![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă ceea ce se duce la Dumnezeu este suflarea de viață/duhul, sunt de acord cu dvs. pentru că este de acord și cu Scriptura. |
|
|||
|
|||
![]()
Noi le vedem (trupurile) dar nu pentru mult timp. :) Biblia spune clar ca vom invia in "trupuri" nesupuse putrezirii si chiar si cei ce se vor afla in viata vor fi transformati. Chiar Domnul Isus ne spune ca nu vom mai fi ca acum ci ca ingerii. Deci, ce va invia?
|
|
|||
|
|||
![]()
Coningerile i s-au schimbat, pentru că este evident că, dacă ți se demonstrează cu subiect și predicat că doctrina ta este falsă și contrară sfintei scripturi, iar tu te pretinzi următor al scripturii și nu al vreunei doctrine mincinoase, te schimbă. Însă acest lucru nu înseamnă că trebuie făcut și public, mai ales în cazul în care ar exista anumite angajamente "cu legături, obligații etc".
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adica vechile trupuri se vor trasfigura,si vom primi ceva,cum era vechiul nostru trup,dar de data aceasta desavarsit,strabatut de lumina dumnezeirii.Nu vor mai fi foame ,frica de durere,sau alte nevoi ,ci totul va fi nou,strabatut doar de lumina dumnezeirii Dar hai sa nu ne ambalam prea tare.Caci care vom fi gasiti in iad,vom primi de asemena trupuri,dar la fel cu cele in care am facut pacatul.Hai sa nu merg mai departe,caci sunt simple opinii.. De regula preferam varianta frumoasa,cu trupurile strabatute de lumina |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Deci nu va mai invia acel trup practic. Biblia se refera aici clar la "informatia" acumulata pe perioada vietii ce compune un individ. Personalitatea cuiva se cladeste intr-o viata si constienta de sine se afla in creier. Cum va salva Dumnezeu aceasta informatie noi nu stim, dar este clar ca aceasta informatie are nevoie de un hard. La fel cum un soft nu poate rula fara hard disk, asa este si mintea omului. Ea nu exista hai-hui ci persoana ce s-a format in decursul timpului inceteaza sa mai existe. La sfarsit Dumnezeu va readuce aceste informatii intr-un "trup" pe care noi nu ni-l putem imagina. Este clar ca un suflet nu ar putea fi chinuit de foc. Numai un trup biologic poate fi afectat de foc si de senzatii.
Cred ca ar trebui sa ne aplecam si cu ratiunea a ceea ce sustinem pentru ca adevarul nu a fost gasit in totalitate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar nu uitati,ca intre timp au murit apostolii,si multe lucruri despre moarte trebuie sa se fi dezvaluit dupa aceasta. Cert este ca 'ne-am trezit' cu aceasta dogma ,supra-fireasca ,fara sa stim exact cum s-a format si de unde vine.Neavand date despre constituirea ei,vorbim despre roadele ei. Gasim cu uimire,asa cum a-ti vazut in versetele date de Danut7 ca sunt multe pasaje care o sustin,si ca intreaga Scriptura capata o noua intelegere.Gasim argumente chiar in sinea noastra,dar toate acestea,repet,numai dupa ce acceptam,macar si teoretic,aceasta dogma. Eu v-am spus,accept toate ideile voastre,ca fiind lumesti,firesti,e normal sa existe moarte ,nu e nimic deosebit in asta. Dumneavoastra puteti accepta macar pt o clipa ,aceasta dogma a nemuririi sufletului? Macar ca ipotexza de lucru.Asa cum moartea e adevarata,ca doar e plina viata noastra de ea,asa si emurirea poate fi adevarata |
|
|||
|
|||
![]()
Zău, nu mai spune. Ei uite că sfânta scriptură te contrazice și spune că martirii care au fost înjunghiați pentru cuvântul lui Dumnezeu nu numai că nu au încetat să mai existe ca persoane după moarte, ba mai și strigau cu glas mare către Dumnezeu. Deci ceea ce ai spus este fals.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Marea Schisma" (1054) s-a intamplat cu adevarat? | AlinB | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 30 | 23.01.2017 12:34:40 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
Moartea unui mare poet "GRIGORE VIERU" | nede_mar | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 18.01.2009 20:38:08 |
|