Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.08.2010, 21:08:22
vasinec77 vasinec77 is offline
Banned

Data înregistrării: 21.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Eu ti-am spus viziunea Bisericii, Cel nascut din Maria a fost Dumnezeu ,
Am inteles. Numai ca nu sunt de acord cu "viziunea bisericii". Consider ca Dumnezeu nu poate fi nascut de o femeie. Repet: Domnul Iisus Hristos este Dumnezeu, din vesnicii. Maica Domnului L-a nascut pe pruncul/Omul Iisus Hristos. Un om nu-L poate naste pe Dumnezeu.

P.S. Stiu ca este necesar ca Maica Domnului sa fie numita "nascatoare de Dumnezeu". Trebuie sa fie crezute si fel si fel de legende despre ea (teleportarea Sfintilor Apostoli la inmormantarea ei, asezarea ei langa Tronul Ceresc, etc). Altfel, fara aceste inventii, nu o mai puteti cinsti.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 21:17:30
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasinec77 Vezi mesajul
Am inteles. Numai ca nu sunt de acord cu "viziunea bisericii". Consider ca Dumnezeu nu poate fi nascut de o femeie. Repet: Domnul Iisus Hristos este Dumnezeu, din vesnicii. Maica Domnului L-a nascut pe pruncul/Omul Iisus Hristos. Un om nu-L poate naste pe Dumnezeu.

P.S. Stiu ca este necesar ca Maica Domnului sa fie numita "nascatoare de Dumnezeu". Trebuie sa fie crezute si fel si fel de legende despre ea (teleportarea Sfintilor Apostoli la inmormantarea ei, asezarea ei langa Tronul Ceresc, etc). Altfel, fara aceste inventii, nu o mai puteti cinsti.
Biserica nu invata ca Maria la pro-creeat pe Dumnezeu, ci ca Cel ce s-a intrupat in pantecele ei, era Dumnezeu ea l-a purtat pe Dumnezeu in pantece, si Dumnezeu s-a intrupat prin ea, cum altfel poate fi numita?, ceea ce la oameni este cu neputinta la Dumnezeu este cu putinta,, daca dupa parerea ta a fost o perioada cand cel din pantecele Mariei nu a fost Dumnezeu, eu n-asi vrea sa cred in acela, Cel in care cred eu a fost si este Lumina din Lumina si Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat
Hristos este o singură Persoană (și nu două persoane): Dumnezeu adevărat și Om adevărat, având un singur trup și un suflet rațional

Nu pe asta se bazeaza cultul Maicii Domnului ci pe ceea ce a insemnat ea in planul de mantuire a lui Dumnezeu
Povestile despre care vorbesti nu au autoritate de dogma, pot fi sau nu crezute, cinstirea ei se bazeaza pe ceea ce a fost si pentru Cel ce s-a intrupat din ea

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)

Last edited by danyel; 24.08.2010 at 21:26:58.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 21:34:28
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Biserica nu invata ca Maria la pro-creeat pe Dumnezeu, ci ca Cel ce s-a intrupat in pantecele ei, era Dumnezeu ea l-a purtat pe Dumnezeu in pantece, si Dumnezeu s-a intrupat prin ea, cum altfel poate fi numita?, ceea ce la oameni este cu neputinta la Dumnezeu este cu putinta,, daca dupa parerea ta a fost o perioada cand cel din pantecele Mariei nu a fost Dumnezeu, eu n-asi vrea sa cred in acela, Cel in care cred eu a fost si este Lumina din Lumina si Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat
Hristos este o singură Persoană (și nu două persoane): Dumnezeu adevărat și Om adevărat, având un singur trup și un suflet rațional

Nu pe asta se bazeaza cultul Maicii Domnului ci pe ceea ce a insemnat ea in planul de mantuire a lui Dumnezeu
Povestile despre care vorbesti nu au autoritate de dogma, pot fi sau nu crezute, cinstirea ei se bazeaza pe ceea ce a fost si pentru Cel ce s-a intrupat din ea
Am inteles.
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 21:39:22
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:

