![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
"Vai voua carturarilor si fariseilor fatarnici!Ca dati zeciuiala din izma,din marar si din chimen,dar ati lasat partile mai grele ale Legii:judecata,mila si credinta;pe acestea trebuia sa le faceti si pe acelea sa nu le lasati.Calauze oarbe care strecurati tantarul si inghititi camila!Vai voua carturarilor si fariseilor fatarnici!Ca voi curatati partea din afara a paharului si a blidului,iar inauntru sunt pline de rapire si de lacomie.Fariseule orb!Curata mai intai partea dinauntru a paharului si a blidului,ca sa fie curata si cea din afara.Vai voua carturarilor si fariseilor fatarnici!Ca semanati cu mormintele cele varuite,care din afara se arata frumoase,inauntru sunt insa pline de oase de morti si de toata necuratia.Asa si voi,pe dinafara va aratati drepti oamenilor,inauntru insa sunteti plini de fatarnicie si faradelege."
Matei,23-28 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu stiu despre ce vorbesti tu acolo: unde am zis eu ca relatia trupeasca este jertfa? Imi pui cuvinte in gura ca sa dai bine? (fara suparare, dar sunt f grabita in dimineata asta si nu am timp sa caut, dar nu recunosc sa fi scris eu ca relatiile trupesti sunt jertfa.) Deci daca vrei sa pari drept.. chiar nu trebuie sa-mi demonstrezi mie sau altcuiva pe aici, are Cine sa te vada) Iar daca gresesc, arata-mi unde. Asta este altceva, ar fi un lucru bun. Sincer, cred ca ma confunzi, poate ai citit la altcineva. Despatimirea se poate face si in cadrul casatoriei, dupa cum ne-au demonstrat sfintii casatoriti. Sfanta Iuliana de Lazarevo a avut multi copii.. ce concluzie putem trage? Este un pacat sa te scarbesti de relatia trupeasca legiuita intre soti. Una este ce faci din jertfa pt Dumnezeu, cu totul altceva este scarba.. Voi reveni ca nu am destul timp (Iar postarea ta a doua... nu stiu exact ce vrei sa demonstrezi cu ea. Ar trebui, poate sa explici, ca citatul este cunoscut, dar nu este cunoscut scopul cu care l-ai postat) |
|
|||
|
|||
![]()
Doamne-ajuta sa nu ratacim de la adevarul despre credinta...Amin
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Pentru a evita extremele - adica sa nu consideram relatia trupeasca ca fiind un rau, dar nici sa reducem viata doar la aceasta relatie, voi da un citat al Sfantului Maxim Marturistorul:
"Nu mancarurile sunt rele, ci lacomia pantecelui; nici facerea de prunci, ci curvia; nici banii, ci iubirea de bani. Iar daca-i asa, nimic nu e rau din cele ce sunt, decat reaua intrebuintare". (Sfantul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
Ma manii cand aud ca relatia trupeasca este dupa modelul iubirii dintre Hristos si Biserica...dupa cum rataceste anna21...Voi nu v-ati mania auzind aceasta blasfemie????Am mai auzit de filosofii din astea fariseistice...la gura suntem buni,fapte nu prea avem...
|
|
||||
|
||||
![]()
Pentru cei casatoriti iubirea nu se rezuma doar la a vorbi unul cu altul, ci si la unirea trupeasca. Asa ca e cazul sa nu te mai manii. Si nu uita ca mania e un mare pacat.
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu ma consider un aparator al credintei mele ortodoxe,traita si marturisita dupa cum faceau stramosii nostri,domnitorii cei care si-au aparat credinta pana la sange,nicidecum persiflata si schimonosita din indemnul diavolului, dupa reguli moderne,globalizate si secularizate...si a te mania pe o mare erezie nu este un pacat,dupa cum insusi Mantuitorul a marturisit...sa avem taria duhovniceasca sa traim in Hristos,nu sa ne schimonosim brat la brat cu satana,ca rad sectarii de noi...popor ortodox ce suntem....
|
|
||||
|
||||
![]()
Draga, viata din casa ta nu poate fi si viata din casa altuia. Stii foarte bine ca un duhovnic poate da sfaturi diferite pentru a scapa de un pacat. Asa ca lasa-i pe duhovnicii lor sa-i sfatuiasca, nu te amesteca in viata nimanui, caci viata nu se traieste dupa retete.
|
|
|||
|
|||
![]()
Credeam ca se discuta intre crestini ortodocsi aici,intr-un mod constructiv si mantuitor,dar se vede treaba ca nu...atunci sa tacem pentru ca si tacerea e mantuitoare!Amin...
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre desfranarea intre sot si sotie | ionut12 | Generalitati | 136 | 14.05.2011 13:04:54 |
Yoghinii sustin ca Hristos lauda desfranarea | costel | Generalitati | 78 | 17.03.2011 10:50:13 |
Intrebare: Desfranarea | gmariusg | Generalitati | 58 | 02.12.2010 21:44:18 |
Desfranarea intre sot si sotie part 2 | ionut12 | Generalitati | 20 | 16.11.2010 08:06:45 |
Desfranarea | kindly | Generalitati | 31 | 09.11.2010 13:53:39 |
|