Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.08.2010, 23:12:08
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Postul nu e supraviețuire , mare confuzie și mai ales GREȘALĂ ! O iau ca o glumă semicreștină, dar ca o glumă de seară, și nimic mai mult !
Sigur că a fost doar o glumă! Dacă m-aș fi îndoit că că va fi luată altfel decât ca glumă nu scriam.
Acei care mă cunosc știu că uneori mai fac și haz de necaz!
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 23:12:28
enculescunicoleta enculescunicoleta is offline
Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Implicit Si eu am nevoie de bani

Se spune, in popor, ca "Banul este ochiul" celui rau. Insa, in realitate, banul, in ziua de azi, iti da posibilitatea:
- sa-ti cumperi medicamentele necesare pentru a-ti mentine sanatatea la un nivel acceptabil;
- sa-ti faci tratamentele recomandate;
- sa-ti faci operatiile (interventiile chirurgicale) urgente;
- sa-ti cumperi mancare;
- sa-ti cumperi haine;
- sa-ti cumperi incaltamintea ortopedica recomandata;
- sa-ti platesti ratele, datoriile.
(Nu ma refer la mancare, haine si incaltaminte de lux!)
Fara bani, ai putea face toate acestea????? EU CRED CA NU!
Eu am lucrat, pentru ca dintr-o pensie de invaliditate de 300 si 400 lei nu imi puteam cumpara medicamentele, nu puteam urma tratamentele recomandate, nu m-as fi putut opera, as fi fost o povara pentru parintii mei, care sunt, la randu-le, bolnavi.
Dar... Lucrand, desi aveam gradul II de invaliditate si gradul accentuat de handicap locomotor, cei de la Casa de Pensii imi impun sa le platesc 123.770.000 lei vechi.
In curand, trebuie sa fiu operata pentru transplant de tendon, operatie care ma va costa 5000 de euro. In Romania!
Asadar, am si eu nevoie de bani. Cine ma poate ajuta?????
Pe cei ce au suflet mare si m-ar putea ajuta cu ceva, ii rog sa-mi dea un pm, pentru a le putea trimite dovezi medicale si nu numai, scanate.
Va multumesc.
Doamne, ajuta!
http://www.flacaraarzand.blogspot.com
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 23:19:35
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Plus că ai fost chibzuită și probabil ai străns în cei peste 30 de ani o sumă frumușică folositoare pentru muuulți ani deacum înainte ! Mulți ani fericiți !
Vrabia malai viseaza!

Tu realizezi Cristi citi bani trebuie sa ai strinsi la teschelie ca sa fie in conditii de Romania o suma... " frumușică folositoare pentru muuulți ani deacum înainte !"?

Aici este DILEMA de baza a romanului nostalgic care viseaza la revenire pe meleaguri Mioritice!
...si mai ales pentru ca nici acolo la germanici nu poti sa traiesti chiar numai pe parizer si la ei totul costa
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 23:19:50
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
De unde ști cine are dreptate ?
Dorina ma cunoaste, dar nu e cazul sa discutati de spre mine, ca nu despre mine e vorba in topic.
Vad insa ca foarte greu acceptati sfaturi, de parca ar fi pierduta cauza si nimic nu s-ar mai putea face. Starea aceasta de spirit nu imi este proprie. Si atunci cand nu am solutie, stiu ca ea exista, dar ca trebuie sa o caut, punand niste simple intrebari: cine? ce? cand? unde? cat? cum? Se face un brainstorming si ideile apar.
Si are dreptate Dorina: tot ce e sofisticat ma oboseste, si ce e simplu imi place.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 23:24:09
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Plus că ai fost chibzuită și probabil ai străns în cei peste 30 de ani o sumă frumușică folositoare pentru muuulți ani deacum înainte ! Mulți ani fericiți !
Am strans... datorii, caci am cumparat apartament si nu e platit. Dar a avut Dumnezeu grija de mine intr-alt fel. Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie!
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 23:31:27
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de enculescunicoleta Vezi mesajul
trebuie sa fiu operata pentru transplant de tendon, operatie care ma va costa 5000 de euro. In Romania!
Asadar, am si eu nevoie de bani. Cine ma poate ajuta?????
Nicoleta,
Foarte serios iti sugerez o varianta care te va costa o fractiune din cit ti se cere in mod ABUZIV in Romania. Cumpara-ti cu citeva sute de euro un bilet in Cuba la Institutul de medicina din Havana unde vei fi operata aproape gratis de chirurgii lor. Succesul este asigurat asa cum nivelul asistentei medicale este recunoscut la ei ca fiind cel mai bun din america centrala si de sud,...cea mai mica mortalitate infantila si altele.

