![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
S-a terminat cu epoca aceea de hei-rup..tinerii PENTRU ROMANIA sunt in prezent, si bine fac, PENTRU EI...isi cauta asa cum pot si ei saracii, sontic-sontic..drumul in viata, fie prin emigrare, fie prin tara cu Doamne Ajuta, daca ai calificari bune! Insa ce este clar , NAIVI NU MAI SUNT! Last edited by andreicozia; 23.08.2010 at 19:40:01. |
|
|
||||
|
||||
|
DE-AM SĂ UIT...
Iubită mamă de-am să uit, Cum dulce tu m-ai legănat, În miez de nopți Sub ale prispei albe bolți, Să fiu iertat! Iubite tată de-am să uit, Coasa ce-n mână tu mi-ai dat Și primul snop, Ce-n dimineață l-am legat, Să fiu iertat! Iubite dascăl, de-am să uit Întâiul "A", ce-am desenat Tremurător Sub aurul castanilor, Să fiu iertat! Iubita mea de voi uita Întâiul "Te iubesc" rostit, În parc târziu, Lângă lacul argintiu, Să fiu iertat! Copilul meu, de-ți voi uita Întâiul gângurit sfios, Ce m-a chemat În noapte lângă micu-ți pat, Să fiu iertat! Prietene, de voi uita Priceperea, căldura ta, Ce-n munca mea Mereu cu drag mă ajuta, Să fiu iertat! Dar dacă-n luptă voi uita, Prin plumb, prin foc și prin nămeți, Cuvântul ce ți-am dat cu jurământ, Tu, Patria mea, Să nu mă ierți! P.S. - Nu cunoaștem numele autorului poeziei. |
|
|
||||
|
||||
|
Am mai auzit aceste versuri, din pacate nu stiu nici eu autorul. Frumoase versuri!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|
|||
|
|||
|
Patria unui crestin trebuie sa fie Imparatia Cerurilor...
|
|
|
|||
|
|||
|
Aceasta este pe primul loc, in timp ce pe locul doi se afla ce-a de pe pamant, ca tot Dumnezeu ne-a dat-o !
|
|
|
||||
|
||||
|
Dar să nu o idealizăm pe cea de pe locul II.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|
||||
|
||||
|
Eu zic sa nu amestecam lucrurile- iubirea de Dumnezeu este unica si inconfundabila, iubirea de parinti, de frati , de sot, de copii, de semeni are fiecare propria particularitate- nu vad gresit cu nimic sa-ti iubesti patria - cat de nobil este sentimentul dragostei de tara si are atatea sensuri adanci!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|
|||
|
|||
|
Fara sa te acuz pe tine cu ceva, insa eu cred ca multi dintre romani expatriati sau auto-exilati, in special din cei ce scuipa azi pe Romania si tot neamul de acasa, ar fi trebuit sa se nasca in Sahara !
Baieti, de ce nu va induceti o amnezie, sa uitati cu adevarat de neam si tara, ca sa nu ne mai tocati pe noi nervos cu expatrierea...??? Last edited by IonelS; 23.08.2010 at 22:05:14. |
|
|
|||
|
|||
|
Da, poate pentru un tinar care sta acasa cu mama si tata si viseaza la cai verzi pe pereti sau pentru un pensionar care asteapta postasul sa-i aduca banii...pentru restul lumii lucrurile se complica.
|
|
|
|||
|
|||
|
Dar pentru Iisus care mergea in lume fara nimic asupra Sa, era simplu sau complicat? iar cand a zis: "Cereti si veti primi", a mintit sau a zis adevarul? Daca cuvintele Domnului sunt cai verzi pe pereti, atunci nu mai am nimic de zis. Eu insa am simtit pe pielea mea ca sunt foarte adevarate...
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ajutati o famile aflata intr-um mare necaz!! | gadescum | Umanitare | 1 | 24.01.2009 20:48:25 |
|
|