Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.08.2010, 15:09:40
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Nu știu care este sau care nu este miza dumitale; miza mea a fost și este să demonstrez falsitatea respectivei teorii susținută de sectarii adventiști.
Cred ca este o miza gresita sa demonstrati ca ei nu au dreptate.
"Un nebun arunca o piatra in lac si o suta de intelepti se chinuie sa o scoata"
Cred ca adevarata miza e sa demonstrati ca ,desi aparent moartea este uitare lipsa a cunostintei,ortodoxia a venit cu aceasta uriasa contributie :ca adica sufletul e nemuritor.
Asa ca nu ii mai contrziceti pe sectanti ca oricum nu vor intelege,caci au incercat doar atatia si nimeni nu a avut vreun rezultat. Ci mai bine explicati daca stiti care sunt temeiurile credintei ortodoxe despre nemurirea sufletului,si judecata particulara.
Vechi 29.08.2010, 15:14:28
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Cred ca este o miza gresita sa demonstrati ca ei nu au dreptate.
"Un nebun arunca o piatra in lac si o suta de intelepti se chinuie sa o scoata"
Cred ca adevarata miza e sa demonstrati ca ,desi aparent moartea este uitare lipsa a cunostintei,ortodoxia a venit cu aceasta uriasa contributie :ca adica sufletul e nemuritor.
Asa ca nu ii mai contrziceti pe sectanti ca oricum nu vor intelege,caci au incercat doar atatia si nimeni nu a avut vreun rezultat. Ci mai bine explicati daca stiti care sunt temeiurile credintei ortodoxe despre nemurirea sufletului,si judecata particulara.
Asta este părerea dumitale; părerea mea este că trebuie să le demonstrez sectarilor și oricui vizitează acest forum ortodox că respectiva teorie susținută de secta adventistă este mincinoasă, este falsă.
Vechi 29.08.2010, 15:21:01
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
Asta este părerea dumitale; părerea mea este că trebuie să le demonstrez sectarilor și oricui vizitează acest forum ortodox că respectiva teorie susținută de secta adventistă este mincinoasă, este falsă.
Pot sa va zic (nu sa va mai contrazic...) doar atat : orice scrieti nu foloseste de fapt sectarilor ci ortodoxilor.Sectarii sunt gata setati,pe credinta lor,si argumentele dv. nu fac nici o ceapa degerata pt ei. Dar pt ortodocsi ,ele sunt foarte utile ,pentru ca poate si ei si-au pus acele intrebari si au acele indoieli,si nu strica sa li se reaminteasca care e de fapt pozitia Bisericii Ortodoxe.
Am vrut sa va spun asta ,ca sa stiti care e de fapt publicul tinta care va citeste,si va apreciaza.
Vechi 29.08.2010, 15:29:05
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Pot sa va zic (nu sa va mai contrazic...) doar atat : orice scrieti nu foloseste de fapt sectarilor ci ortodoxilor.Sectarii sunt gata setati,pe credinta lor,si argumentele dv. nu fac nici o ceapa degerata pt ei. Dar pt ortodocsi ,ele sunt foarte utile ,pentru ca poate si ei si-au pus acele intrebari si au acele indoieli,si nu strica sa li se reaminteasca care e de fapt pozitia Bisericii Ortodoxe.
Am vrut sa va spun asta ,ca sa stiti care e de fapt publicul tinta care va citeste,si va apreciaza.
Domnule, eu cred că argumentele pe care le-am adus sunt destul de relevante și că fac mai mult decât o ceapă degerată, mai ales că sectarii sunt împrăștiați în mai multe grupuri, nefiind doar adventiști. Nu cred că sunt nesemnificative aceste argumente pe care le-am adus nici măcar pentru cei îndoctrinați, ba dimpotrivă consider că sunt folositoare pentru trezirea lor din minciuna perpetuă în care s-au învățat să trăiască. Deaemenea consider că sunt folositoare atât pentru ortodocși, cât și pentru adventiștii mai nepricepuți și care sunt ținuți în întunericul minciunii prin această teorie precum și prin alte teorii de către stăpânii lor sectari.
Vechi 29.08.2010, 15:39:05
goodgospel goodgospel is offline
Banned

