Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.08.2010, 12:57:45
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Si daca nu beau " cafia " si beau ceai verde...cum sta treaba ?
Strigam dupa bani ? Dar, dupa ce sa strigam, dupa cocori ? Daca ar plati ei intretinerea, ce bine ar fi, am fi si noi mai...credinciosi !
ai scăpat din vedere ce era mai important din mesajul meu, dacă te grăbești:

Dar la Romania nu este criză !!!

Sau dacă insiști și zici că e atunci nu te uita la mine ca pinguinul la baliză... că e criză, și i-or scăzut acțiunile lu' coptilu' și ale lui frătzică...

Suntem ruinați, falitenberger și am-stele verzi pă păreți... pă tăț.

Last edited by vsovivi; 25.08.2010 at 13:03:47.
Reply With Quote
Vechi 25.08.2010, 13:05:11
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Parintele Ioanichie de la Sihastria spunea :"ia sa puna tot rumanul genunchi in pamant sa se roage la Maica Domnului, sa vezi ca nu ne mai trebuie nici NATO; nici UE !"

Saracia din Romania este consecinta nivelului de credinta ..Credeti ca daca cei ce nu au bani maine ar primi bani vor deveni mai credinciosi ? Eu nu cred !

Safantul de la Maglavit in profetia sa avertiza ca ultima napasta care va veni peste noi va fi foametea, "ca nici cei cu bani nu vor avea ce sa cumpere "
Reply With Quote
Vechi 25.08.2010, 13:12:48
ap2010's Avatar
ap2010 ap2010 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.08.2010
Locație: iasi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Ii aud pe foarte multi romani plangandu-se de saracie. Nici nu e de mirare cu pensiile sau salariile din Romania.
Pe de alta parte imi aduc aminte de o doamna, pe care am cunoscut-o cand eram in studentie (parintii imi trimiteau lunar 600 lei), care avea 450 lei pensie, si cu toate astea, isi platea darile la timp, umbla ingrijit imbracata, si avea si cate o prajitura facuta de mana ei, in caz ca ii vine un musafir in casa. Cum putea acea femeie sa se descurce? Cum de oamenii de azi nu se mai descurca?
Ceva a intervenit de a stricat balanta intre venituri si cheltuieli.
Va invit sa discutam pe aceasta tema.
Sarac e cel care oricat de mult ar avea nu e multumit niciodata,pentu ca nu stie sa se bucure de nimic.Doamna de care ai scris face parte din alta generatie,care stie ce inseamna demnitatea,si chiar daca nu i-ar fi ajuns banii,nu s-ar fi plans la nimeni.Femeile din generatia trecuta nu discutau niciodata despre preturile din piata,ca au ramas fara ceapa in casa sau alte subiecte la moda acum.
Reply With Quote
Vechi 25.08.2010, 15:27:44
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Este laudabila incercarea ta de a face o noua lumina asupra acestei evnghelii . Eu am amintit despre evanghelia din duminica de 15 august spunind despre ce a fost iar daca pui mina pe o cazanie editata oriunde in Patriarhia Romana , pe predicile Sf. N. Velimirovici sau a Sf Ignatie Briancianinov vei regasi ce am spus eu ! Nu ma imbat cu prostie , posibil insa ca uneori imi umezesc buzele din ea dar de data aceasta nu a fost uneori . Am vorbit in cunostinta de cauza ! Este f. adevarat ca nu orice bogat trebuie sa-si dea averea saracilor ci numai aceia de felul celuia care il cauta pe Mintuitor , adica numai aceia care vor sa se mintuiasca ... de restul nu avem interes si consideratie !
Tu incerci sa tragi o nuanta cu parerea ta mult fortata dar eu te intreb : inafara de cazul lui Iov si acelor citiva bogati din NT. , adica de fapt cei care cautau cu ardoare sa se mintuiasca poti tu sa mai dai exemple de bogati si care sa nu-si fi lipit sufletul lui de a sa avere ? Crezi tu ca bogatul care a avut ca scop stringerea de averi nu are sufletul legat de piatra asta de moara . Cred ca glumesti ! Tocmai de aceea a si spus Mintuitorul ca cu mare greutate va intra un bogat in imparatia cerurilor si ca mai degraba intra camila prin urechile acului decit un bogat in rai . Regula este , cu prea putine exceptii, ca inima sa se lipeasca in timp de avere o data cu cresterea ei .
Doamna doctor, de ce incerci sa dai alt sens pericopei decit cel Hristic , mult prea clar, sau patristic ! Ce intorsaturi pe dos ar mai suporta o talmacire clar Hristica !

