Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.08.2010, 16:25:42
doctor_faustus doctor_faustus is offline
Banned

Data înregistrării: 28.08.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de goodgospel Vezi mesajul
Ce va deranjeaza daca un om crede altfel decat dumneavoastra? Omul nu trebuie judecat dupa credinta ci dupa dragostea pe care o gasiti in inima lui. Rar am auzit un protestant sau neoprotestant sa vorbeasca urat despre credinciosii ortodoxi. Din ce inima vine astfel de vorbe? O inima plina de dragoste sau de venin?
Ba eu am auzit foarte mulți sectari și de foarte multe ori vorbind de rău credincioșii ortodocși și Biserica Ortodoxă, pe față și pe ascuns, direct și indirect, și nu ar fi rău să te întrebi ce fel de inimă aveau respectivii sectari. Dealtfel chiar nu îmi aduc aminte să fi adus vreo jignire respectivilor interlocutori ci doar am remarcat ceea ce orice om rațional poate să remarce, și anume că secta adventistă are învățături mincinoase, contrare sfintei scripturi; acest lucru nu este o jignire ci este doar o constatere logică, rațională a lucrurilor. Nu vine dintr-o inimă rea, ci dintr-o inimă bună și care iubește adevărul, nu minciuna pe care o iubesc făuritorii învățăturii sectare adventiste.
Vechi 29.08.2010, 16:25:51
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Asa ca eu nu as vedea o contradictie intre stadiul 1 al Bibliei,si stadiul 2 al dogmei,ci doar ca al 2-lea stadiu vine si il imbogateste pe primul.Nu se poate argumenta Traditia ci doar se poate primi si crede
Vedeți, aceasta e marea diferență între învățătura Scripturii și dogma Tradiției. Învățătura Scripturii se lasă verificată (tot cu Scriptura), pe când dogma Tradiției trebuie crezută chiar dacă este irațională și antibiblică.
Vechi 29.08.2010, 16:28:23
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Stadiul 0
Inainte de a cunoaste Scriptura,si eu am fost dezandajduit de moarte.Ma intrbam ce sens mai are viata aceasta,daca oricum totul se sfarseste in somnul inconstientei.Eminescu insusi isi dorea acest somn al uitarii,al disparitiei,al in-constientei,chinuit de prea agitata sa constienta .Dar daca toata aventura constiintei se termina prin lichidarea ei,atunci ce sens mai are viata .'Sa mancam si sa bem ca maine vom muri"

Stadiul 1
"Cine crede in Mine ,chiar daca ar fi murit va trai "
Odata ce am luat cunostinta de promisiunea Mantuitorului,m-am bucurat ca un copil .Iata,moartea poate fi invinsa !Chiar daca esti viu si nu ai murit,sau esti mort sub pamant,chiar daca vedem doar oasele ramanand din corpul nostru,si niciunul din morti nu se mai intoarce inapoi,iata ca vine un OM,Fiul Omului ,prototipul Omului,care spune "Eu sunt viata,cine crede in Mine,in veac nu va vedea moartea"
E drept ca ma intrebam cum se poate face aceasta?Si ma inchipuiam stand in raceala mormantului,si asteptand cu rabdare si speranta,ca si David in psalmii sai,momentul Invierii.
De bucurie ca exista Viata,ca ea s-a coborat pe pamant ca sa ne dea vestea cea buna,nu ma mai interesau detalii despre perioada temporara cat voi fi mort.Moartea este relativa,dureaza o perioada finita,o rabzi si gata.Dar viata este eterna,viata are sens,viata este fara de sfarsit.Iar Stapanul vietii a coborat Insusi sa ne dea vestea care doar o banuiam in sufletul nostru,fara insa sa o putem numi.

