![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Deocamdată, capul Bisericii mele, locțiitorul lui Cristos, spală picioarele tinerilor apostoli. Dar în cazul dv ? Dv când v-a spălat picioarele ultima dată pastorul ? Dar profetesa dv Elena G. Albu, avea acest obicei la liturghia sâmbătală ?
|
|||
|
|||
|
,,Elena Albu"...foarte tare frate
|
|
|
|||
|
|||
|
Cu ocazia fiecarei Sfinte Impartasanii, noi ne spalam picioarele unii altora, asa cum ne-a invatat Domnul Iisus Hristos. Pastorul participa la acest ritual al umilintei si slujirii, la fel ca orice simplu credincios.
|
|
|
|||
|
|||
|
La noi este altfel. Mai intii ne calcam in picioare dupa care ne cerem iertare unii la altii.
|
|
|
|||
|
|||
|
Dar de ce va spalati unii altora picioarele? V-ati curatat in rest de toate pacatele si doar picioarele va sunt murdare, asa ca in cazul apostolilor?!?
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pe asta cu curatia sufleteasca inainte de spalat de picioare de unde ai mai scos-o? |
|
|
|||
|
|||
|
Ce frumos!! Unde se intampla asta? As dori si eu sa particip daca se poate.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Oare nu va este suficienta jertfa Mantuitorului, care se savarseste la fiecare Sf. Liturghie, in Biserica noastra Ortodoxa?
|
|||
|
|||
|
Nu, pentru ca se ajunge prea greu la ea in Biserica Ortodoxa, asa ca de ceva ani de zile o primesc de la catolici, chiar daca le zic mereu ca sunt ortodoxa, nu ma refuza niciodata, si nici nu incearca vreodata sa ma converteasca. Chiar dimpotriva, am discutii foarte interesante cu ei, atat cu preotii lor dar si cu laicii, care, vorbesc despre laici acum, majoritatea nici macar nu stiu daca ortodocsii sunt tot crestini ca si catolicii. (traiesc in Franta, nu ma refer aici la romani) Asa ca pretentia ortodocsilor de a deveni toti crestinii in Biserica Ortodoxa este lipsita de orice suport real.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Totusi, daca acest lucru nu se poate, Dumnezeu va va calauzi. |
![]() |
| Tags |
| cina cea de taina, paine dospita, paine nedospita, pesach |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Mantuitorul si zambetele | Eliana | Generalitati | 36 | 19.06.2012 15:59:59 |
| Sa-l visam pe Mantuitorul | tigerAvalo9 | Generalitati | 14 | 25.08.2011 11:48:50 |
| A cina cu necunoscuti | Anca-Miha | Generalitati | 34 | 18.12.2008 23:39:27 |
|
|