Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.08.2010, 21:54:40
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
Pana acum am primit marturii directe si indirecte de la ortodocsi, catolici, baptisti, si daca nu ajunge, lista o sa se mareasca, pentru ca tocmai am inceput sa studiezi mai indeaproape biserica anglicana, care si ei au taina Euharistiei, si o sa vad ce marturii o sa apara si de aici.
Ce treabă au baptiștii cu Sfânta Euharistie ?? Nu-ți dai seama că ești penibilă ?? Baptiștii mănâncă și ei o pâine, beau un pahar cu vin ca să facă rememorări. Ei nu Îl au pe Iisus Hristos în așa-zisa lor "împărtășanie"; cina lor este făcută doar din pâine și vin fără ca acestea să se transforme în trupul și sângele Domnului și Dumnezeului Iisus Hristos, deci așa-zisa lor împărtășanie nu este decât un ritual care nu are nici cea mai mică putere de a împărtăși credincioșii cu Viața veșnică prezentă în trupul și sângele lui Iisus Hristos și prezentă deplin în trupul transfigurat de după înviere !!
Vechi 24.08.2010, 22:10:43
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adiandrea6 Vezi mesajul
Iar apa nu se impleteste cu vinul, ci se amesteca. De ce atunci s-a pastrat acest ritual care arata tocmai amestecarea si nicidecum impletirea?
Nu cunosc exact semnificația amestecării vinului cu apa, din cauza slabei mele pregătiri în domeniul liturgicii. Dar, mă îndoiesc că ar putea simboliza amestecarea firilor și cred că explicația trebuie căutată în altă parte. Am să caut și am să revin, dacă nu ne explică cineva cu mai multă doxă.

Citat:
Au fost destui martiri si dintre ortodocsi.
Au fost. Particularitatea martirilor uniți a fost aceea că ei erau episcopi. Ei erau cei care conduceau Biserica, nu erau cei conduși. Când, din dorința de a nu te rupe de Biserică, dai palatul episcopal pe celula temniței și dai onorurile lumești cu care te-ai învățat pe cununa de spini a lui Cristos, e un pic altceva. Și când toți cei 12 episcopi fac asta, nu poți să nu te miri cât de mare este credința lor și nu poți să nu dorești să fii asemenea lor.

Citat:
Iar purcederea Duhului Sfant si de la Fiul, tot nu am inteles care sunt sfintii parinti care au formulat aceasta dogma, nu ai scris nici un nume concret.
Am dat de mai multe ori pe acest subforum nume concrete și citate din sfinții părinți care ne învață despre purcederea Duhului Sfânt de la Tatăl și de la Fiul. Sf Vasile cel Mare, Sf Atanasie și Sf Maxim Confesorul sunt dintre cei mai cunoscuți. Dacă engleza vă e accesbilă, iată doua articole pe această temă:
-primul, cu accent pe latura dogmatică a controversei: http://www.bringyou.to/apologetics/a52.htm
-al doilea, cu accent pe latura istorică a controversei: http://www.newadvent.org/cathen/06073a.htm

Dacă doriți, putem dezvolta subiectul pe topicul consacrat problemei Filoque. Să revenim la subiectul papalității, despre care e vorba aici.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 24.08.2010 at 22:17:09.
Vechi 24.08.2010, 22:15:03
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu cunosc exact semnificația amestecării vinului cu apa, din cauza slabei mele pregătiri în domeniul liturgicii. Dar, mă îndoiesc că ar putea simboliza amestecarea firilor și cred că explicația trebuie căutată în altă parte. Am să caut și am să revin, dacă nu ne explică cineva cu mai multă doxă.

Au fost. Particularitatea martirilor uniți a fost aceea că ei erau episcopi. Ei erau cei care conduceau Biserica, nu erau cei conduși. Când, din dorința de a nu te rupe de Biserică, dai palatul episcopal pe celula temniței și dai onorurile lumești cu care te-ai învățat pe cununa de spini a lui Cristos, e un pic altceva. Și când toți cei 12 episcopi fac asta, nu poți să nu te miri cât de mare este credința lor și nu poți să nu dorești să fii asemenea lor.
Erau degeaba episcopi ai unei false biserici !
Vechi 24.08.2010, 22:25:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
"Masonii sunt fii lui Dumnezeu" - evident, toti oamenii sunt fii lui Dumnezeu, inclusiv masonii. Ca unii fii au plecat in tari straine sa bea partea lor de avere, asta e alta problema, dar ei raman fii, chiar daca fii ratacitori.
Domnule "creștin" "catolic", astfel de afirmații parcă sunt venite din partea oricui altcuiva dar nu din partea unui creștin. Se pare că dumneata confunzi grav noțiunile de creație a lui Dumnezeu și fiu al lui Dumnezeu și încerci să amesteci lucrurile cu o perversitate extrem de periculoasă, însă astfel de alunecări aberante deja nu mai sunt o surpriză în "biserica" "catolică". Ceea ce ai afirmat denotă într-un mod mai mult decât evident că dumneata nu prea mai ai nici o tangență cu adevăratul creștinism, lucru care nu este de mirare din moment ce agenda "catolică" are planuri de globalizare și de stăpânire jurisdicțională a lumii.

"Și celor câți L-au primit, care cred în numele Lui, le-a dat putere ca să se facă fii ai lui Dumnezeu, care nu din sânge, nici din poftă trupească, nici din poftă bărbătească, ci de la Dumnezeu s-au născut." (Ioan 1:12-13)

"Căci toți sunteți fii ai lui Dumnezeu prin credința în Hristos Iisus." (Galateni 3:26)

"Căci câți sunt mânați de Duhul lui Dumnezeu sunt fii ai lui Dumnezeu. Pentru că n-ați primit iarăși un duh al robiei, spre temere, ci ați primit Duhul înfierii, prin care strigăm: Avva! Părinte! Duhul însuși mărturisește împreună cu duhul nostru că suntem fii ai lui Dumnezeu. Și dacă suntem fii, suntem și moștenitori - moștenitori ai lui Dumnezeu și împreună-moștenitori cu Hristos, dacă pătimim împreună cu El, ca împreună cu El să ne și preamărim." (Romani 8:14-17)

"Vedeți ce fel de iubire ne-a dăruit nouă Tatăl, ca să ne numim fii ai lui Dumnezeu, și suntem. Pentru aceea lumea nu ne cunoaște, fiindcă nu L-a cunoscut nici pe El. Iubiților, acum suntem fii ai lui Dumnezeu și ce vom fi nu s-a arătat până acum. Știm că dacă El Se va arăta, noi vom fi asemenea Lui, fiindcă Îl vom vedea cum este." (1 Ioan 3:1-2)

"Altădată erați întuneric, iar acum sunteți lumină întru Domnul; umblați ca fii ai luminii!" (Efeseni 5:8)

"Cât aveți Lumina, credeți în Lumină, ca să fiți fii ai Luminii. Acestea le-a vorbit iisus și, plecând, S-a ascuns de ei." (Ioan 12:36)

"Căci voi toți sunteți fii ai luminii și fii ai zilei; nu suntem ai nopții, nici ai întunericului." (1 Tesaloniceni 5:5)

Deci domnule "creștin" "catolic", cum poți să îți permiți să afirmi asemenea enormități, asemenea aberații fără de margini, asemenea elucubrații pline de amăgire și de minciună ?? După credința creștină cea adevărată, fii ai lui Dumnezeu sunt doar cei care se nasc de la Dumnezeu, cei care cred în Iisus Hristos ca Mântuitor și ca Fiu al lui Dumnezeu și ca adevărata Lumină, cei care sunt mânați de Duhul lui Dumnezeu, cei care cred în Lumină și care urmează Lumina !!! Aceștia sunt după adevărata credință creștină fii ai lui Dumnezeu; cei care nu fac acestea nu sunt fii ai lui Dumnezeu, sunt doar oameni creați de Dumnezeu și atât !!! De unde reiese că dumneata nu ai nici un habar despre ce înseamnă a fi fiu al lui Dumnezeu după credința creștină revelată de Dumnezeu și rezultă mai mult decât evident că nu ești un creștin, ci ești probabil un nou "iluminat", cu mască de creștin, care vrea să mistifice Revelația Dumnezeiască !!

Masonii deci nu intră și nici nu pot intra în categoria fiilor lui Dumnezeu, pentru că ei nu îndeplinesc condițiile specificate de Revelația Dumnezeiască ! Mai mult, ei nu doar că nu sunt fii ai Luminii care este Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Lumină din Lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, Unul-Născut Care din Tatăl S-a născut mai înainte de toți vecii, nu doar că Iisus Hristos nu este Lumina lor, ci ei au o cu totul altă "Lumină", una neștiută decât de ei, care nu este Iisus Hristos și nu se identifică cu Fiul lui Dumnezeu, Lumina creștinilor !!! Asemenea, ei nu sunt călăuziți de Duhul lui Dumnezeu, Duhul Sfânt, Duhul Adevărului, ci de un cu totul alt duh, sau alte duhuri, străin complet de Duhul lui Dumnezeu !! Deci masonii nu sunt fii ai lui Dumnezeu, ci sunt cunoscători ai unei alte "Lumini", care este însă respinsă de fiii lui Dumnezeu pentru că "cunosc glasul lui. Iar după un străin, ele nu vor merge, ci vor fugi de el, pentru că nu cunosc glasul lui. (Ioan 10:4-5)

