Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.08.2010, 17:01:51
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Nu eu generalizez , ci statisticile impun realitatea. Eu nici macar nu-s insurat, deci sunt impartial.
Reply With Quote
Vechi 20.08.2010, 19:17:20
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit ok

ce i-ar trebui romanului sa stea in tara ?

1).satul de traiul la bloc i-ar trebui vila ?

eu nu cred ca nu o poate face pana la urma, macar o casa mica,nu una mare !

2). o masina ca tot omu, nu poate sa-si cumpere ?!

eu nu cred ca o masina mai modesta, nu se poate cumpara in romania !

Inafara de casa si masina ,ce-i mai trebe ?
Cumva o insula in pacific ???

si atunci intrebarea, de ce pleaca ??? ce averi viseaza sa-si faca ???
Reply With Quote
Vechi 20.08.2010, 19:38:31
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul

Ce simplu pare totul in viziunea ta...interesant!
Reply With Quote
Vechi 21.08.2010, 15:35:34
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul

Nici in occident nu umbla caini cu covrigi in coada. Intreaba cunostiinte care au plecat cat de greu este sa=ti cumperi casa si aici din salariu.
Acum 20 de ani era altfel dar acum conditiile nu mai sunt de loc aceleasi.
Chestia cu insula inšPacific este chiar o fabulatie. ;-)

Oamenii pleaca nu numai pentru conditii materiale mai bune, ci si ca sa poata sa lucreze in meseria lor si sa se simta respectati ca oameni. Vezi ce scrie eduardd mai sus, si altii. Cunosc multe persoane care au plecat pentru ca simteau ca in meseria lor nu pot face ce ar putea face inj alte tari.
Mai sunt unii, ca noi, care au plecat in timpul comunismului ca sa scape de atmosfera apasatoare de lipsa de libertate si de minciuna generalizata.
Vechi 21.08.2010, 15:38:06
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Nu eu generalizez , ci statisticile impun realitatea. Eu nici macar nu-s insurat, deci sunt impartial.
Care statistici, Ionel? šPai statisticile pot spune ceva despre fericirea si echilibrul sufletesc al omului?
Cum pot masura statisticile factorii care influenteaza echilibrul sufletesc al unei persoane? De unde stiu ele daca problemele cuiva se datoreaza unui lucru sau altul?
Vechi 21.08.2010, 19:28:47
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Mi-a placut ceea ce a spus un doctor din Romania care doreste sa emigreze intr-o tara civilizata : eu nu vreu sa plec din tara pentru ca sunt platit prost, ci pentru ca sunt obligat sa lucrez in conditii mizere ! [ cu ghilimelele de rigoare, tastatura mea este japoneza si nu prea-i dau de capat ]
...Asta spune mai mult decat ne-am obisnuit sa auzim despre aspectul material al traiului romanesc.

Last edited by ory; 21.08.2010 at 19:51:29.
Reply With Quote
Vechi 21.08.2010, 20:16:14
Miha-anca
Guest

Implicit

Ory, ai fi tentata sa te muti in strainatate, sau consideri ca e suficient sa-ti imbunatatesti nivelul de trai in Romania, asa cum fac toti cei, care lucreaza temporar in alte locuri si vin cu banii in tara?
Intrebarea mea se adreseaza tuturor, care se intorc acasa dupa ce au lucrat in afara tarii.
De fapt ce va determina sa reveniti in Romania?
Reply With Quote
Vechi 21.08.2010, 20:26:55
ory ory is offline
Senior Member

Implicit

Da ! Am inceput sa ne gandim din ce in ce mai mult sa plecam din Romania, eu si sotul (si puiul, se intelege (, si acest lucru se datoreaza , nu doar traiului pe plan material, ci si al sistemului sanitar care se dovedeste de-a dreptul un pericol public, dar si al traiului psihologic din aceasta tara in care respectul, increderea si vorba buna s-au ingropat de mult, sau poate ca nu au existat.
Eu am lucrat doar in Japonia, iar acolo nu exista posibilitatea sa te stabilesti decat daca formezi o familie cu un cetatean japonez...deci, acesta este motivul pentru care nu am ramas acolo. De fapt, la inceput nu am ramas dintr-un instinct patriotic nejustificat, apoi m-am casatorit in patria aceasta .
Poate ca pentru copilul meu as pleca, poate ca m-am saturat sa vad atata coruptie, mizerie la propriu si la figurat, atatea taxe smulse pe nedrept, atata zbucium pentru nimic, intr-o viata care, oricum isi are salasul in timp, un timp pretios pentru fiecare dintre noi.
Nu stiu ce sa mai spun, ar fi mult prea multe.....
Vechi 21.08.2010, 20:39:35
eduardd
Guest