Domnule, eu vad ca iar ai aparut! Nu am citit decat aceasta postare, dar imi inchipui despre ce e vorba. Dumneata ramai in credinta dumitale, nici eu nu inteleg de ce musulmancele poarta capul acoperit, de ce sectantii vin pe la usi si pe forumuri, de ce unii se inchina la Buddha si la pisici, de ce unii vor femei preoti, de ce unii scriu bazaconii si asa mai departe. E problema lor de constiinta si si nu ma apuc eu sa scriu pe forumuri ca apucata ca mie nu imi convine aia, aia si ailalta.
Sincer, este enervant sa repeti de mie de ori ca dumneata nu esti de acord cu "viziunea Bisericii", ca si cum ar interesa pe cineva treaba asta. Nu mai faci parte din BO, la revedere! Nici eu nu sunt de acord cu "viziunea" bisericilor prostestante si a altora, dar stau in banca mea, pentru ca omul e liber sa creada in ce vrea, atata timp cat nu ma deranjeaza pe mine si nu imi ingradeste libertatea de credinta. Dar nu vii la noi, pe un forum crestin-ortodox, sa jignesti ce avem mai scump, pe Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, pentru ca nu intelegi dumneata, cu inteligenta dumitale, cum de o Fecioara L-a nascut pe Dumnezeu! Ce, dumneata intelegi, cu IQ-ul dumitale, cum de Dumnezeu e in acelasi timp, si Unul, si in Treime? Cum de Hristos are si fire dumnezeiasca, si fire omeneasca? Problemele astea pe care nu le intelegi dumneata s-au lamurit de multe secole in Biserica Universala (cea de dinainte de 1054), la sinoadele ecumenice, cand nu era picior de asa-zis protestant in lume, dar erau si pe atunci sectanti care sustineau cam aceleasi lucruri. Documenteaza-te ce s-a hotarat la sinodul 4 ecumenic de la Efes in privinta Persoanei lui Hristos si, implicit, in privinta Nascatoarei de Dumnezeu!

Cat priveste evenimentele care au avut loc la adormirea Maicii Domnului, daca dumneata crezi ca in pustie, painile si pestii au hranit toata lumea aia de acolo, ca Hristos a vindecat orbi, a inviat morti si toate cele, cum de nu poti crede si ca Apostolii au fost "teleportati" si ca Maica Domnului sade langa Dreptul Judecator? Ca doar si lucrurile astea tot cu puterea lui Dumnezeu se fac. Noi avem destule temeiuri pentru a cinsti pe Maica Domnului si mi se pare ca ti le-am si aratat, tie sau altui sectant care nu o recunostea pe Maica Domnului ca Nascatoare de Dumnezeu. Dar lumea asta e cu susul in jos, ingerii o slavesc pe Preasfanta, iar oamenii o scuipa.

Nu te obosi sa raspunzi, te rog doar sa nu o mai batjocoresti pe Maica Domnului, numai pentru ca nu poti intelege dumneata de ce e asa si nici nu vrei sa afli.
Vechi 24.08.2010, 21:45:58
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Sfântul Grigorie de Nazianz afirmă și el că prin acest nume al Sfintei Fecioare este arătată în chip deplin unitatea Persoanei Mântuitorului nostru Iisus Hristos, adică unirea ipostatică dintre firea divină și cea umană în Cuvântul lui Dumnezeu întrupat și taina mântuirii noastre: „Dacă cineva nu socotește pe Sfânta Maria, Născătoare de Dumnezeu este în afara Dumnezeirii. Dacă cineva ar spune că Hristos a trecut prin Fecioara ca printr-un canal, și nu S-a format în ea dumnezeiește și omenește (dumnezeiește, pe de o parte, că a fost fără bărbat, iar omenește, pe de altă parte, că a fost după legea sarcinii) nu este de la Dumnezeu

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 22:08:37
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Sincer, este enervant sa repeti de mie de ori ca dumneata nu esti de acord cu "viziunea Bisericii", ca si cum ar interesa pe cineva treaba asta.
Ca sa nu mai enervez, voi incheia spunand cu ce sunt de acord: cu "viziunea" Sfintilor Apostoli ai Domnului Iisus Hristos. Aratati-mi ce ne-au invatat ei despre Maica Domnului si voi respecta aceste invataturi.