Nu te lasa, cauta alternative!
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 23:31:37
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Dorina ma cunoaste, dar nu e cazul sa discutati de spre mine, ca nu despre mine e vorba in topic.
Vad insa ca foarte greu acceptati sfaturi, de parca ar fi pierduta cauza si nimic nu s-ar mai putea face. Starea aceasta de spirit nu imi este proprie. Si atunci cand nu am solutie, stiu ca ea exista, dar ca trebuie sa o caut, punand niste simple intrebari: cine? ce? cand? unde? cat? cum? Se face un brainstorming si ideile apar.
Si are dreptate Dorina: tot ce e sofisticat ma oboseste, si ce e simplu imi place.
Perfect ! Excelent !
Vechi 24.08.2010, 23:33:37
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
Am strans... datorii, caci am cumparat apartament si nu e platit. Dar a avut Dumnezeu grija de mine intr-alt fel. Slava Tie, Dumnezeul nostru, slava Tie!
Slavă lui Dumnezeu pentru toate ! Sper să ne vedem !
Vechi 24.08.2010, 23:34:47
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Eu sincer te sfatuiesc sa nu-ti pui baza pe economii in bani la banca ci sa-i ai si sub alte forme. Eu mai uit ce fac evreii care STIU care-i mersul economiei in viitor, au mesaje clare de la agentiile superioare..., si-i vad agitati pe multe canale de tv cu reclame de cumparare a aurului de la populatie( cum o faceau cu frenezie si inainte de WWII)... asta asa ca subiect de reflectare!

Cred ca cel mai bine este sa fi pe undeva la ZERO( de la luna la luna), sau usor in datorii. ...iar in caz de crach economic, nu ai ce sa pierzi sau ce sa-ti ia, decit lantul de la bicicleta...
Da, Andrei, ai dreptate, ca nu mai exista siguranta in lume. Dar ce faci cu aurul, daca oamenii ajung saraci si nu mai cumpara? Unii cumpara aur poate ca pregatiri de razboi, dar eu doar cu pacatele mele sunt in razboi si pentru asta nu am nevoie de aur. Dar sfatul tau e bun pentru cei, care au ceva pus deoparte. Daca mai ai si alte sfaturi, te asteptam.
Cum merg actiunile in SUA, stii? Unii au castigat bani buni acolo. Nu e nevoie ca o persoana sa aiba bani multi, ci se pot face asociatii, pentru a strange o suma mai mare. Aici exista societati de investitii, iar omul investeste doar atat cat isi poate permite sa piarda la o adica. De fapt asa isi calculeaza riscul pe care si-l asuma la orice investitie de acest gen; pun raul inainte, dar de obicei castiga.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 23:36:45
mihele_m's Avatar
mihele_m mihele_m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Timisoara
Citat:
Ii aud pe foarte multi romani plangandu-se de saracie. Nici nu e de mirare cu pensiile sau salariile din Romania.
Pe de alta parte imi aduc aminte de o doamna, pe care am cunoscut-o cand eram in studentie (parintii imi trimiteau lunar 600 lei), care avea 450 lei pensie, si cu toate astea, isi platea darile la timp, umbla ingrijit imbracata, si avea si cate o prajitura facuta de mana ei, in caz ca ii vine un musafir in casa. Cum putea acea femeie sa se descurce? Cum de oamenii de azi nu se mai descurca?
Ceva a intervenit de a stricat balanta intre venituri si cheltuieli.
Va invit sa discutam pe aceasta tema.
Cum sa-ti ajunga bani de cheltuieli ,si sa-ti mai cumperi si medicamente .Dau un exemplu doar :eu am pensie 590 lei ,de aici trebuiesc platite cheltuielile blocului in jur de 200 lei telefoanele si intenetul ,150 lei ,mai am si rata la banca 180 lei .Cu ce sa mai traiesti o luna de zile daca nu lucrezi ,suplimentar . Ieri am fost la medicul de familie , in urma unui consult m-a gasit cu tensiune mare ,mi-a prescris o reteta compesata ,am mers la farmacie mi-a scris ce trebuia la reteta respectiva si cind a fost sa-mi incaseze bani HOPA citez:"Pai va rog sa-mi semnati pe verso retetei ca sunteti de acord cu medicamentul ,ma-m uitat mirata si am intrebat pe doamna farmacista :Are medicamenttul vre-o contra indicatie ? nu numa-i ca reteta este compensata si tebuieste sa semnati ca sunteti de acord sa platiti mai mult decit este compesata si mi-a insiruit o gramada de explicatii ,pe care nu mai are rost sa le insirui si eu acum .Am vrut numai sa fac o paranteza ca in loc sa platesc compensat am platit pe un medicament 55 lei in loc de 30 ,si putem sa enumeram enspe exemple,si iacata de ce se clatina balanta intre venituri si cheltuieli. Cum sa faca bietul om economie cind are salarul de 590lei si cheltuielile sunt triple neincluzind ,mincarea ,detergenti ,haine ,etc, etc, . Sistemul este cum este .Uni au de le crapa buzunarele si alti abia isi tirie zilele de azi pe mine .Pe aceasta tema sa-r putea scrie romane intregi si as vrea sa vad ,un domn deputat sau ,guvernant sau parlamentar ca face schimb cu pensia unui amarit ,sa ofere salariile dumnealor la intimplare unor pensionari si sa demonstreze ca traieste si ca se descurca citeva luni experimental cu pensiile asa cum sint si atunci nu o sa mai comentez niciodata nimic . eu cred si bag mina in foc si nu ma ard ca si daca maninca toata ziua numai mamaliga si bea apa nu sa-r descurca .
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sarac vs Bogat AndruscaCIM Generalitati 46 09.01.2013 16:59:38
Ce sunt visele? ggmarius Generalitati 2 02.07.2011 12:33:28
Razbunarea celui sarac elisabeta cretu Intrebari utilizatori 5 24.05.2010 18:49:09