![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu deznadajdui, sora Jenica, caci intristarile din pricina oamenilor, iti vor aduce bucurie de la Domnul. Nu spun de la mine caci nu am eu atata intelepciune dar subiectul acesta l-am tot citit prin diverse scrieri duhovnicesti. Rabdarea suferinteleor, smerenia sunt subiectele de lectura preferate de mine. E bine sa fim pregatiti cu armele rabdarii invatate de la Sfintii Parinti pt ca necazurile nu ocolesc pe nimeni. Imi permit sa-ti dau niste citate legate de aceste lucruri, impreuna cu cuvintele mele de incurajare si de rugaciune la Domul Dumnezeul nostru ca sa te intareasca. "Cel nedreptatit de oameni scapa de pacat si pe masura mahnirii sale afla sprijin impotriva lui. (Marcu Ascetul)39" "Dacã vrei sã dobândesti adevãrata smerenie, deprinde-te sã rabzi bãrbãteste ocãrile aduse de altii (Avva Serapion)" "Micsoreazã-te în toate înaintea oamenilor si vei fi înãltat înaintea printilor veacului acestuia (Sf. Isaac Sirul)" "Cel ce rabda necazurile va ajunge si la bucurii. Si cel ce staruie in cele neplacute nu va fi lipsit nici de cele placute. (Evagrie Ponticul)39" "Ocara de la oameni aduce intristare inimii, dar se face pricina de curatie celui ce o rabda. (Marcu Ascetul)39" Si sunt multe asemenea sfaturi, dar eu nu fac acum decat sa le copiez. Nu spun nimic de la mine. In putinul timp pe care il ai citeste in pateric sau Filocalie si o sa vezi cat curaj, cata nadejde vei dobandi. Imparatul Ceresc sa te intareasca si Preasfanta Lui Maica sa te ocroteasca! Cu dragoste, Marilena |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ma simt singur... | Sanduu | Generalitati | 204 | 31.07.2016 18:46:44 |
simt ca nu mai pot sa ma rog... | onyx235 | Generalitati | 28 | 04.01.2013 19:56:07 |
Ma simt trista | Ioana.M | Generalitati | 92 | 19.07.2011 02:21:03 |
Ce s-a intamplat cu bunul samaritean? | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 37 | 18.10.2010 14:45:07 |
|