![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Lociuesc într-un județ foarte sărac(poate cel mai sărac)și aparțin acelei categorii defavorizate de cetățeni care am pierdut serviciul la o vârstă la care greu,aproape imposibil este a-ți mai găsi ceva de lucru și totuși...
Suntem îmbrăcați,spălați,trăim decent(avem toate urilitățile) pe care le plătim lunar și rămânem cu foarte puțin după ce le plătim dar cu chibzuință ne descurcăm. Lucrăm o grădină cu multă dragoste și aceasta ne răsplătește cu tot ce este necesar într-o gospodărie.Avem și câteva păsări.Ce nu consumăm conservăm sau congelăm astfel încât mai ales în posturi avem ce ne trebuie. De ce spun acestea? Sunt mulți care au curtea plină de buruieni și care cumpără totul.Aceia sunt săraci dar și leneși. Mai sunt și mulți care au grădini la țară și animale,Aceștia au,mai și vând din surplus.Poți cumpăra de la ei produse naturale și ieftine aduse acasă. Să știți că aici unde locuiesc eu,în cel mai sărac județ din țară dacă mă uit doar în jurul meu numai cei leneși sunt săraci cu adevărat . Restul au venituri mici și foarte mici dar trăiesc decent așa cum trăim și noi din pensiile mici pe care încă le mai primim, dar și din truda noastră. Nu mergem în concediu căci nu ne permitem,dar o carte din când în când mai cumpărăm, mai mergem într-un mic pelerinaj. Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate. Last edited by dorinastoica14; 24.08.2010 at 23:47:52. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Bravo , ma bucur pentru voi Anca, sa va tina Dumnezeu sanatosi pe amindoi! si sa aveti parte de o batrinete linistita si plina de impliniri de tot felul!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar dacă într-o bună zi pensia nu mai vine e vai de tot românul oricât ar fi el de cumpătat și de harnic. |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc, Andrei. Sa te auda Dumnezeu!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oamenii harnici si gospodari stiu sa se chiverniseasca. Dar cum spuneai mai sus, cei care nu sunt harnici, nici nu au. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am auzit un italian povestind cum au iesit ei din criza: facand orice lucru, care le putea aduce un venit. O femeie poate face multe lucruri: croitorie, curatenie, lucru de mana, confectionat felicitari, sa aiba grija de un copil, si multe altele. Si eu am avut tensiune anul trecut si am o sacosa cu medicamente, pe care mi le-au prescris, le-am cumparat si vazand ca imi fac mai mult rau, le-am lasat. Daca continuam, trebuia sa le iau o viata intreaga. Gandul ca trebuie sa iau un medicament de acum si pana mor, mi se pare ingrozitor. Am o jumatate de pastila de luat, pe care o accept, dar atat. Nu judec pe nimeni si nu dau sfaturi, caci nu sunt medic. Spun doar ca ma feresc de medicamente pe cat posibil, caci au si efecte secundare, care la randul lor necesita alte medicamente. Asa raman doar cu putina tensiune, care cand urca, cand coboara. Cand urca ma odihnesc si beau apa, caci am observat ca daca intr-o zi nu beau apa, a doua zi am tensiune mai mare. Usturoiul are si el un efect f bune. Sper, ca observandu-ma, sa stiu ce am de facut si sa ma tin sanatoasa printr-o alimentatie sanatoasa, nu prin medicamente. Cine a ales sa ia medicamente are o viata grea. Nu toate medicamentele se elimina si atunci ma intreb la ce cantitate de medicamente rezista corpul nostru. Pe de alta parte, matusa mea a luat medicamente de inima toata viata si a murit la 92 ani. Asa ca e greu de spus cum e mai bine. Un lucru insa il stiu cu certitudine: supararile nu sunt bune si trebuie evitate. Prea repede ne suparam si apoi suportam si consecintele. In rest fiecare stie unde poate economisi un banut (adica sa-si reduca consumul), pentru a acoperi alte cheltuieli. Pentru mine telefonul nu este indispensabil; iar pentru altii este vital. |
|
|||
|
|||
![]()
Da, solutii sunt sa scapi de saracie (ma refer si la cea materiala si la cea spirituala). Trebuie doar, sa fii intelept si sa ei decizia potrivita, oricat de mult te-ar costa ea.