Stadiul 2
Am luat cunostinta apoi de credinta ortodoxa,si am fot putin socat la inceput.
Se venea cu o invatatura noua,care intial eu nu o intelesesem din Biblie.Ramasesem cu ideea ca intr-un fel vom muri iar apoi vom invia,asa cum promisese Mantuitorul.Si poate doar unii din cei drepti nu vor mai muri de loc,si vor trece direct la viata vesnica.
Dar am primit aceasta noua dogma:ca nimeni nu moare in intelesul clasic,ca absenta a cunostintei,ci ca imediat suntem dusi la Judecata.Ca exista o Judecata particulara facuta imediat dupa moartea omului,alaturi de Judecata generala care o va face Domnul la venirea Sa. Ca in urma acestei judecati personale sufletele vor merge in rai sau in iad.Si chiar cei ajunsi in iad,vor putea fi scosi de acolo de dragostea si pomenirea ce au lasat-o in urma pe pamant.
Aceasta inseamna imediat ca sfintii vor merge in rai.Odata ajunsi in rai,nu mai au limitarile firii omenesti ci s-au impartasit deja cu putere dumnezeiasca,s-au facut 'casnici' ai lui Dumnezeu. De acolo ei participa activ la viata Bisericii,si ne pot ajuta si pe noi,cu puterea innoirii data lor de Domnul,si care acum nu mai are limitarile omenesti. Deci nu e deloc important daca exista viata dupa moarte,caci ea exista,ci important este in ce parte te afli:de-a drepata sau de-a stanga.Caci viata exista si pentru cei care vor ajunge in iad,dar aceasta nu le foloseste la nimic.Mai buna pentru ei ar fi fost uitarea absoluta.
Ulterior am gasit tot felul de argumente ale credintei ortodoxe,chiar luate din Biblia,pe care inainte nu o intelegeam pe deplin.
Asa ca eu nu as vedea o contradictie intre stadiul 1 al Bibliei,si stadiul 2 al dogmei,ci doar ca al 2-lea stadiu vine si il imbogateste pe primul.Nu se poate argumenta Traditia ci doar se poate primi si crede
Nu ar fi rău ca dumneata să specifici clar din ce cult faci parte, nu de alta dar mie nu mi se pare că ești prea ortodox; deci te rog specifică cultul din care faci parte în zona în care fiecare utilizator își specifică cultul.
Vechi 29.08.2010, 16:34:04
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
am remarcat ceea ce orice om rațional poate să remarce, și anume că secta adventistă are învățături mincinoase, contrare sfintei scripturi
Dumneata ți-ai propus acest lucru inițiind topicul, dar n-ai venit cu argumentele Sfintei Scripturi. Ai amintit 3 texte (Filip.1,23; 2 Cor,5,8; Apoc.6) la care s-a răspuns deja suficient de mult pe închisul topic: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=4290
Altceva?
Vechi 29.08.2010, 16:36:21
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
În zelul dumitale demn de o cauză mai bună, s-ar putea întâmpla să încerci a demonstra că Scriptura este "mincinoasă, este falsă". Dacă vrei să demontezi o teorie falsă e mult mai simplu să te ocupi de adevăr. Specialiștii de la BNR nu au manuale pentru toate falsificările în domeniul bancnotelor. Pentru ei e suficient să știe care sunt caracteristicile bancnotei originale, astfel pot detecta toate bancnotele false prin comparație. Ce spune Biblia despre starea morților, ce spune Hristos Însuși? Moartea este [ca] un somn.
Domnule, ți-am demonstrat până acum, și doar cu scriptura și cu comentarii pertinente la scriptură, că doctrina pe care o are secta adventistă care spune că "moartea pune capăt conștienței" este o teorie falsă, mincinoasă, și nu ai decât să revezi și să citești sau să recitești articolele publicate de mine până acum pe aceste subiect ca să înțelegi. Dacă dumneata cu mintea îndoctrinată a dumitale de secta adventistă nu vrei să accepți că au învățături mincinoase, foarte bine, dar te privește și îți asumi asta cu prețul încălcării adevărului sfintei scripturi.
Vechi 29.08.2010, 16:40:20
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Dumneata ți-ai propus acest lucru inițiind topicul, dar n-ai venit cu argumentele Sfintei Scripturi. Ai amintit 3 texte (Filip.1,23; 2 Cor,5,8; Apoc.6) la care s-a răspuns deja suficient de mult pe închisul topic: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ead.php?t=4290
Altceva?
Domnule, am amintit trei texte și încă vreo câteva interpretări la respectivele texte, și care arată mai mult decât evident că respectiva doctrină sectară este mincinoasă și falsă, și că implicit secta adventistă are învățături contrare sfintei scripturi, indiferent dacă dumneata ești sau nu de acord cu a recunoaște acest adevăr evident.
Vechi 29.08.2010, 16:45:18
goodgospel goodgospel is offline
Banned