Implicit

Frumoasa atitudine a avut medicul respectiv, Ory.
Cred ca asta e si adevarata mea durere.. Nu numai lipsa banilor ( ca nu suntem chiar muritori de foame) ci faptul ca societatea in care traiesc aproape ma forteaza sa plec din Ro. Ma forteaza sa plec pentru ca nu mai suport mizeria, josnicia,pitipoancele, hotii si manelistii.. Senzatia mea (poate grestita) este ca "cineva" sta la spatele meu si imi tot inchide potecile pe care merg..

Mai ieri am admonestat o femeie de vreo 50 de ani ca aruncase hartia de la fornetti pe jos. I-am spus, cine crezi ca strange din urma ta?? La care ea imi raspunde privindu-ma urat..doar nu, eu?!?..si m-a injurat!..
..si atunci ma intreb,; pentru ce lupt? Care tara? Care neam?

Imi spunea cineva mai sus ca de fapt sunt suparata pe tara. Poate ca da! Sunt suparata ca sunt nevoita sa imi parasesc mormintele celor dragi, sunt nevoita sa-mi parasesc duhovnicul, sant nevoita sa-mi las inima acasa si sa plec in lumea larga. Ori asta e cea mai mare durere!! sa plec eu la munca si sa revin pentru a ajuta tara cu banii din afara?? De ce? De ce sa fiu nevoita sa ma despart de copii mei si de sotul meu? Pentru care tara sa ne jertfim? Dumnezeu si Maicuta Domnului sa ma ierte!..
Reply With Quote
Vechi 21.08.2010, 20:43:12
ory ory is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Frumoasa atitudine a avut medicul respectiv, Ory.
Cred ca asta e si adevarata mea durere.. Nu numai lipsa banilor ( ca nu suntem chiar muritori de foame) ci faptul ca societatea in care traiesc aproape ma forteaza sa plec din Ro. Ma forteaza sa plec pentru ca nu mai suport mizeria, josnicia,pitipoancele, hotii si manelistii.. Senzatia mea (poate grestita) este ca "cineva" sta la spatele meu si imi tot inchide potecile pe care merg..

Mai ieri am admonestat o femeie de vreo 50 de ani ca aruncase hartia de la fornetti pe jos. I-am spus, cine crezi ca strange din urma ta?? La care ea imi raspunde privindu-ma urat..doar nu, eu?!?..si m-a injurat!..
..si atunci ma intreb,; pentru ce lupt? Care tara? Care neam?

Imi spunea cineva mai sus ca de fapt sunt suparata pe tara. Poate ca da! Sunt suparata ca sunt nevoita sa imi parasesc mormintele celor dragi, sunt nevoita sa-mi parasesc duhovnicul, sant nevoita sa-mi las inima acasa si sa plec in lumea larga. Ori asta e cea mai mare durere!! sa plec eu la munca si sa revin pentru a ajuta tara cu banii din afara?? De ce? De ce sa fiu nevoita sa ma despart de copii mei si de sotul meu? Pentru care tara sa ne jertfim? Dumnezeu si Maicuta Domnului sa ma ierte!..
Ai mare dreptate ! Astfel gandesc si eu si tare mi-e sila, nu atat de josnicia si mizeria din tara asta, cat de faptul ca nu se mai intrezaresc sperante sa se schimbe ceva si aceasta este cel mai dureros lucru ! Nu mai este demult o suparare sau un moft, ci o certitudine.

Tags
emigrare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Incinerarea este un pacat? rainer_ligia Eutanasia 108 06.03.2013 20:01:52
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31
Este iluzionismul pacat? Bunl Generalitati 2 05.09.2008 00:47:01