Este usor sa dai sfaturi, este usor sa acuzi, este usor sa jignesti..uitand ca in spatele acestor situatii grele se pot afla si oameni onesti. Care, au ajuns in situatii stramtorate pentru ca au incercat sa traiasca cinstit (avand ca si "carte de vizita" propriul exemplu) intr-o tara in care la putere este Hotia, minciuna, desfranarea. Nu toti avem un tata sau o mama ministru care ne pune la scara masina de lux si vila in Pipera.. Mai sunt si oamnei care au trait si traiesc doar din salariul. Pentru ca nu are cine sa-i ajute. Oamnei care desi li s-a oferit spaga NU au luat. Oameni care au refuzat o oferta de serviciu bine platita doar pentru ca erau pusi sa acepte nereguli. Oameni care au ales sa traisca modest dar sa poata dormi linistit noaptea. Mda, cred ca tot vina lor a fost..pentru ca au ales sa fie prosti!! Deci trebuie sa rabde! ESte usor sa spui, nu fa rate ca sa-ti fie bine.. dar nu pui in calcul ca, viata (serviciul) te poate muta din loc in loc si esti nevoit sa traiesti intr-un oras necunoscut obligat sa faci o rata pentru ati cumpara un amarat de apartament pentru a locui cu familia. Sigur..vina este a ta! De ce nu ai ales sa stai intr-un bordei ca sa faci economie?? Este usor sa spui ai net deci esti bogat... cand, copii tai (olimpici fiind) strang din dinti si nu iti cer nimic niciodata numai sa nu te intristeze/ingreuneze. Oare ce este in inima ta de MAMA/ TATA atunci????.... Este simplu sa arunci vorbe grele in virtual (acuzand de lasitate si cate si mai cate...trebuie doar sa recitim mesajele de la topicul "Este pacat sa emigrezi") uitand ca astfel ranesti sufleteste oameni ce nu doresc decat sa traisca decent! Cum poti cere la nesfarsit unui copil sa traiasca cinstit cand totul iti este impotriva? Oare voi cei care ne judecati, aveti copii?? Daca aveti puneti-va in locul nostru si incercati (macar )sa fiti sinceri cu voi insiva nu in fata noastra.... Daca nu aveti...abtineti-va pana nu veti avea. Pentru ca numai atunci poti intelege ce simte un parinte! Si oricum.. e vina ta...pentru ca trebuie sa rabzi! Este usor sa dai sfaturi...dar cand un om cazut ( pentru ca e OM si nu sfant!!!) iti intinde o mana sa-l ajuti sa se ridice ( nu cere nimic decat sprijin moral!!) cel mai adesea ii oferi un sut sa se scufunde mai tare..si sfaturi "garnisite" cu jigniri si aer de superioritate. ca deh...din vina ta esti acolo. Prost esti ca ramaii in tara...las si nemernic esti daca pleci...oricum o dai.. tot vina ta este! Nu sunt sarac! Ci sunt un om obosit de lupta. Nu cersesc ci doar imi strig tristetea! Nu vreau sa plec din tara! ( deci nu este nevoie sa ma mai jigniti pe forum si in privat) dar daca ca mama si sotie voi fi nevoita sa o fac, o voi face! Indiferent ce credeti sau spuneti voi fratii mei crestini..despre mine. Pentru ca STIE STAPANA pe fiecare..si in inima mea stiu ca, a EI sunt! Nu ma tem de injuriile voastre ci de hotararile (faptele) pe care ar fi trebui sa le iau si nu le-am luat! Pentru ca la judecata nu voi merge cu X sau Y care ma trateaza ca pe un imbuibat cautator de "viata indestulata" ci voi merge doar cu FAPTELE si CONSTIINTA mea. Nu imi pare rau ca mi-am strigat trsitetea pe forum. Nu imi pare deloc rau, pentru ca numai asa am avut ocazia sa-mi intaresc convingerea ca in necazuri esti intotdeauna singur iar in bucurie cu o mareeee de "prieteni". Fratii mei, Va multumesc! Last edited by eduardd; 25.08.2010 at 09:10:30. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sarac vs Bogat | AndruscaCIM | Generalitati | 46 | 09.01.2013 16:59:38 |
Ce sunt visele? | ggmarius | Generalitati | 2 | 02.07.2011 12:33:28 |
Razbunarea celui sarac | elisabeta cretu | Intrebari utilizatori | 5 | 24.05.2010 18:49:09 |
|