Daca aveti alte surse de invatatura, mai presus de cele ale Mantuitorului si ale Sfintilor Apostoli, va priveste. Dar, sa nu-i judecati pe altii ca nu va urmeaza exemplu si sa-i numiti in tot felul (eretici, rataciti, etc).
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 22:16:53
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul

Cat priveste evenimentele care au avut loc la adormirea Maicii Domnului, daca dumneata crezi ca in pustie, painile si pestii au hranit toata lumea aia de acolo, ca Hristos a vindecat orbi, a inviat morti si toate cele, cum de nu poti crede si ca Apostolii au fost "teleportati"
Cum sa nu cred in minunile facute de Mantuitorul si relatate chiar de Sfintii Apostoli?

Cum sa cred ca Sfintii Apostoli au fost "teleportati", de pe unde erau imprastiati, la locul inmormantarii Maicii Domnului, de vreme ce nici un Sfant Apostol nu scrie o vorbulita despre acest eveniment? Nu credeti ca asa ceva intra la categoria "basme"?

Cum puteti pune minunile relatate de Sfintii Apostoli, alaturi de niste nascociri (in care, culmea, eroii principali erau chiar Sfintii Apostoli).
Reply With Quote
Vechi 24.08.2010, 23:57:02
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
Ca sa nu mai enervez, voi incheia spunand cu ce sunt de acord: cu "viziunea" Sfintilor Apostoli ai Domnului Iisus Hristos. Aratati-mi ce ne-au invatat ei despre Maica Domnului si voi respecta aceste invataturi.
.
reamintesc o postare anterioara:

Bineinteles ca Maica Domnului (Luca 1,43) trebuie cinstita asa cum ne invata Sfanta Scriptura (si evident Biserica Ortodoxa care urmeaza intocmai invatatura Sfintilor Apostoli). Biblia ne spune ca Maica Domnului trebuie fericita in vecii veciilor intrucat marirea ei de la Dumnezeu vine nu de la om:
"de acum mă vor ferici toate neamurile. Că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic" Luca 1,48-49

Daca ingerii din cer, care "pururea vad fata lui Dumnezeu" (Matei 18,10) i se inchina ei cu cinste si respect... cu atat mai mult omul:
"Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei. Iar ea, văzându-l, s-a tulburat de cuvântul lui și cugeta în sine: Ce fel de închinăciune poate să fie aceasta? " Luca 1,28-19.

Sfintii Apostoli au cinstit-o pe Maica Domnului caci erau in jurul ei staruind in rugaciune catre Hristos, toti avand acelasi cuget de slava a lui Hristos Domnul Dumnezeu.
" Și când au intrat, s-au suit în încăperea de sus, unde se adunau de obicei: Petru și Ioan și Iacov și Andrei, Filip și Toma, Bartolomeu și Matei, Iacov al lui Alfeu și Simon Zelotul și Iuda al lui Iacov.
Toți aceștia, într-un cuget, stăruiau în rugăciune împreună cu femeile și cu Maria, mama lui Iisus și cu frații Lui. " Fapte 1,13-14

Maica Domnului sta pururea pe locul cel mai de cinste de-a dreapta tronului Domnului Hristos Iisus:
"Stătut-a împărăteasa de-a dreapta Ta, îmbrăcată în haină aurită și prea înfrumusețată.
Ascultă fiică și vezi și pleacă urechea ta și uită poporul tău și casa părintelui tău,
Că a poftit Împăratul frumusețea ta, că El este Domnul tău. " psalmul 44,11-13

Cand se intalnesc cu Maica Domnului oamenii (chiar si cei neneascuti, care inca se afla in pantecele mamei lor) se umplu cu Duh Sfant (de la Dumnezeu evident si daruit de Dumnezeu) si asemenea ingerilor si sfintilor binecuvinteaza (pe Maica Domnului si pe Hristos Domnul):
"Iar când a auzit Elisabeta salutarea Mariei, pruncul a săltat în pântecele ei și Elisabeta s-a umplut de Duh Sfânt,
Și cu glas mare a strigat și a zis: Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău. " (Luca 1,41-42).

