![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci, dumneavoastra domnule Preot Gheorghe, i-ati mentionat doamnei "manuela_m", sa ia aminte la niste versete. Din verificarea lor cu "Sfanta Scriptura" in fata, am descoperit cu surprindere ca ... nu se potriveste cu ce se citeste in Biserica Ortodoxa Romana (de ce oare ?!) si ce ati prezentat dumneavoastra. Atunci m-am gandit ca nu imi este asa de greu ca sa dau si crestinilor ortodocsi romani (care apartin de BOR) sa citeasca si "textul" aprobat de Patriarhia Romana in anul 2001 (www.dervent.ro/biblia.php - are textul complet, dar cu unele greseli sau www.patriarhia.ro - textul fara adnotari): [ VT ] Vechiul Testament [ Pr ] Proverbele lui Solomon [ Cap. 17 ] CAPITOLUL 17 Cearta și vrajba. 28 Cel ce împiedică rostirea unei vorbe grele e un om cu minte, iar omul care rabdă mult e un înțelept. Iac 1:19 Obs. : Unde este nebunul aicea ?! [ VT ] Vechiul Testament [ Pr ] Proverbele lui Solomon [ Cap. 15 ] CAPITOLUL 15 Roadele iscusinței. Mijloace împotriva păcatelor. 5 Cel fără minte își bate joc de învățătura tatălui său, dar cel ce-i păzește porunca e mai înțelept. În dreptatea prisositoare este multă putere, dar necredincioșii vor fi smulși din pământ cu rădăcini cu tot. Obs. nebun = om fara minte. De fapt "trageti spuza pe painea dumneavoastra" din simplul motiv ca vreti sa "crede(m) fara a cerceta", impotriva "Cuvantului" care ne indeamna dimpotriva ... sa "cercetam". [ VT ] Vechiul Testament [ Pr ] Proverbele lui Solomon [ Cap. 1 ] CAPITOLUL 1 Cum se dobândește și se pierde înțelepciunea. 7 Începutul înțelepciunii e frica de Dumnezeu <<f>>, iar cunoașterea e bună pentru toți cei ce o săvârșesc; evlavia față de Dumnezeu e începutul priceperii, iar cei necredincioși defaimă înțelepciunea și învățătura. Iov 28:28 Ps 110:10 Pr 9:10 Ecc 12:13 Sir 1:14 ------------------------------------------------ <<f>> Textual: „frica lui Dumnezeu“. Acest genitiv însă nu înseamnă câtuși de puțin că frica ar fi o însușire a lui Dumnezeu, ci caracterul ei excepțional, superlativ, așa cum este „omul lui Dumnezeu“. Despărțind-o de frica obișnuită, comună, care pune sufletul în dezordine, Sf. Grigorie Sinaitul o definește drept „veselie cu cutremur și cu multe lacrimi, când harul mângâie sufletul“. Monahul Calist și Monahul Ignatie Xanthopol împart frica de Dumnezeu în două categorii: aceea a începătorilor, ilustrată prin texte din Pr 1, 7; Ps 33, 11; Sir 2, 7; 2, 16, dar și prin spusele Cuviosului Isaac Sirul: frica de Dumnezeu e începutul virtuții și rodul credinței; a doua categorie, a celor cu viață duhovnicească îmbunătățită, este ilustrată de Ps 111, 1; Ps 127, 4 și Pr 10, 30, iar Sf. Petru Damaschin o atribuie celor aproape de desăvârșire duhovnicească: ea iubește virtutea și se teme de schimbare. T. M.: „Frica de Dumnezeu este începutul (principiul) cunoașterii“. Deci, doamna "manuela_m", la aceste "invataturi" s-a referit domnul Preot, atunci cand v-a "luat la rost". Asta binenteles, daca si dumneavoastra sunteti "Botezata" de un Preot care apartine de Biserica Ortodoxa Romana (in caz contrar, puteti ramane la ... traducerea pe care v-a dat-o domnul Preot, deoarece traducerea "Sfintei Scripturi" de care spun eu nu mai are importanta in cazul cand nu doriti sa o respectati - e simplu, nu ?!). A gresi este omeneste ! A persista in greseala .... il las pe domnul Preot sa ne spuna continuarea (ca sa nu se interpreteze de cineva ca imi permit sa-i dau eu lectii domnului Preot, cand ar trebui sa fie invers). |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pomenirea copiilor morti nebotezati. | georgeval | Generalitati | 27 | 16.02.2011 14:19:22 |
Copiii nebotezati au parte de slujba inmormantarii? | manuela_m | Intrebari utilizatori | 4 | 21.08.2010 18:23:53 |
Copil nascut cu un verset scris pe picior | adelin | Stiri, actualitati, anunturi | 22 | 07.02.2010 10:14:31 |
Inmormantarea copiilor nebotezati | huchohucho | Slujba inmormantarii | 0 | 06.02.2010 18:26:31 |
semnul de egalitate | mirelat | Generalitati | 51 | 27.02.2009 12:16:16 |
|