![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Parintele Paisie aghioritul spunea f. frumos, iar eu l-am citat de nenumarate ori cu aceasta afirmatie : ,,... traiti fiecare cum puteti, care mai bine care mai rau dar feriti-va de pacate ; impliniti poruncile lui D.zeu in viata voastra si veti vedea cu ochii vostrii minuni dumnezeiesti ! " Banii si credinta nu stau impreuna , precum apa cu uleiul . Evanghelia din duminica trecuta a fost tocmai despre folosirea bogatiei spre mintuire sau osinda. Lucrurile sunt clare , cei care sunt preocupati de facutul banilor nu sunt preocupati de mintuire si de D.zeu ! Credeti ca este minciuna ? Nu. Va propun sa recomandati prietenilor si apropiatilor vostrii, care se dau de ceasul mortii ca il iubesc pe Hristos, sa faca din acel moment in care ii veti vorbi precum a poruncit Hristos tinarului bogat care voia sa dobindeasca imparatia cerurilor sau si mai elocvent , stiind ca toate averile mici , mijlocii si mari au in ele lucruri necinstite, sa procedeze precum Zaheu , mai marele vamesilor (este si a II-a evanghelie la maslu) dind jumatate din avere strainilor iar la cei pe care i-a nedreptatit sa intoarca impatrit ... toate acestea precum am spus din dragoste pt. Hristos si mare grija pt. mintuirea sa ! Credeti ca in ziua de astazi avem sansa sa mai vedem la fel ? Nu va indoiti ! Ca atare, acolo unde sta banul ca imparat , in acea casa si la acei oameni , nu sta Hristos . Asa ca cine voieste , dintr-un motiv sau altul, sa agoniseasca o bruma mai mica sau mai mare de avere, fara a prinde chiar de veste si-a ales alt D.zeu . Deci, liber este omul in viata aceasta sa-si aleaga partea sa, stapinul sau ! Si-apoi isi pune energie multa pt. a sluji al sau stapin . A trai in Romania sau oriunde altundeva lucrurile sunt aceleasi , nu locul din lume in care savirsesti faptele dreptatii sau pacatele conteaza ci ce ,,apucaturi" ai si ce voiesti defapt ! Last edited by zaharia_2009; 22.08.2010 at 21:41:23. |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Sarac vs Bogat | AndruscaCIM | Generalitati | 46 | 09.01.2013 17:59:38 |
| Ce sunt visele? | ggmarius | Generalitati | 2 | 02.07.2011 13:33:28 |
| Razbunarea celui sarac | elisabeta cretu | Intrebari utilizatori | 5 | 24.05.2010 19:49:09 |
|
|