Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.08.2010, 00:23:17
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Deocamdată, capul Bisericii mele, locțiitorul lui Cristos, spală picioarele tinerilor apostoli. Dar în cazul dv ? Dv când v-a spălat picioarele ultima dată pastorul ? Dar profetesa dv Elena G. Albu, avea acest obicei la liturghia sâmbătală ?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 00:26:07
Scotianul
Guest

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dar profetesa dv Elena G. Albu, avea acest obicei ?
,,Elena Albu"...foarte tare frate Un fel de Nuti Albu? :)
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 01:00:47
vasinec77 vasinec77 is offline
Banned

Data înregistrării: 21.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Deocamdată, capul Bisericii mele, locțiitorul lui Cristos, spală picioarele tinerilor apostoli. Dar în cazul dv ? Dv când v-a spălat picioarele ultima dată pastorul ? Dar profetesa dv Elena G. Albu, avea acest obicei la liturghia sâmbătală ?
Cu ocazia fiecarei Sfinte Impartasanii, noi ne spalam picioarele unii altora, asa cum ne-a invatat Domnul Iisus Hristos. Pastorul participa la acest ritual al umilintei si slujirii, la fel ca orice simplu credincios.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 01:07:10
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec77 Vezi mesajul
Cu ocazia fiecarei Sfinte Impartasanii, noi ne spalam picioarele unii altora, asa cum ne-a invatat Domnul Iisus Hristos. Pastorul participa la acest ritual al umilintei si slujirii, la fel ca orice simplu credincios.
La noi este altfel. Mai intii ne calcam in picioare dupa care ne cerem iertare unii la altii.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 01:44:32
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Dar de ce va spalati unii altora picioarele? V-ati curatat in rest de toate pacatele si doar picioarele va sunt murdare, asa ca in cazul apostolilor?!?
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 04:47:06
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Dar de ce va spalati unii altora picioarele? V-ati curatat in rest de toate pacatele si doar picioarele va sunt murdare, asa ca in cazul apostolilor?!?
Dar oare prostituata Maria Magdalena era spalata de pacate de a trecut la spalat de picioare cu parul ei?
Pe asta cu curatia sufleteasca inainte de spalat de picioare de unde ai mai scos-o?
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 22:04:24
adiandrea6 adiandrea6 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.08.2010
Locație: Franta, Lille
Implicit

Citat:
Ce frumos!! Unde se intampla asta? As dori si eu sa particip daca se poate.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 22:41:26
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
Atentie, mare atentie la ce vreti sa participati!
Oare nu va este suficienta jertfa Mantuitorului, care se savarseste la fiecare Sf. Liturghie, in Biserica noastra Ortodoxa?
Vechi 28.08.2010, 13:34:38
adiandrea6 adiandrea6 is offline
Banned

Data înregistrării: 19.08.2010
Locație: Franta, Lille
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Atentie, mare atentie la ce vreti sa participati!
Oare nu va este suficienta jertfa Mantuitorului, care se savarseste la fiecare Sf. Liturghie, in Biserica noastra Ortodoxa?
Nu, pentru ca se ajunge prea greu la ea in Biserica Ortodoxa, asa ca de ceva ani de zile o primesc de la catolici, chiar daca le zic mereu ca sunt ortodoxa, nu ma refuza niciodata, si nici nu incearca vreodata sa ma converteasca. Chiar dimpotriva, am discutii foarte interesante cu ei, atat cu preotii lor dar si cu laicii, care, vorbesc despre laici acum, majoritatea nici macar nu stiu daca ortodocsii sunt tot crestini ca si catolicii. (traiesc in Franta, nu ma refer aici la romani) Asa ca pretentia ortodocsilor de a deveni toti crestinii in Biserica Ortodoxa este lipsita de orice suport real.
Reply With Quote
Vechi 27.08.2010, 20:37:43
vasinec77 vasinec77 is offline
Banned

Data înregistrării: 21.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
Asta se intampla intr-una din bisericile crestine, care se straduieste sa faca voia lui Dumnezeu, dupa Cuvantul Sau. Daca vreti sa participati la asa ceva, in modul cel mai sincer, mi-as dori ca acest lucru (si tot ce este dupa voia lui Dumnezeu) sa se intample in biserica dvs. Nu cred ca este un lucru bun ca oamenii sa se mute dintr-o biserica in alta ci, bisericile sa se intoarca la Cuvantul lui Dumnezeu, spre bucuria oamenilor si slava Domnului. Decat sa vina un om in biserica mea mai bine s-ar reforma bisericile, pentru ca oamenii sa ramana in ele.

Totusi, daca acest lucru nu se poate, Dumnezeu va va calauzi.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
cina cea de taina, paine dospita, paine nedospita, pesach

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuitorul si zambetele Eliana Generalitati 36 19.06.2012 15:59:59
Sa-l visam pe Mantuitorul tigerAvalo9 Generalitati 14 25.08.2011 11:48:50
A cina cu necunoscuti Anca-Miha Generalitati 34 18.12.2008 23:39:27