Data înregistrării: 29.08.2010
Locație: http://suflaredeviata.ro
Implicit

Ce va deranjeaza daca un om crede altfel decat dumneavoastra? Omul nu trebuie judecat dupa credinta ci dupa dragostea pe care o gasiti in inima lui. Rar am auzit un protestant sau neoprotestant sa vorbeasca urat despre credinciosii ortodoxi. Din ce inima vine astfel de vorbe? O inima plina de dragoste sau de venin?
Vechi 29.08.2010, 16:25:42
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de goodgospel Vezi mesajul
Ce va deranjeaza daca un om crede altfel decat dumneavoastra? Omul nu trebuie judecat dupa credinta ci dupa dragostea pe care o gasiti in inima lui. Rar am auzit un protestant sau neoprotestant sa vorbeasca urat despre credinciosii ortodoxi. Din ce inima vine astfel de vorbe? O inima plina de dragoste sau de venin?
Ba eu am auzit foarte mulți sectari și de foarte multe ori vorbind de rău credincioșii ortodocși și Biserica Ortodoxă, pe față și pe ascuns, direct și indirect, și nu ar fi rău să te întrebi ce fel de inimă aveau respectivii sectari. Dealtfel chiar nu îmi aduc aminte să fi adus vreo jignire respectivilor interlocutori ci doar am remarcat ceea ce orice om rațional poate să remarce, și anume că secta adventistă are învățături mincinoase, contrare sfintei scripturi; acest lucru nu este o jignire ci este doar o constatere logică, rațională a lucrurilor. Nu vine dintr-o inimă rea, ci dintr-o inimă bună și care iubește adevărul, nu minciuna pe care o iubesc făuritorii învățăturii sectare adventiste.
Vechi 29.08.2010, 16:34:04
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
am remarcat ceea ce orice om rațional poate să remarce, și anume că secta adventistă are învățături mincinoase, contrare sfintei scripturi
Dumneata ți-ai propus acest lucru inițiind topicul, dar n-ai venit cu argumentele Sfintei Scripturi. Ai amintit 3 texte (Filip.1,23; 2 Cor,5,8; Apoc.6) la care s-a răspuns deja suficient de mult pe închisul topic: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=4290
Altceva?
Vechi 29.08.2010, 16:40:20
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Dumneata ți-ai propus acest lucru inițiind topicul, dar n-ai venit cu argumentele Sfintei Scripturi. Ai amintit 3 texte (Filip.1,23; 2 Cor,5,8; Apoc.6) la care s-a răspuns deja suficient de mult pe închisul topic: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=4290
Altceva?
Domnule, am amintit trei texte și încă vreo câteva interpretări la respectivele texte, și care arată mai mult decât evident că respectiva doctrină sectară este mincinoasă și falsă, și că implicit secta adventistă are învățături contrare sfintei scripturi, indiferent dacă dumneata ești sau nu de acord cu a recunoaște acest adevăr evident.
Vechi 29.08.2010, 16:45:18
goodgospel goodgospel is offline
Banned

Data înregistrării: 29.08.2010
Locație: http://suflaredeviata.ro
Implicit

Citat:
Ba eu am auzit foarte mulți sectari și de foarte multe ori vorbind de rău credincioșii ortodocși și Biserica Ortodoxă, pe față și pe ascuns, direct și indirect, și nu ar fi rău să te întrebi ce fel de inimă aveau respectivii sectari. Dealtfel chiar nu îmi aduc aminte să fi adus vreo jignire respectivilor interlocutori ci doar am remarcat ceea ce orice om rațional poate să remarce, și anume că secta adventistă are învățături mincinoase, contrare sfintei scripturi; acest lucru nu este o jignire ci este doar o constatere logică, rațională a lucrurilor. Nu vine dintr-o inimă rea, ci dintr-o inimă bună și care iubește adevărul, nu minciuna pe care o iubesc făuritorii învățăturii sectare adventiste.
Ati putea incepe sa nu mai spuneti secta - daca iubiti atat de mult adevarul. Din cate stiu eu (si cred ca nu ma insel) Adventistii nu sunt o secta ci un cult religios ca si ortodoxia. Deci fara dezinformari, nu?
Vechi 29.08.2010, 16:49:52
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de goodgospel Vezi mesajul
Ati putea incepe sa nu mai spuneti secta - daca iubiti atat de mult adevarul. Din cate stiu eu (si cred ca nu ma insel) Adventistii nu sunt o secta ci un cult religios ca si ortodoxia. Deci fara dezinformari, nu?
Sunt un cult doar din punct de vedere al legislației în vigoare, numai că din punct de vedere al Bisericii Ortodoxe ca Biserica lui Hristos, adventiștii sunt o sectă religioasă, numele de sectă nefiind unul peiorativ pentru că nu înseamnă nimic rău în sine. Și chiar dacă i s-ar spune cult religios, acest lucru nu ar face mai puțin adevărat faptul că adventismul învață doctrine mincinoase și contrare sfintei scripturi.

Last edited by doctor_faustus; 29.08.2010 at 16:54:01.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Marea Schisma" (1054) s-a intamplat cu adevarat? AlinB Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 30 23.01.2017 12:34:40
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Moartea unui mare poet "GRIGORE VIERU" nede_mar Stiri, actualitati, anunturi 3 18.01.2009 20:38:08