IN TOATA VIATA EI PAMANTEASCA MAICA DOMNULUI A CAUTAT NUMAI SLAVA LUI HRISTOS DUMNEZEU SI ASEMENEA LUI DUMNEZEU TATAL A INDEMNAT PE OAMENI SA ASCULTE DE HRISTOS DUMNEZEU INTRU TOTUL (SI NU DOAR ASA DUPA BUNUL PLAC AL FIECARUIA)!

Last edited by Eugen7; 25.08.2010 at 00:02:06.
Reply With Quote
Vechi 25.08.2010, 00:09:03
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Asta nu e chestie de "viziunea Bisericii". Un simplu silogism, chestie de logică de liceu. Avem așa:
Premiza minoră:
-Maica Domnului L-a născut pe pruncul/Omul Isus.
Premiza majoră:
-Omul Isus este același cu Dumnezeu din veșnicii
Concluzia:
Prin urmare, Maica Domnului este Maica lui Dumnezeu.
Dacă e prea complicat, putem să o luăm mai de departe, de la elemente de logică formală.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 25.08.2010, 00:13:04
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
Cum sa cred ca Sfintii Apostoli au fost "teleportati", de pe unde erau imprastiati, la locul inmormantarii Maicii Domnului, de vreme ce nici un Sfant Apostol nu scrie o vorbulita despre acest eveniment? Nu credeti ca asa ceva intra la categoria "basme"?
dar Daniel cand a fost hranit in groapa cu lei de catre proorocul Avacum care a calatorit in spatiu-timp cu "viteza" Duhului Sfant cu care se putea deplasa ingerul?
". Și era atunci Avacum prooroc în țara Iudeilor și acela fiersese fiertură, și a pus pâine în scafă, și mergea la câmp să ducă secerătorilor.
41. Și a zis îngerul Domnului câtre Avacum: Du prânzul care-l ai, în Babilon, lui Daniel, în groapa leilor.
42. Și a zis Avacum: Doamne! Babilonul nu l-am văzut și groapa n-o știu unde este!
43. Și l-a luat îngerul Domnului de creștet și, ținându-l de părul capului său, l-a pus în Babilon deasupra gropii, întru repeziciunea duhului său.
44. Și a strigat Avacum zicând: Daniele! Daniele! Ia mâncarea pe care ți-a trimis-o ție Dumnezeu.
45. Și a zis Daniel: O, Ți-ai adus aminte de mine, Dumnezeule, și n-ai părăsit pe cei care Te caută și Te iubesc pe Tine!
46. Și s-a sculat Daniel și a mâncat; iar îngerul Domnului îndată a dus pe Avacum la locul său. " Istoria omorârii balaurului și a sfărâmarii lui Bel cap 1

sau sfantul Filip care a calatorit tot in Duhul Sfant?
"Iar când au ieșit din apă, Duhul Domnului a răpit pe Filip, și famenul nu l-a mai văzut. Și el s-a dus în calea sa, bucurându-se.
40. Iar Filip s-a aflat în Azot și, mergând, binevestea prin toate cetățile, până ce a sosit în Cezareea. " fapte 8,39-40

stiu ca nu veti accepta argumentele scripturistice... ca nu scrie "negru pe alb" in Sfanta Scriptura. INSA NICI DESPRE INVIEREA LUI MOISE IN TRUP NU SCRIE IN SFANTA SCRIPTURA SI TOTUL MOISE CEL INVIAT DIN MORTI SE ARATA PE MUNTELE TABOR LA SCHIMBARAEA LA FATA A DOMNULUI HRISTOS IISUS.

"la Dumnezeu toate sunt cu putinta" luca 1,43
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Maica Domnului NEKTARIOS. Intamplari adevarate 1 25.09.2014 08:14:13
Maica Domnului steliana-steli Generalitati 23 03.07.2014 18:59:57
Maica domnului patricia2006 Rugaciuni 7 29.09.2012 10:44:47
Maica domnului cristina13 Mari Duhovnici si predicile lor 6 06.06.2010 02:20:01
Maica Domnului elenavioletacocos Generalitati 148 30.10.2009 12:47:56