In schimb , bogatia cea mai mare a saracului este tocmai saracia care-l ajuta sa-si limpezeasca vederile, sufletul si dragostea in D.zeu . Din acest punct de vedere , monahii sunt exemplul desavirsit ori si mai bine pustnicii . Nu am auzit pina in prezent sa fi existat vreun pustnic putred de bogat sau de vreun bogat care s-a calugarit cu averea sa cu tot ! Mai sunt unele vorbe cum ca ar fi si asa ceva pe pamintul lui D.zeu dar sa nu crezi, nu este adevarat, sunt minciuni !
Apropos la idea ca au fost bogati care au ajutat saraci la nevoie si restul asemenea . Sa luam mare aminte la cuvintele lui Hristos la scena cu cei doi bani ai vaduvei. Una este sa dai din prisosul (din ceea ce-ti prisoseste !) si alta este sa dai singura ta avere punindu-ti astfel nadejdea in D.zeu . Crezi ca ambii daruitori se mintuiesc la fel ? pai faptele lor sunt la fel ?
O tot dam cu dura-lelea cotita printre piersici , cind pericopele sunt talmacite admirabil de parinti si uneori explicate mot-a-mot de insasi Hristos !

Iarasi intorci discutia din condei , eu personal nu stiu de ce ai asemenea apucaturi, dind-o cum ca noi am intelege ca bogatia este ea rea prin sine , exact asa cum ai tinut sa o dai la intors si cu casatoria si calugaria , cu viata de cuplu si fecioria, cu zidirea femeii ca rea din facere , s.a.m.d. . Doamna profesoara, prea ne crezi invatacei ! Ma repet , nu stiu de ce ai atitudinea asta constanta ca si cum noi ceilalti acum descoperim mersul pe jos . In aceiasi evanghelie pe care am amintit-o din duminica trecuta , mai bine zis in cazania acestei evanghelii se spune clar , si eu am precizat asta clar in postarea mea (ia sa te intorci si sa recitesti !) ca bogatia in sine nu este rea sau buna ci numai intrebuintarea ei . Of, atita mosim cite o parerea si strigam unii la altii intre noi surzii incit suntem mai rau decit in Creanga : ,,... un mut stiga la un surd ... s.a.m.d.

Dar sa iubim si sa iertam facindu-ne a crede ca iar ai gresit lasind tastatura pe mina...majordomului !

NB: te rog sa fi cu ochii pe tastatura ; nu o mai lasa la indemina oricui ! desigur frateste glumind !
Eu chiar nu inteleg, Zaharia, ce vrei sa spui: mai intai soui ca dupa toate cazaniile si interpretarile importante un om bogat nu se poate mantui decat daca isi da averea si se face sarac; iar la sfarsit spui ca nicicand nu ai spus tu sau altii ca bogatia ar fi rea in sine (rea, adica contrara mantuirii, nu? eu asa inteleg)

Nu am timp sa mai dezvolt subiectul dar parerea mea este identica cu a lui Marius22 dintr=o postare putin inaintea postarii tale pe care o citez aici. Important este ce atitudine avem fata de bogatie si unde ne este adevarata comoara: in cer respectiv suflet, sau pe pamant?

NB Desii apar bogatia sa stii ca nu am nici femeie de serviciu care face curat pe scara in fiecare zi si nici majordom ;-)
Vechi 25.08.2010, 15:30:10
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Marius22 Vezi mesajul
Saracia si bogatia nu sunt aspecte care privesc doar viata trupeasca. Privesc deopotriva si viata duhovniceasca. In doua privinte trebuie sa luam seama: in ce anume consta averea noastra (daca punem cu precadere pret pe lucruri materiale sau spirituale), si locul unde ne agonisim "comoara" (pe pamant sau in cer).

