![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Dogma Imaculatei Conceptiuni nu spune asta : Imaculata Conceptie este dogma inventata de catolici prin care s-a hotarat de ei ca Maica Domnului ar fi fost ferita de pacatul stramosesc, ca s-ar fi nascut asemenea Mantuitorului, prin umbrirea Sfantului Duh, iar nu prin impreunare trupeasca. Aceasta inventie nu numai ca a fost criticata de Parintii ortodocsi, dar nici printre apuseni nu si-a gasit sustinatori.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ortodox inseamna credinta/gandire adevarata/dreapta, ori tu nu ai competenta sa judeci credinta altuia, asta numai Domnul o poate face si apoi fiecaruia ii face dupa credinta Sa. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.vatican.va/archive/ENG0015/__P2C.HTM Pe acest site gasiti toata doctrina catolica, daca va intereseaza sa aflati doctrina oficiala a bisericii. Nicaieri nu scrie ca Sfanta Fecioara s-ar fi nascut asemenea Mantuitorului, ci scrie doar ca a fost inaltata la Cer cu corp cu tot, asemenea Mantuitorului, si asa crede si Biserica Ortodoxa. Nu a fost nascuta ca si Domnul doar prin umbrirea Duhului sfant si fara contributie barbateasca, eu nu am gasit nicaieri o astfel de doctrina. Dar intr-adevar, pentru catolici, Sfanta Fecioara este nascuta fara pacatul stramosesc, si ca atare, plina de Har dupa cum zice Evanghelia. Poate cineva sa fie plin de Har daca are pacatul stramosesc? Asta numai Domnul o stie, noi putem doar sa ne dam cu presupusul... Last edited by adiandrea6; 26.08.2010 at 20:59:28. |
|
|||
|
|||
![]()
Si eu imi cer scuze inmiit ! IMI CER SCUZE TUTUROR CATOLICILOR PENTRU MANIA PROVOCATA ! Mi-ati atras atentia cu noul vostru "statut", prin comparatie cu vechile generatii de catolici ! Am observat la voi ceva "elemente neconventionale" in gandire si am incercat sa va inteleg.
O SA INCETEZ AICI POSTAREA DE SUBIECTE ANTI-CATOLICE ! Stim cu toti ca nu este un concurs ! Mantuirea nu o obtii concurand cu ceilalti ! Voua catolicilor va doresc sa fiti buni crestini, asa cum isi doreste Domnul si nu omul ! Last edited by IonelS; 26.08.2010 at 21:18:50. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.youtube.com/watch?v=7o7UGLTauHI Cât privește faptul că îngerul i-a spus că e plină de har, asta nu înseamnă că nu avea păcatul strămoșesc asupra ei; acel har trebuie altfel interpretat, de exemplu și preoții ortodocși au har, asta neînsemnând că sunt lipsiți complet de păcate ! Faptul de a avea har este un dar de la Dumnezeu, un dar care trece chiar și peste mai multa sau mai puțina păcătoșenie a unui om. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am zis ca in doctrina catolica sfanta Fecioara nu ar fi fara pacatul stramosesc, dimpotriva, la catolici asa este, am zis doar ca nu a fost conceputa fara contributie barbateasca asa cum a fost conceput Iisus, doar din Fecioara Maria si Duhul Sfant. In Evanghelie scrie ca toti cei care il recunosc pe Iisus Hristos ca Fiu al lui Dumnezeu au in ei Harul, trupul nostru este Templu al Duhului Sfant, dar asta nu inseamna ca si suntem cu totii plini de Har, ca avem Har cu gramada, ca sa ma exprim mai clar, ci avem si noi putintel, dar nu suntemi plini de Har asa cum a fost Sfanta Fecioara ca sa plecam si cu trupul in Cer asa cum s-a intamplat cu Sfanta Fecioara. Si proorocii aveau Har, si Sfantul Ioan Botezatorul avea Har, si o gramada de sfinti crestini aveau har, dar pana acum nu am auzit de nici unul din ei sa fi plecat in Cer cu trup cu tot, iar daca asta s-a intamplat cu Sfanta Fecioara, trebuie sa fie un motiv. Eu nu stiu daca Maica Domnului a fost fara pacat stramosesc asa cum zice doctrina catolica, sau cu pacat stramosesc asa cum zice doctrina ortodoxa, de unde as putea sa stiu eu lucrul asta? As putea aduce argumente si pro- si contra, si cu asta ce rezolv altceva decat schisma intre cei pro- si cei contra? Pot insa sa spun ca a o venera pe Sfanta Fecioara nu este niciodata prea mult, niciodata nu o sa pot sa ii multumesc pe cat merita pentru ceea ce a facut si pentru mine, asa ca, faptul de a o considera fara pacat stramosesc nu poate sa fie rau nici daca ar fi gresit ca idee, ci arata doar o stima deosebita pentru Sfanta Fecioara, si eu cred ca o merita din plin! Last edited by adiandrea6; 26.08.2010 at 21:45:36. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Îmi amintesc din anii coplăriei mele, cât de mirat am fost când am aflat că pământul este rotund. Prima reacție a fost "așa ceva nu se poate !". Cum să fie rotund, când eu văd bine că este plat ? A urmat o ploaie de întrebări (îmi amintesc de una: cum fac oamenii să nu amețească stând cu capul în jos). Cei mai mari s-au străduit să îmi răspundă câte ceva, dar mi-au spus că am să înțeleg când voi mai crește. Și i-am crezut, chiar dacă îmi părea rău că nu mai cresc odată mai repede, ca să înțeleg. Tot așa este și cu dogmele: nu le înțelegem acum, dar le vom înțelege.
|
|||
|
|||
![]()
Mantuiti-va pe voi si veti afla !
|
|
|||
|
|||
![]() Citat: