![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Voi sunteți ca un fel de fii risipitori ai Bisericii, pe care noi însă vă așteptăm ca din pierduți să fiți găsiți și din morți să înviați !! Știm că deja multora dintre sectarii păcăliți nu le mai plac roșcovele care se dau porcilor, nu de alta dar porcilor nu se dau cele sfinte, însă atunci când vă veți întoarce din rătăcirea voastră (penticostalie), când din morți în rătăcirea voastră eretică și neplăcută lui Dumnezeu veți învia și vă veți da seama de rătăcirea în care ați căzut, atunci când cu adevărat vă veți pocăi de toate păcatele voastre și de toată rătăcirea voastră sectară și când vă veți întoarce la Tatăl spășiți, vă garantăm că Tatăl va alerga înaintea voastră și vă va îmbrățișa și vă va "tăia vițelul cel mai bun" adică vă va da și vouă sfânta împărtășanie cu trupul și sângele Domnului și Dumnezeului nostru Iisus Hristos !!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si eu cred la fel. Biserica este deja in unitate. In locurile ceresti. Pentru ca dumnezeiescul Pavel spunea: El ne-a sculat și împreună ne-a așezat întru ceruri, în Hristos Iisus Dar nu cred in unitatea bisericii aici pe pamant. Pe pamant biserica este o institutie divino-umana. De aceea exista atatea confesiuni. Din pricina umanului din ea unitatea adevarata a bisericii vazute nu este posibila. Doar ca se pare fratele Trice crede ca in viitor ceva se va schimba. Si eu eram tare curios sa aud parerea lui. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In mod special cei din secta SEO. Citat:
P.S. Te las pe seara asta. Invitatia de a deveni un ortodox adevarat ramane in vigoare. Ia aminte la ea! Cele bune... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by kesarion_breb; 21.08.2010 at 00:53:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://video.google.com/videoplay?do...9631586584946# |
|
|||
|
|||
![]()
Draga Ion Rodean,
initial am cautat pe internet, din curiozitate, oameni care s-au nascut in aceeasi zi cu mine (2 septembrie 1984). Totusi, daca tot am dat de profilul tau, te-as ruga ceva. Ca baiat destept, ar trebui sa fii ceva mai circumspect. Vremea lui CREDE SI NU CERCETA s-a dus, prietene. In primul rand ti-ai pus un fel de motto la subsol: "Daca nu te inchini icoanei,nu te inchini nici Fiului lui Dumnezeu,Care este icoana vie a nevazutului Dumnezeu si chip cu totul asemenea."Sf.Ioan Damaschin Am o intrebare pentru tine. Ai habar de cand sunt icoanele? Ele nu au fost la inceput. Daniel nu a avut nicio icoana, Avraam nu a avut nicio icoana. Apostolii nu au avut icoane. Totusi, CULMEA!, ei s-au inchinat lui Dumnezeu si, mai tarziu, Fiului Sau, iar rugaciunile lor au fost ascultate. CHIAR CREZI CA CE SPUNE UN OM este MAI PRESUS DE CE SPUNE SCRIPTURA? Daca intr-adevar iti pasa de Dumnezeu, de credinta, de sfintenie, lasa religiile, lasa vorbele oamenilor (fie ei numiti si sfinti) si tine-te de Sfanta Scriptura si de o reala experienta cu Dumnezeu. Eu unul nu frecventez niciun fel de biserica de buna vreme. Si de cand fac asta, desi nu recomand celor slabi s-o faca, eu ma simt mai aproape de Dumnezeu, ma vad mai clar... Lasa teoria, prietene, si apuca-te de practica. Iar in ce priveste faza cu A COMPARA DUHUL SFANT CU UN VACCIN, ei bine, credeam ca stii si tu ca botezul cu apa e unul