://classicpersuasion.org/pw/diogenes/ ) nu si-au dat seama ca exista o explicatie atat de facila precum ,,Raspunsul se afla in radacini, copilaria mai exact." si s-au chinuit sa gaseasca formule atat de complicate cand puteau apela la un psiholog din Ku-ku land care ii punea pe o canapea si le adresa celebra intrebare ,,Ai avut o copilarie traumatizata?" La un pret de 100 usd/sedinta este posibil sa te multumesti cu atat raportat la miracolul universului.Din fericire Socrate a baut cucuta inainte sa auda solutia asta.Toate cele bune si spor la studiat cultura universala in sensul ei adevarat.

Last edited by Scotianul; 20.08.2010 at 23:42:34.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2010, 00:07:37
Sanndy Sanndy is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.08.2010
Implicit

Enlightened teoria ta este foarte buna, dar lucrarea lui Dumnezeu exista si unde oamenii nu se nasc intr-un mediu normal pentru un crestin, acestora le ofera in viata anumite situati anumite trairi, revelati, asta depinde de fiecare om in parte.Iar el raspunde daca vrea sau nu este alegerea fiecaruia.

Ce sa mai spun de bine. Oameni care sunt crescuti in "puf" si duc o viata normala se duc in rai, iar cei ghinionisti se duc in iad.

Nu este adevarat, sunt foarte multi crestini care viata ii duce prin multe necazuri si te miri cum reusesc, toti sfinti si sf parinti multi dintre ei nu au avut o viata usoara si nu au avut toti o moarte usoara, si erau sfinti.Ei sunt cineva, noi, suntem mediocri.

Trebuie sa evoluam si sa lepadam legile si religia. Eu visez la o lume in care oameni sunt educati sa respecte lumea in care traiesc, o lume in care oamenii nu sunt "buni" fiindca le spune legea sau un om chelios cu barba din ceruri, ci fiindca asa vor ei.

Exista o lege a bunului simt, o lege nescrisa, multi nu o avem findca rautatea din noi, inaduse si legea bunului simt pe care ar trebui sa o avem fiecare din noi.Oamenii care nu se respecta pe ei insisi crezi ca ar putea sa respecte lumea in care traiesc.Daca nu ai o lege dupa care sa te ghidezi si totul este de-avalma crezi ca ar putea sa fie buni ca asa vor ei, ma indoiesc.Daca nu vrei sa crezi in legile crestine poti sa optezi pentru altceva, in fiecare religie vei vedea ca se merge pe acelas criteriu "o lege" care pana la urma este o lege morala.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Copiii avortati sunt trimisi in iad. Nu exista, il avortez ca sa ii fie mai bine. spre_rasarit Generalitati 101 26.09.2011 17:19:19
Oare exista ? bighidont Stiri, actualitati, anunturi 0 17.03.2008 23:25:24
exista oare identitati intunecate? kihlimbar Vrajitoria 7 09.10.2006 08:29:53