Totodata, Mantuitorul ne spune sa dam si Cezarului cele ce-i apartin. Cu alte cuvinte, atat cat traim in lume, sa lucram pentru a dobandi cele materiale, astfel incat sa ne putem indeplini responsabilitatile familiale, sociale etc.

Cred ca suntem deasupra saraciei sau bogatiei materiale, numai atunci cand suntem constienti de faptul ca sufletul nostru, si, implicit al fiecarui om este nepretuit, si actionam in consecinta, adica cu grija si noblete. Ce masuri de protectie se iau cu diamantul cel mai de pret, din lume, pentru a nu fi pierdut sau vatamat? O sumedenie. Cu atat mai mult, ar trebui sa purtam de grija sufletelor noastre care sunt fara de pret.
Asta este postarea la care ma refeream. Asta este si parerea mea.
Vechi 25.08.2010, 15:39:47
arriel arriel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2009
Locație: Mures
Unhappy

Este o vorba romaneasca si spune asa "Nu conteaza cat castigi,conteaza cat cheltui..."
Vechi 25.08.2010, 15:51:41
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Parintele Ioanichie de la Sihastria spunea :"ia sa puna tot rumanul genunchi in pamant sa se roage la Maica Domnului, sa vezi ca nu ne mai trebuie nici NATO; nici UE !"
"
Bun, si la sotia si copiii care trag de tine sa le dai de mincare si sa-i intretii ce le dai ...un genunchi?
Reply With Quote
Vechi 25.08.2010, 15:56:58
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de arriel Vezi mesajul
Este o vorba romaneasca si spune asa "Nu conteaza cat castigi,conteaza cat cheltui..."
Ai optat pe nerasuflate pentru o economie de piata care SE MENTINE in viata NUMAI datorita imprumuturilor pe care le faci din bani pe care nu-i ai si din frenezia cumparaturilor.

Daca devi cumpatat si chivernisesti asa cum propune Anca..ajungi in cel mai scurt timp tara falimentara. De aceea directivele cer populatiei sa fie datori vinduti la banci, sa cumpare, cumpere, cumpere pe credit, altfel nu mai pupa nimeni pensie si salarii.
Reply With Quote
Vechi 25.08.2010, 16:20:39
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Bun, si la sotia si copiii care trag de tine sa le dai de mincare si sa-i intretii ce le dai ...un genunchi?
Putin credinciosule,pentru ce te indoiesti? Oare nu stie Dumnezeu ce are nevoie fiecare? Ne-ar lasa oare Iisus Hristos?
Reply With Quote
Vechi 25.08.2010, 16:31:03
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Putin credinciosule,pentru ce te indoiesti? Oare nu stie Dumnezeu ce are nevoie fiecare? Ne-ar lasa oare Iisus Hristos?
Mai mult credinciosule, si bravo tie, imagineaza-ti ca ceea ce imi spui mie cu o asa seninatate le spui celor care de ani de zile au tot pus genunchiul la tarina iar apele continua sa le ia casele si moartea copiii. Astea oare ce fel de dovezi sunt?
Sau Dumnezeu stie ca acei nemerniciti de viituri trebuie sa traiasca in cutii de carton pe marginea soselei si sa cerseasca de la filozofi care trec pe linga ei si cu nonsalanta si fete grave, asa incruntati, le spun ca nenorocirile prin care trec regulat, desi sunt binecredinciosi este necesara. ...dupa care terminind discursul important pe care il au de facut invirt cheile pe deget se suie in masini si pleaca la plimbare.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sarac vs Bogat AndruscaCIM Generalitati 46 09.01.2013 16:59:38
Ce sunt visele? ggmarius Generalitati 2 02.07.2011 12:33:28
Razbunarea celui sarac elisabeta cretu Intrebari utilizatori 5 24.05.2010 18:49:09