![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Greierele și Furnica
(Fabula moderna) Primăvara. Furnica sapă, pune semințe, face straturi. Apare și greierele. - Ce faci, greierașule? - Merg la un tenis cu băieții. - Măi, măi! Să nu vii la iarnă să-mi ceri mâncare, că nu știu ce-ți fac! - Da, da, bine.... Vara. Furnica adună, seceră, cosește. Trece greierele, cu o chitară sub braț. - Ce faci, măi? - Mă duc să cânt cu băieții în parc. - Să nu uiți: de la mine să nu ceri de mâncare. Toamna. Furnica culegea de zor, făcea dulcețuri, punea conserve. Trece greierele, tot cu chitara sub braț. - Ce faci, măi? - Mă duc să cânt cu băieții în bar. - Bine, măi, da' la muncă nu vii până la iarnă? Vine iarna. Furnica stătea în pridvor, înfofolită într-un șal și cu un ceai fierbinte în mână, când vede o limuzină. Din ea coboară greierașul. - Ce faci, greierașule? - Uite, mă duc la Paris să cânt. Am avut succes cu chitara. - Bine, greierașule, baftă. Și dacă-l vezi pe unu' Topârceanu, zi-i că-mi bag picioarele în "Balada" lui. |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Rugaciunea inimii pe perete | Marcel_Ionut | Generalitati | 1 | 28.11.2012 21:31:33 |
|
|