Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.08.2010, 18:25:42
claudiu.hcs claudiu.hcs is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.08.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

"Părinții creștini care din neglijență nu își botează copilul, împiedicând astfel, chiar și fără voia lor mântuirea sufletului acelui copilaș "vor suporta consecințele în fața lui Dumnezeu", în cazul în care micuțul va muri." - http://www.realitatea.net/preot-pari...eu_731732.html

Mantuirea este decizia lui Dumnezeu si omul nu poate face nimic in acest sens pentru a se mantui singur. Sa nu uitam de copiii care mor in razboaie, accidente (vezi maternitatea Giulesti) etc. Daca acestia au fost scrisi in Cartea Vietii de la intemeierea lumii, vor fi mantuiti. Cu ce ma incalzeste pe mine copil nestiutor faptul ca tatal meu depravat si betiv nu m-a botezat? Eu sa presupunem ca am murit la varsta de 10 ani nebotezat pentru ca am avut niste parinti atei sau bolnavi psihic ori saraci (pentru ca sa nu uitam ca botezarea unui copil nu-i un lucru chiar atat de simplu), cu ce sunt eu vinovat? De ce sa nu fiu mantuit din pricina parintilor? Asta se numeste dreptate?
Dumnezeu mantuieste pe cine gaseste de cuviinta, iara faptele mantuirii sunt un rezultat al acesteia si nu un mijloc.

Circumcizia evreilor a fost un lucru diferit fata de contextul in care se discuta aici despre botezul copiilor.
Sa nu uitam ca Avraam insusi a fost socotit neprihanit inainte de a fi circumcis. Deci, circumcizia era doar un semn si nu o cauza.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 18:42:33
Paduraru's Avatar
Paduraru Paduraru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2009
Locație: Munții Suhardului - Bucovina - România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de claudiu.hcs Vezi mesajul
"Părinții creștini care din neglijență nu își botează copilul, împiedicând astfel, chiar și fără voia lor mântuirea sufletului acelui copilaș "vor suporta consecințele în fața lui Dumnezeu", în cazul în care micuțul va muri." - http://www.realitatea.net/preot-pari...eu_731732.html

Mantuirea este decizia lui Dumnezeu si omul nu poate face nimic in acest sens pentru a se mantui singur. Sa nu uitam de copiii care mor in razboaie, accidente (vezi maternitatea Giulesti) etc. Daca acestia au fost scrisi in Cartea Vietii de la intemeierea lumii, vor fi mantuiti. Cu ce ma incalzeste pe mine copil nestiutor faptul ca tatal meu depravat si betiv nu m-a botezat? Eu sa presupunem ca am murit la varsta de 10 ani nebotezat pentru ca am avut niste parinti atei sau bolnavi psihic ori saraci (pentru ca sa nu uitam ca botezarea unui copil nu-i un lucru chiar atat de simplu), cu ce sunt eu vinovat? De ce sa nu fiu mantuit din pricina parintilor? Asta se numeste dreptate?
Dumnezeu mantuieste pe cine gaseste de cuviinta, iara faptele mantuirii sunt un rezultat al acesteia si nu un mijloc.

Circumcizia evreilor a fost un lucru diferit fata de contextul in care se discuta aici despre botezul copiilor.
Sa nu uitam ca Avraam insusi a fost socotit neprihanit inainte de a fi circumcis. Deci, circumcizia era doar un semn si nu o cauza.
Stimabile, ca să fiu sincer n-am auzit nicăieri ca un copil (al unor părinți de confesiuni care vizează botezul copiilor în pruncie) să rămână nebotezat, indiferent de starea de păcătoșenie a părinților. Părerea mea este că bunul Dumnezeu reușește să le dea părinților gândul cel bun de a se îngriji de botezul pruncilor lor.
Cât despre mila lui Dumnezeu pentru sufletele pruncilor nebotezați, este o taină foarte mare pe care mințile omenești nu au cum să o descopere.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 18:46:00
Paduraru's Avatar
Paduraru Paduraru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2009
Locație: Munții Suhardului - Bucovina - România
Religia: Ortodox
Implicit

Văd că se lungește mult schimbul de replici aici. Stau și mă gândesc oare este ziditoare pentru sufletele noastre această discuție sau este doar un prilej de mică gâlceavă?!?
Tuturor vă doresc numai bine și bunul Dumnezeu să ne dea tuturor înțelepciune spre a face voia Lui întru mântuirea sufletelor noastre!
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 18:59:08
claudiu.hcs claudiu.hcs is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.08.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Paduraru Vezi mesajul
Văd că se lungește mult schimbul de replici aici. Stau și mă gândesc oare este ziditoare pentru sufletele noastre această discuție sau este doar un prilej de mică gâlceavă?!?
Tuturor vă doresc numai bine și bunul Dumnezeu să ne dea tuturor înțelepciune spre a face voia Lui întru mântuirea sufletelor noastre!
Apostolul Pavel spune ca e bine sa existe diferente de opinii pentru ca adevarul sa iasa la iveala.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Arsenie Boca si Sfanta Taina a botezului alynna Biserica Ortodoxa Romana 22 10.05.2013 08:28:51
Care este sensul Botezului Domnului? Florin-Ionut Botezul 33 07.01.2013 15:38:30
Taina Botezului in cadrul Sfintei Liturghi georgeval Botezul 22 21.02.2012 23:08:48
Taina Botezului în Filocalie NECTARIE Botezul 6 23.11.2011 15:34:34