Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.08.2010, 12:20:16
costache marilena
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Crede-ma Ostasule, nu mai stiu nici eu. Iti spun cu toata sinceritatea ca cea mai mare durere a mea in acest moment nu e lipsa bunului simt in lume..desi asa pare.. ci ceea ce a a facut din mine, lipsa lui in lume.
Ei ( oamenii fara scrupule, lipsiti de orice caracter) au existat dintotdeauna..insa eu eram alta. Acum am obosit. Nu mai pot sau nu mai vreau sa vad si frumosul (daca el m-ai exista) din lume. Ochii mei se opresc critic mereu asupra fustelor scurte. Mintea mea refuza sa ii mai ofera "circumstante atenuante" manelistului care ma injura. Inima mea s-a racit. Intelegi? S-a racit! A obosit si a clacat. Cei care ma cunosc poate ca ma inteleg cel mai bine...
Ma tem de mine. Ma tem de ce a reusit tara asta sa faca din mine.

Nu dau vina pe tara ci pe mine insumi si pe lipsa mea de barbatie.. Imi spunea odata Andrei (un frate din forum), Jeni, fii barbata! Poate ca abia cum inteleg acest cuvant. Abia acum realizez ca el, fratele meu Andrei (pe care atunci l-am mustrat) ma cunostea mai bine decat mine...

Ostasule, daca e deznadejde si eu nu mai sunt capabila sa inteleg asta, pomeneste-ma!
Jenica
Doamne ajuta!
Nu deznadajdui, sora Jenica, caci intristarile din pricina oamenilor, iti vor aduce bucurie de la Domnul. Nu spun de la mine caci nu am eu atata intelepciune dar subiectul acesta l-am tot citit prin diverse scrieri duhovnicesti. Rabdarea suferinteleor, smerenia sunt subiectele de lectura preferate de mine. E bine sa fim pregatiti cu armele rabdarii invatate de la Sfintii Parinti pt ca necazurile nu ocolesc pe nimeni. Imi permit sa-ti dau niste citate legate de aceste lucruri, impreuna cu cuvintele mele de incurajare si de rugaciune la Domul Dumnezeul nostru ca sa te intareasca.

"Cel nedreptatit de oameni scapa de pacat si pe masura mahnirii sale afla sprijin impotriva lui. (Marcu Ascetul)39"

"Dacã vrei sã dobândesti adevãrata smerenie, deprinde-te sã rabzi bãrbãteste ocãrile aduse de altii (Avva Serapion)"

"Micsoreazã-te în toate înaintea oamenilor si vei fi înãltat înaintea printilor veacului acestuia (Sf. Isaac Sirul)"

"Cel ce rabda necazurile va ajunge si la bucurii. Si cel ce staruie in cele neplacute nu va fi lipsit nici de cele placute. (Evagrie Ponticul)39"

"Ocara de la oameni aduce intristare inimii, dar se face pricina de curatie celui ce o rabda. (Marcu Ascetul)39"

Si sunt multe asemenea sfaturi, dar eu nu fac acum decat sa le copiez. Nu spun nimic de la mine. In putinul timp pe care il ai citeste in pateric sau Filocalie si o sa vezi cat curaj, cata nadejde vei dobandi.

Imparatul Ceresc sa te intareasca si Preasfanta Lui Maica sa te ocroteasca!

Cu dragoste,
Marilena
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ma simt singur... Sanduu Generalitati 204 31.07.2016 18:46:44
simt ca nu mai pot sa ma rog... onyx235 Generalitati 28 04.01.2013 19:56:07
Ma simt trista Ioana.M Generalitati 92 19.07.2011 02:21:03
Ce s-a intamplat cu bunul samaritean? Rodica50 Intrebari utilizatori 37 18.10.2010 14:45:07