Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.08.2010, 02:04:36
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Aaaa, deci este o "chestiune" de a ta, o mica vendeta personala a parintilor... din moment ce copilul HABAR NU ARE DE ACEST LUCRU!

Intrebare
Oare consideri ca s-a produs taina cununiei daca te cununi cu un barbat /femeie inconstienta? sa zicem ametita de bautura sau pe antidepresante puternice care te fac sa umbli ca teleghidat?...evident ca nu, deoarece ea/el nu a consimtit CONSTIENT acest ritual care s-a desfasurat ASUPRA lui/ei.

De ce Botezul ar fi ca facind parte din alta categorie?
De unde stii ca nu are habar copilul cand e botezat? Ai vorbit cu vreunul si ti-a spus? Copilul la botez este pasiv, caci este botezat de catre cineva. In schimb Duhul Sfant este Cel Care face botezul si sterge pacatul adamic.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 03:39:10
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
De unde stii ca nu are habar copilul cand e botezat? Ai vorbit cu vreunul si ti-a spus? Copilul la botez este pasiv, caci este botezat de catre cineva. In schimb Duhul Sfant este Cel Care face botezul si sterge pacatul adamic.
La mine este evident faptul ca bebelusul este inconstient de ce i se intimpla si se vede de la o posta pentru orice observator, in schimb tu nu ai cum sa-mi demonstrezi ca are habar. L-ai intrebat oare si ti-a raspuns ca este constient?:)

Am participat la botezuri de adulti si copii de 7-8 si 12 ani si este cu totul altceva!

Inca ceva,
La botez bebelusul este pasiv? :))))))) iar ai noroc de asemenea cazuri si eu nu stiu cum fac ca dau numai peste bebelusi isterizati care urla si tipa inrositi de efort pina nu ajung inapoi la mama in brate.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 09:42:36
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
iti zic eu cand, atunci cand se fac exorcizarile si afundarile in apa..
Danute ma faci sa rad :) Parca ziceai ca nu tipa, nu zbiara in timpul botezului ...
In fine. Dar nu e normal sa inceapa sa zbiere atunci cand este bagat intr-un mediu cu care nu mai este obisnuit?
Sa nu-mi spui ca de fapt urla dracul din el :)
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 09:49:32
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Botezul este necesar mântuirii. Aceasta este credința Bisericii Catolice. Până nu de mult, aceasta era și credința Bisericii Ortodoxe. Dar, din câte văd, duhul protestantismului își face de cap și în BOR. Felicitări, dnă Cristina, pentru că sunteți printre puținii (alături de pr. Gheorghe) care apărați ortodoxia credinței în această problemă, în contra iubiriștilor care pretind a fi un adevăr de credință că toți copiii se mântuiesc, indiferent că sunt botezați sau nu.
Pentru aceștia din urmă, am o întrebare: voi vă mai botezați copiii ? Dacă da, de ce ?
O fi necesar ... dar nu obligatoriu.
As putea sa-ti dau multe exemple de pagani, pe care ii gasesti in calendar.
Dar pentru acestia s-au inventat concepte precum "botezul sangelui" sau "botezul dorintei".
Insa pentru bietii copilasi bisericile nu s-au straduit sa gaseasca vreun astfel de concept.
Pe scurt ... nu se mantuiesc.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 10:49:26
Samy02's Avatar
Samy02 Samy02 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.02.2010
Locație: Romania
Implicit

Privind stirile de la tv in legatura cu acei copii, care efectiv au ‘fiert ‘ la 200 de grade …of, Doamne….. sunt atat de micuti si au o forta fantastica de a lupta……nu poti spune in astfel de momente decat: Mare este Dumnezeu……celor ce privim nu ne ramane decat rugaciunea, sa le dea Maicuta Domnului tuturor celor ce au grija de acesti copii , multa putere si sanatate …….
Stiu ce inseamna sa ai in familie un om in copilaria caruia a trebuit sa treaca prin trauma pe care o trec acesti copii, ramai marcat si complexat de acele arsuri…..este o povara foarte grea ptr acesti micuti in viitor….dar sa le dea Dumnezeu putere si sanatate …..Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 15:57:46
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
La mine este evident faptul ca bebelusul este inconstient de ce i se intimpla si se vede de la o posta pentru orice observator, in schimb tu nu ai cum sa-mi demonstrezi ca are habar. L-ai intrebat oare si ti-a raspuns ca este constient?:)

Am participat la botezuri de adulti si copii de 7-8 si 12 ani si este cu totul altceva!