iar cel cu Duhul Sfant e cu totul altceva. Daca doresti, vino si boteaza-mi porcii din cotet... desi nu e nevoie. Dar Duhul Sfant intra doar intr-o inima in care a intrat lumina, o inima care il recunoaste si accepta pe Dumnezeu de buna-voie si responsabila pentru ceea ce alege. Pruncii n-au nicio vina la acea varsta si nu au nevoie de iertarea pacatelor... Asta e o poveste trista, un element de marketing pe care ortodoxismul l-a introdus pentru a-si asigura enoriasi din fasa... Nu e corect. Pacatul primordial trebuia inteles altfel. Un copil de 2 ani nebotezat nu merge in Iad. Chiar poti crede asta? Chiar crezi ca Dumnezeu e ca oamenii? Nu ai parcat unde trebuie, iei o asemenea amenda? Sa fim seriosi... Cel mult as accepta ideea ca pedeapsa o primesc parintii, dar in niciun caz ca acel copil ar fi pedepsit ca nu s-a boteza *chiar daca ar trebui. Dar, crede-ma, nu trebuia. Mai citeste si tu scriptura si mai gandeste-te... Tu esti prea naiv, fiindca noi toti suntem (sau, mai corect spus, ar trebui sa fim) preoti, care sa ne apropiem fara teama de tronul sfant. Dar mai bine citeste tu insuti Scriptura si lasa teoriile oamenilor, chiar si pe ale mele. P.S. Un baiat de 25/26 de ani. Nu sunt nici ortodox, nici catolic, nici neoprotestant (sau sectant, cum ii numiti voi, desi habar n-aveti ce spuneti). Din punct de vedere corect, sunt foarte multe confesiuni care apartin de CRESTINISM. CONFESIUNI!!!! Sectele sunt altceva. Insa subiectiv, relativ, si ortodoxia ar putea fi numita o secta, insa cu membri mai multi... Aiurea, nu? Si te mai rog ceva... Nu-ti pierde timpul JUDECANDU-I PE ALTII. Nu e timpul JUDECATII acum... Aceea o face Fiul lui Dumnezeu. Daca am putea pune la indoiala unele cuvinte ale inteleptilor, vorba NU JUDECATI, CA SA NU FITI JUDECATI nu trebuie pusa la indoiala, ea apartinand Fiului lui Dumnezeu. Nu da cu pietre in nimeni. Budisti, catolici, ortodocsi, pocaiti sau sectari, cum le spuneti aici, pe forum... acestea sunt doar nume. Insa fiecare om are parte de o singura judecata care conteaza. Nu merge la gramada... nicaieri in Scriptura nu este scris ca Dumnezeu ii va separa dupa asemenea criterii. Nici macar ca au fost sot si sotie nu e important pentru El. Caci "Doi vor dormi intr-un pat. Unul va fi luat, altul va fi lasat" s.a.m.d. 1000 vor fi intr-o biserica, 10.000 intr-alta. Deci, fii baiat destept si nu iti pierde timpul. Pilda aceea e rautacioasa inca din titlu. Nu este un model de comportament crestinesc. Luminarea si rusinarea omului o face Duhul Sfant, care ii descopera acestuia pacatele sale, ci nu sfaturile noastre sau polemicile de pe forum. Pana la urma, daca tot e sa o luam asa, de ce sa nu facem si TAINA CUNUNIEI LA 1 AN, ca sa ne asiguram ...stiu si eu.. ca acest crestin nu isi va alege o "straina" care sa-l duca pe alte cai? Sau de ce sa nu facem un MASLU preventiv? Ca poate se imbolnaveste? Sau de ce sa nu botezam mama care poarta copilul in pantece inca o data, ca poate moare la nastere micutul... eu stiu acum ca par rautacios din punctul multora de vedere... mai ales ca nu m-am indentificat cu niciun cult. Fereasca Dumnezeu sa ma inscriu in toate minunile lumii! Nu au nicio valoare la Dansul. Last edited by raduciprians; 21.08.2010 at 03:03:21. |
|
||||
|
||||
![]()
Spui , nu judeca ca sa nu fii judecat.