Data înregistrării: 29.08.2010
Locație: http://suflaredeviata.ro
Implicit

Citat:
În prealabil postat de doctor_faustus Vezi mesajul
Ba eu am auzit foarte mulți sectari și de foarte multe ori vorbind de rău credincioșii ortodocși și Biserica Ortodoxă, pe față și pe ascuns, direct și indirect, și nu ar fi rău să te întrebi ce fel de inimă aveau respectivii sectari. Dealtfel chiar nu îmi aduc aminte să fi adus vreo jignire respectivilor interlocutori ci doar am remarcat ceea ce orice om rațional poate să remarce, și anume că secta adventistă are învățături mincinoase, contrare sfintei scripturi; acest lucru nu este o jignire ci este doar o constatere logică, rațională a lucrurilor. Nu vine dintr-o inimă rea, ci dintr-o inimă bună și care iubește adevărul, nu minciuna pe care o iubesc făuritorii învățăturii sectare adventiste.
Ati putea incepe sa nu mai spuneti secta - daca iubiti atat de mult adevarul. Din cate stiu eu (si cred ca nu ma insel) Adventistii nu sunt o secta ci un cult religios ca si ortodoxia. Deci fara dezinformari, nu?
Vechi 29.08.2010, 16:49:52
Banned

Implicit

Citat:
Ati putea incepe sa nu mai spuneti secta - daca iubiti atat de mult adevarul. Din cate stiu eu (si cred ca nu ma insel) Adventistii nu sunt o secta ci un cult religios ca si ortodoxia. Deci fara dezinformari, nu?
Sunt un cult doar din punct de vedere al legislației în vigoare, numai că din punct de vedere al Bisericii Ortodoxe ca Biserica lui Hristos, adventiștii sunt o sectă religioasă, numele de sectă nefiind unul peiorativ pentru că nu înseamnă nimic rău în sine. Și chiar dacă i s-ar spune cult religios, acest lucru nu ar face mai puțin adevărat faptul că adventismul învață doctrine mincinoase și contrare sfintei scripturi.

Last edited by doctor_faustus; 29.08.2010 at 16:54:01.
Vechi 29.08.2010, 16:53:10
goodgospel goodgospel is offline
Banned

Data înregistrării: 29.08.2010
Locație: http://suflaredeviata.ro
Implicit

Atata timp cat si acestia cat si ortodoxii cred in Isus Hristos ca unic mantuitor, atunci celelalte sunt detalii. Suntem toti oameni si copii ai Lui si trebuie sa traim in pace. Diferentele de opinie nu trebuie sa ne transforme in dusmani ci trebuie sa ne aduca aproape la discutie. Nu cu tonul ridicat si acuzatii si cu Scriptura in mana si Duhul Domnului in inima.

Punctul Bisericii Ortodoxe nu este mai presus de lege.
Vechi 29.08.2010, 16:58:43
Banned

Implicit

Citat:
Atata timp cat si acestia cat si ortodoxii cred in Isus Hristos ca unic mantuitor, atunci celelalte sunt detalii. Suntem toti oameni si copii ai Lui si trebuie sa traim in pace. Diferentele de opinie nu trebuie sa ne transforme in dusmani ci trebuie sa ne aduca aproape la discutie. Nu cu tonul ridicat si acuzatii si cu Scriptura in mana si Duhul Domnului in inima.

Punctul Bisericii Ortodoxe nu este mai presus de lege.
Pentru dumneata s-ar putea să fie doar niște detalii, pentru mine sunt niște indicii clare că secta adventistă propovăduiește învățături mincinoase și contrare sfintei scripturi, iar lumea trebuie să știe că secta adventistă învață minciuni și lucruri contrare adevărului revelat în sfânta scriptură.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Marea Schisma" (1054) s-a intamplat cu adevarat? AlinB Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 30 23.01.2017 12:34:40
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Moartea unui mare poet "GRIGORE VIERU" nede_mar Stiri, actualitati, anunturi 3 18.01.2009 20:38:08