Inca ceva,
La botez bebelusul este pasiv? :))))))) iar ai noroc de asemenea cazuri si eu nu stiu cum fac ca dau numai peste bebelusi isterizati care urla si tipa inrositi de efort pina nu ajung inapoi la mama in brate.
Există o comunicare, dragă Andrei, a bebelușului , așa cum îi spui tu, încă din pântece cu mama lui , este influențat de cele bune și mai puțin bune aflate în exteriorul lui . Educația începe într un anumit fel chiar din pântecele mamei, așa că dragul meu greșești mult în cele scrise de tine !
Vechi 24.08.2010, 16:42:41
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Inca ceva,
CAnd am spus "pasiv", m-am gandit ca preotul este cel care face totul, iar bebelusul se supune. Intr-adevar ei tipa inainte de botez, dar ca prin minune se linistesc dupa. Oare de ce?!?

In ceea ce priveste efectul botezului la omul care nu este constient de ceea ce se intampla, ca o paralele la botezul bebelusului, voi aminti de botezul prietenului Cuv. Augustin. Iata ce scrie Cuv. Augustin in Confesiunile sale:

"Ce ai facut Tu atunci, o, Dumnezeule al meu, cat de nepatruns este adancul judecatilor Tale? Caci atunci cand acela suferea de friguri, a zacut multa vreme in nesimtire, intr-o sudoare de moarte, si exact atunci cand cei din jurul sau isi pierdusera speranta, a fost botezat fara ca el sa-si dea seama, eu neputand sa ma preocup de lucrul acesta si banuind ca sufletul lui pastreaza mai degraba ceea ce primise mai intai de la mine si nu ceea ce se petrecea in trupul unuia care isi pierduse cunostinta. Insa realitatea era cu totul alta; caci el si-a revenit si s-a facut sanatos. Si imediat ce am putut sa stau de vorba cu el - de buna seama, am putut de indata ce a putut si el, fiindca nu ma indepartasem de el si depindeam foarte mult unul de altul, - am incercat sa-l fac sa rada, la gandul ca si el va rande impreuna cu mine de botezul pe care abia il primise, intr-un moment in care era cu totul absent cu mintea si cu simtirea; dar el aflase ca primise botezul. Drept care m-a izgonit ca pe un dusman si m-a sfatuit cu o uimitoare si neasteptata franchete ca, daca mai doresc sa-i fiu prieten, sa incetez a-i mai spune asemenea lucruri." (Confesiuni, pg.156)
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 22:32:43
Bast-et Bast-et is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Bast-et
Angry

http://www.ziuaonline.ro/eveniment/r...giulesti-.html

Vai, sper din toata inima sa fie numai o minciuna nesimtita.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 22:51:19
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Bast-et Vezi mesajul
http://www.ziuaonline.ro/eveniment/r...giulesti-.html

Vai, sper din toata inima sa fie numai o minciuna nesimtita.
Excelentă știre ! Mulțumim pentru ajutorul tău ! Încă o dovadă că Sf. Stelian a mijlocit pentru suflețelele lor și sunt unde nu se poate mai bine . Facă-se voia Domnului ! Amin !
Vechi 24.08.2010, 23:21:21
Bast-et Bast-et is offline
Senior Member

Data înregistrării: 08.07.2010
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Bast-et
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Excelentă știre ! Mulțumim pentru ajutorul tău ! Încă o dovadă că Sf. Stelian a mijlocit pentru suflețelele lor și sunt unde nu se poate mai bine . Facă-se voia Domnului ! Amin !
Excelenta stire? Cum poti sa spui asa ceva? Are mai multa valoare sa salvezi o iconita decat copiii aia nevinovati? Dumnezeu cu toata bunatatea sa ar face asa ceva??? Nu pot sa cred, nu-mi vine sa cred!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Tragedie in Germania Hector Stiri, actualitati, anunturi 27 09.08.2013 10:09:09
Tragedie Hartford Generalitati 77 26.12.2012 00:01:13
Tragedie : Un preot unitarian si-a ucis copiii in biserica , apoi s-a sinucis cristiboss56 Generalitati 17 28.06.2010 13:17:20