Dar in clipa in care ai spus ca domnul mentionat nu a citit bine Biblia, ca nu a inteles-o, si ii dai sfaturi, deja l-ai judecat. Ba mai mult ai si concluzionat, ca nu a citit bine, ca nu a inteles bine. Singurul lucru inteles de mine din postarea ta este invitatia la toleranta. Atat. Sa toleram si pe cei rataciti. Un baiat destept este circumspect? Unde este indemnul din Biblie Crede si nu cerceta? Stii tu vorba aceea cu Toma necredinciosul. Acu sa vedem cu icoana cum e. Mie mi-a murit tatal . Si astazi ma uit la poza lui si ma rog pentru el. Inseamna ca ma inchin pozei? Cand te uiti la icoana crezi ca te rogi icoanei si ca astepti de la ea ceva? Vezi ceva rau in a privi chipul drag? Pentru noi toti oamenii chipul lui Hristos ar trebui sa fie chipul cuiva drag. Doar pe cel ce il urasti nu vrei sa il mai vezi. Iaca cum dracii au strecurat samanta raului aici. Nu privii la icoana ca te inchini ei. Asta ca sa nu mai privesti chipul lui Hristos, chipul Maicii Sale, si a martirilor crestinismului. Acu sa vedem cum e cu chipul din icoana. Atunci cand tu ti-ai cunoscut tatal si l-ai vazut , il iubesti si ii stii fiecare trasatura a lui. Daca ai fi pictor ai reda chipul tatalui tau. corect? Apoi moare tatal tau si copiii tai care nu l-au cunoscut , te intreaba: cum a aratat tatal tau? Si tu ii spui, si il pictezi si ii arati. Asa a fost tatal meu. Si scrisul tau ramane, si pictura ta ramane, si spusa ta ramane. Si copilul tau creste mare si spune copilului lui : uite asa a fost bunicul meu. Intelegi? Transmiterea prin viu grai, prin pictura si prin scris e de veacuri. credem istoria , din hrisoavele vechi, din arheologie , deci credem istoria si nu credem credinta? De ce discriminarea asta? Iti spun eu: iarasi dracul si-a bagat coada ca noi oamenii sa fim rataciti. Doar pentru credinta are interes mare! Trebuie sa rataceasca cat mai multe suflete! Chipul lui Hristos, al Apostolilor, al Maicii Sale, si al tuturor martirilor ce au urmat, a fost adus pana astazi de insasi omenire, prin ceea ce ti-am explicat mai sus. Asta e traditia contestata de multi, dar care este cea mai vie parte a istoriei. Si vrem nu vrem si credinta face parte din istoria omenirii. La lectiile de istorie aveam capitole clare cu traditie si obiceiuri. Cercetatorii, cand vor sa descopere vremurile de demult apeleaza si la traditii si obiceiuri. De ce asta se aplica doar istoriei si nu si credintei? Pentru ca s-au trezit unii, cu mintea ratacita de diavol, ca doar asa lucreaza diavolul, sa spuna, nu mai luati in considerare traditia, nu mai priviti chipurile din icoane? Si tine cont ca asta se intampla doar de cateva sute de ani incoace. Ca atunci imediat dupa Hristos nu se punea problema de asa ceva. Sunt icoane vechi din vremurile acelea descoperite, la Muntele Athos sunt icoane din sec. 10 - 12 si pe vremea aceea inca nu se trezise nimeni sa zica sa nu le mai priveasca nimeni. Si in alte religii mari exista reprezentarea divina in desen, pictura, sau statui. sa nu uitam asta. omul dintotdeauna a reprezentat prin muzica, arta ceea ce a vazut si simtit in legatura cu credinta. Uite-te la Festivalul dragonului la japonezi si vezi cum isi reprezinta zeii si cum ii preamaresc. Uitate la budisti cum se inchina lui Budha in fata statuii sale. Asta inseamna ca se inchina statuii? dar ei au stiut sa tina la loc de cinste statuia lui Budha si nu a venit nimeni din sanul lor sa zica: spargeti-le. Tu ai incredere in logica ta. dar crede-ma ca esti prea tanar ca sa fie pe deplin coapta. Am sa iti spun si tie cum imi spunea mie tatal meu cand eram de varsta ta. Mai copila , tu nu esti coapta inca, mai trebuie sa te coci. Si eu ma certam cu el si spuneam ca nu e adevarat si a trebuit sa moara el, sa trec de 35 de ani si in sfarsit sa ma coc. Asa e si cu tine acum. Subiectele tratate de tine sunt multe, am sa le iau pe rand sa vorbim despre ele. Fara cearta, cu argumente istorice si logice. Bine? Numai bine iti doresc si Domnul sa fie cu tine. |
|
|||
|
|||
![]()
ortodoxia nu este buna pt sectanti pt ca ii opreste de la multe faradelegi si sminteli fara de care ei nu pot traii.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Arsenie Boca si Sfanta Taina a botezului | alynna | Biserica Ortodoxa Romana | 22 | 10.05.2013 08:28:51 |
Care este sensul Botezului Domnului? | Florin-Ionut | Botezul | 33 | 07.01.2013 15:38:30 |
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi | georgeval | Botezul | 22 | 21.02.2012 23:08:48 |
Taina Botezului în Filocalie | NECTARIE | Botezul | 6 | 23.11.2011 15:34:34 |
|