Deci domnule "creștin" "catolic" dacă ai venit aici pe un forum creștin să ne umpli capul cu mistificări ale Revelației Divine, nu ai făcut decât să arăți tuturor că habar nu ai despre ce înseamnă a fi creștin și că scopul dumitale este mistificarea Revelației după părerile dumitale personale, sau împrumutate de la alții, păreri care însă nu au nimic în legătură cu Adevărul Revelat de Dumnezeu. Însă probabil că dumneata, spre deosebire de cei care sunt cu adevărat creștini, ești prea ocupat cu răspândirea unei noi evanghelii, a evangheliei sociale care vrea să aducă bunăstare materială și dezvoltare umană integrală; trebuie că evanghelia care cerea creștinilor să devină sfinți și fii ai lui Dumnezeu este prea învechită pentru dumneata, evanghelia lui Iisus Hristos probabil că este depășită din punctul dumitale de vedere și simți nevoia unei noi evanghelii pentru o nouă ordine mondială globalizată !

Așteptăm în continuare să ne demonstreze un papistaș cum masonii, care nu cred în Iisus Hristos și au o altă Lumină drept călăuză și adevăr, sunt fii ai lui Dumnezeu, când sfântul Ioan evanghelistul spune foarte clar că Dumnezeu le-a dat putere să se facă fii ai lui Dumnezeu doar acelora care au crezut în Iisus Hristos și pentru care Iisus Hristos este Lumina !!!
Vechi 24.08.2010, 22:31:13
f10ryn f10ryn is offline
Junior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Exclamation Salut

Daca vreti sa stiti ce este catolicismul si papismul cititi cartea "Convertirea mea la Ortodoxie" de P.S.Pavel de Bellester Episcop de Nazians.E aparuta in 2010 la editura Nemesis si e ieftina.Fiecare dogma a lor care difera fata de noi ortodocsii,este analizata si explicata i combatuta.Sper sa va fie de folos.
Vechi 24.08.2010, 23:27:42
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Imi permit sa-mi dau si eu cu parerea, din vagi amintiri.. nu este cumva vorba despre sangele si apa ce au curs din coasta Mantuitorului pe Cruce ?
Vechi 25.08.2010, 00:15:14
Banned

Implicit

Citat:
Imi permit sa-mi dau si eu cu parerea, din vagi amintiri.. nu este cumva vorba despre sangele si apa ce au curs din coasta Mantuitorului pe Cruce ?
Așteptăm în continuare să ne demonstreze un papistaș cum masonii, care nu cred în Iisus Hristos și au o altă Lumină drept călăuză și adevăr, sunt fii ai lui Dumnezeu, când sfântul Ioan evanghelistul spune foarte clar că Dumnezeu le-a dat putere să se facă fii ai lui Dumnezeu doar acelora care au crezut în Iisus Hristos și pentru care Iisus Hristos este Lumina !!!
Vechi 25.08.2010, 08:53:22
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Am gasit un articol in care se explica mai pe larg problema apei din Sfantul Potir:

http://www.ewtn.com/library/liturgy/zlitur39.htm

Pe scurt:

1. Se pare ca, din punct de vedere istoric, obiceiul timpului era amestecarea vinului cu apa, deci e foarte probabil ca insasi Mantuitorul la Cina cea de Taina sa fi baut apa cu vin;

2. Apa semnifica oamenii, Biserica, care se amesteca cu Sangele Mantuitorului.
Vechi 25.08.2010, 09:36:00
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Citat:
Am gasit un articol in care se explica mai pe larg problema apei din Sfantul Potir:

http://www.ewtn.com/library/liturgy/zlitur39.htm

Pe scurt:

1. Se pare ca, din punct de vedere istoric, obiceiul timpului era amestecarea vinului cu apa, deci e foarte probabil ca insasi Mantuitorul la Cina cea de Taina sa fi baut apa cu vin;

2. Apa semnifica oamenii, Biserica, care se amesteca cu Sangele Mantuitorului.
"Se pare" ? Nimic nu era lasat la voia intamplarii langa Hristos ! Ce apa si vin ? Parca ai fi arheolog, cu aproximari si datari carbon ....
Vechi 25.08.2010, 11:29:34
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Mai am de postat o gramada ! Multa, multa informatie muncita despre Biserica Catolica ! Multa istorie catolica ! Adevaruri incomode ! Voi sa aveti energie sa cititi ! Lectura placuta !
Așteptăm cu nerăbdare și alte informații despre Biserica "Catolică".
Subiect închis

Tags
primatul papal, roma, vatican